Aeroportul din Cluj mai are niște etape de parcurs până să se ridice la nivelul stratosferic unde stau piepturile noastre bombate de clujeni; dar măcar nu se stă pe loc, se aduc fonduri, se investește, circulă banul, se mai pune un etaj (la noi, la Cluj, ”încă un etaj” se traduce în +3M, imobiliarii știu ei de ce), ceea ce e mare lucru în perioada asta de investiții congelate.


Fuego însuși pe aeroportul din Cluj!! Asta-i România mea!!! (poza de before)


Tot Fuego, dar la bord (poza de after)

Așa că, dacă în ultimul an ați văzut schimbări în felul în care intri și ieși cu mașina din aeroport, asta e din cauză că acum parcarea nu mai ține de Consiliul Județean, ci de concesionar, GOTO Parking Cluj. Firmă privată care în ultimul an de la preluarea parcării a finalizat un contract pentru schimbarea sistemului de management al parcării (peste 1,1 milioane lei) și au încheiat prima etapă pentru instalarea sistemului de iluminat și supraveghere video de la zero (580.000 lei) – deci nu furați portofele și nu zgâriați BMW-uri în parcare, pls.

Ce au făcut cei de la GOTO Parking Cluj în ultimul an:

– au schimbat complet echipamentele de acces auto și pe cele de plată: sistemul recunoaște numărul de înmatriculare și acceptă plata cu cardul sau prin aplicația dedicată yeParking (iOS, Android) (primii din România, Cluju-i cel mai tare etc).


Interfața de plată este, totuși, un pic mai prietenoasă

– au testat și validat traseul pentru viitoarea linie de buz/troleibuz care va face legătura cu orașul Napocesc (yeee, vom avea troleu în aeroport ca-n țările civilizate!)
– (preferata mea) au amenajat o zonă de Kiss&Fly (acum nu mai poți scăpa de pupat soacra care merge înapoi în Italia, Covid sau nu)
– au aerisit culoarul pentru taxiuri, adică ai mai multă libertate acum să-ți alegi taxiul (scapi de șoferii care te iau cu bos)
plus
– au eficientizat căile de acces
– au adăugat culoare pentru pietoni
– au realizat un acces secundar pentru autovehiculele utilitare

Ce urmează de la GOTO Parking Cluj:
– refacerea suprafețelor de parcare degradate
– reorganizarea locurile de parcare
– construcția unei parcăre supraterane (!) – și de asta chiar sper să se țină, poare reușim să parcăm aproape de cală și să ne urcăm din mașină direct în avionul aflat în survol!


Zborul de concediu: avionul pentru bărbații care beau bere (stânga), cel pentru neveste care trăncănesc (mijloc) și al treilea pentru copiii care rup telefoanele și tabletele

Așa că, de acu, dacă se mai iau heitării de voi că de ce aplaudați la aterizare, spuneți-le că aplaudați parcarea aeroportului! Și-ați încheiat discuția, nu trebuie voi să dați explicații.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 5 comments

 1. andu YY Reply

  naspa, ce nasoooool, 🙁

  tocmai imi facusem planul sa dau o raita pe la cluj cu Etihad si doar sa ies in parcare sa subtilizez niste portofele si sa cercetez niste capace de roti.
  Asa, vad ca o sa stau pe partea cu BRRC

 2. Nemulțumitu' Reply

  Bravo! Măcar la voi să semene a aeroport, că pe la Olguța city seamănă a autogară. Cu tot cu parcare.

 3. Attila Reply

  Amu numa’ rechinii din interior să îi rezolve cu apa și cafeaua la un preț decent și putem declara victorie 😀

  • Groparu Nemernic Reply

   Asta fost și prima mea temere când am acceptat să scriu despre asta.
   Apoi mi-am dat seama că ei nu au nici un temei legal să interzică nimic: dacă firma aia își cumpără abonament și sunt acreditați de asociația aia a taximetriștilor și alte autorități de la Cluj, e liber la jecmănit.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *