În afară de nașul de botez, io pe lumea asta mai am un naș și un fin. Mai am, de fapt, încă un naș, da’ ăla nu se pune, că e ungur și tot vrea să ne ia Ardealul.

Nașul și finul au o firmă de pavaje la Sibiu (ia să băgăm noi niște SEO: pavaje Sibiu, firma serioasa pavaje Sibiu, cele mai bune pavaje Sibiu, MyTroy SRL), io le zic Regii Pavajelor, că așa sunt ei (finului îi mai zic și Regele Ciupercilor). Asta înseamnă că toată ziua bagă amândoi la betoane, fugi, vino, adu muncitorii, du betoniera, unde-i cimentul, ce mai – viață de regi ai betoanelor.

La un moment dat, au avut ceva parteneri la o lucrare, ceva ficiori puși mereu pe glume, așa cum sunt sibienii de regulă. Și, când îi vedeau pe amândoi verii cum coboară din mașină și sar să se scalde prin betoane, le-or pus tot felul de nume la persiflare – Tusea și Junghiul, Sabia și Teaca și alte răutăcisme. La un moment dat, unul dintre ei o avut chiar un moment de geniu și o urlat în gura mare: ”ui la ăștia doi, Aron și Anton care toarnă-n c*r beton!” Și tot șantierul o râs de numa’ de asemenea banc – ați ghicit – de șantier.

Hinu și nașu’ – verișorii – s-or gândit un pic, apoi s-au consfătuit; și, deși aveau deja o firmă de pavaje, au mai deschis o firma cu un nume, zic eu, de mare viitor:

Aron si Anton

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 6 comments

 1. alunelu Reply

  Funny, da’ nu stiu daca pentru clienti o sa inspire incredere.
  Stii ca CUI-ul si nr. de inregistrare la RC, adresa completa blurate de tine, sunt disponibile public, de ex. pe mfinante.ro, nu?

 2. Groparu Nemernic Reply

  @ alunelu: da, dar am zis ca vreau sa fiu eu primul care le emite o factura de 20.000 RON, nu altii! Asa, factura pe faptul ca li-s fin/nănaș.

 3. Obi Two Kenobi Reply

  De remarcat formularea de pe un act oficial:

  “Lucrari de constructii a cladirilor”

 4. gabi Reply

  Apropos de expresie…
  Eram la facultate in anul V ( facultatea de chimie industriala, amanunt important, veti vedea mai tarziu de ce). In septembrie am nascut primul nostru baiat, iar pe la sfarsitul lui octombrie cand m-am intors la scoala ca sa termin facultatea, doar eram anul V si f.f. constiincioasa, colegele ma intreaba:
  – Ei cum il cheama pe baiat?
  – Noi ii spunem :Toni
  – Da’ de la ce vine Toni, de la Anton? intreaba ele.
  -Nuuu, ce vrei sa-l strige copiii Anton care-ti toarna -n c… beton ? Il cheama Antoniu
  -Ha, ha , ha, Antoniu care-ti toarna-n c… plutoniu

  PS. Copilul a ramas acasa cu sotul ( nu cu bunicii), eu am facut naveta saptamanal Bucuresti -Medias, de eram amandoi (eu si sotul) chiauni de oboseala, ca era copilul nostru un urlator si jumatate, de reusea foarte usor sa ne termine fizic si psihic pe amandoi. Acum e ditamai studentul,( ca sa nu zic vlajganul) in Cluj, la Medicina.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *