Acum vreo câteva zeci de ani eram într-o tabără de corturi pe Valea Moașei. Vreo 60 de pruncalăi de 15-16-17 primăveri și 15-16-17 tone de hormoni pe cap de vită furajată – mai ții minte, Greucene? Că tu-n noaptea aia te-ai însurat 😀

Și aveam cu noi un singur prof care nu prea avea grija noastră, spre marele nostru deliciu. Adică noi stăteam noapte de noapte la o chitară, la un ceaun, la o discuție și la o hăhăială, că râdeam din orice; iar el sforăia liniștit în cortul lui.

Nu, nu aveam de beut, eram copii cuminței, liceu de fete.

La un moment dat, prin ziua 3, apare prin tabără o gașcă de vreo 3-4 ficiori. Cu bocanci, pantaloni, pulovere, pălării și doar atât, ce-i în gușă-i și-n căpușă, nici măcar o batistă în plus.

Și șucăriți nevoie mare: urcaseră către Suru, își lăsaseră rucsacii în drum ca să halească afine… și o oră mai târziu, când s-au întors, ia rucsacii de unde nu-s, îi furaseră vreun oarecine.

Inteligenți din naștere, își lăsaseră în rucsaci și banii, și buletinele… ce mai, nu mai aveau nimic! Nici măcar bani de întors acasă cu nașul.

Au mers în Sebeșul de Sus să depună plângere, polițaiul râsese de ei… își chemase și colegul să râdă de ei… ăștia s-au enervat și au plecat către noi, că aveau ceva prieteni în tabăra noastră; și toată seara numai au băut de la alții de albaștri de supărați ce erau și am râs cu toții, haz de necaz.

Nu mai știu ce s-a întâmplat cu ei, dar zilele astea, la ceva ani distanță, văd că altcineva a pățit cam aceeași treabă.

Și de aici tragem o singură concluzie: niciodată nu îți lași rucsacul nesupravegheat; iar dacă o faci, atunci îți iei cu tine portofelul cu actele, banii, eventual și un svetăr mai șmecher, că în perioada asta pe munte, dacă rămâi fără hăinuțe și fără foc, legi prietenii frumoase cu gropari – dar nu din ăia cu bloage.

În fotografie: zona Rebra de lângă Năsăud unde am mers în primăvară, că-n Făgăraș n-am reușit să merg anul ăsta, poate reușesc la anu’, inșallah.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 5 comments

 1. Bubu Reply

  Bai ce oameni… Astia isi dau seama ca e crima sa ii furi echipamentul cuiva, pe munte? N-am cuvinte.

  • Groparu Nemernic Reply

   Judecătorul care se va pensiona la 39 de ani va zice că nu se întrunesc condițiile necesare încadrării faptei la atentat la viața cuiva și îl va amenda pe montagnardul furat.

   • Bubu

    Judecatorul ala ar trebui sa fie ales prin vot o data la 5 ani, nu sa castige postul la concurs.

 2. Ala Reply

  Bre, regula 0 cand lasi un lucru nesupravegheat e sa te intrebi ce faci daca ramai fara. Daca te costa numa niste lei si vreo 2 injuraturi, e ok. Daca te costa timp, bani si risc de dat coltu, poate ca tre sa fii mai atent ce iei cu tine si ce lasi.

  • Bubu Reply

   @Ala.
   Nu exista scuze pentru furt.
   Faptul ca tu gasesti asa ceva te descalifica.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *