Am văzut cu toții de o mie de ori situația asta cu deschiderea anului școlar. Și nu zic acum de faptul că trunchiați imnul național ca să treceți direct la strofa aia cu ”preoți cu crucea-n frunte” și nici de faptul că la deschidere partikipă și popa, și polițaiul, și pompierul și portarul, aia e altă discuție. Și nici nu zic acum de faptul că toți aveți niște discursuri fără suflet, neexersate și cu limbaj de lemn bun de dus la Schweighofer, sau că la deschidere nu este invitat să vorbească niciun elev sau părinte, ci de faptul că publicați, deșănțat, poze cu copiii noștri, pentru că altfel decât prin asocierea cu ei nu sunteți în stare să treziți nicio altă emoție în sufletul nimănui.

Treaba stă în felul următor: decizia publicării pozelor cu odraslele noastre ne aparține doar nouă, părinților. Nu fotografului primăriei, nu dvs. Noi trebuie să decidem dacă le arătăm pe Facebook prietenilor cât de mari și frumoși ni s-au făcut copiii și dacă sunt entuziasmați de începerea noului an școlar. Dvs., domnilor politicieni, nici măcar nu trebuie să veniți acolo, să vă sforăiți discursurile și să ne spuneți câte miliarde alocă primăria educației, miliarde după care toaletele copiilor sunt tot fără colace, săpun și hârtie igienică. Sau poate ar trebui să veniți acolo dacă ați veni și în restul timpului în sânul comunităților ca să vedeți cum se desfășoară treburile, pentru că, slavă Domnului, aveți o sumedenie de item-uri pe agendă și plângeri de care să vă ocupați – blocuri construite ilegal, fundații care provoacă alunecări de teren, festivaluri gălăgioase în oraș, trafic infernal, creșe și grădinițe lipsă etc.

Dar nu mai publicați poze cu copiii noștri pe conturile voastre de politicieni vremelnici! Nu vă mai asociați imaginea cu cea a copiilor. Nu aveți acest drept. Nu ni l-ați cerut și nu cred că am vrea să vi-l dăm. Curtea școlii nu este spațiu public.

Și mai spuneți-le celor care se ocupă de contul dvs. de FB să mai citească comentariile – v-am atras atenția ieri și pozele cu pruncii sunt tot acolo. Nu e frumy deloc, mă-nțelegeți.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 5 comments

 1. Greuceanu Reply

  Măcar să se deie ceva ajutoare sociale dacă tot le pozează pe copiii voștri

 2. CJ01B0K Reply

  Noa, tot la categoria NU NE MAI FACEM BINE: All In a fost limba directoresei adresată inspectoarei – mulțumindu-i pentru că e titulară pe post în respectivul Liceu.
  Înțeleg că (din păcate) cu relații de-astea nesănătoase, a se citi pupături în fund – funcționează legăturile între nivelurile ierarhice administrative, da s-o faci de față cu copiii, părinții, Boc, televiziune, etc. și într-un mod atât de lipsit de logică… Să mulțumești că nu poți angaja un profesor care să ajute efectiv elevii ăia pe care îi ai în față la respectiva adunare, dar nu e panică copii! – avem acoperire la Inspectorat!

 3. Simona Reply

  Ca bine le-ai zis… La voi s-a infiintat iar fondul clasei pentru servetele, hartie igienica, sapun si creta? Ca primaria zice ca da bani… dar nu se vede.

Leave a Comment

Your email address will not be published.