Am văzut cu toții de o mie de ori situația asta cu deschiderea anului școlar. Și nu zic acum de faptul că trunchiați imnul național ca să treceți direct la strofa aia cu ”preoți cu crucea-n frunte” și nici de faptul că la deschidere partikipă și popa, și polițaiul, și pompierul și portarul, aia e altă discuție. Și nici nu zic acum de faptul că toți aveți niște discursuri fără suflet, neexersate și cu limbaj de lemn bun de dus la Schweighofer, sau că la deschidere nu este invitat să vorbească niciun elev sau părinte, ci de faptul că publicați, deșănțat, poze cu copiii noștri, pentru că altfel decât prin asocierea cu ei nu sunteți în stare să treziți nicio altă emoție în sufletul nimănui.

Treaba stă în felul următor: decizia publicării pozelor cu odraslele noastre ne aparține doar nouă, părinților. Nu fotografului primăriei, nu dvs. Noi trebuie să decidem dacă le arătăm pe Facebook prietenilor cât de mari și frumoși ni s-au făcut copiii și dacă sunt entuziasmați de începerea noului an școlar. Dvs., domnilor politicieni, nici măcar nu trebuie să veniți acolo, să vă sforăiți discursurile și să ne spuneți câte miliarde alocă primăria educației, miliarde după care toaletele copiilor sunt tot fără colace, săpun și hârtie igienică. Sau poate ar trebui să veniți acolo dacă ați veni și în restul timpului în sânul comunităților ca să vedeți cum se desfășoară treburile, pentru că, slavă Domnului, aveți o sumedenie de item-uri pe agendă și plângeri de care să vă ocupați – blocuri construite ilegal, fundații care provoacă alunecări de teren, festivaluri gălăgioase în oraș, trafic infernal, creșe și grădinițe lipsă etc.

Dar nu mai publicați poze cu copiii noștri pe conturile voastre de politicieni vremelnici! Nu vă mai asociați imaginea cu cea a copiilor. Nu aveți acest drept. Nu ni l-ați cerut și nu cred că am vrea să vi-l dăm. Curtea școlii nu este spațiu public.

Și mai spuneți-le celor care se ocupă de contul dvs. de FB să mai citească comentariile – v-am atras atenția ieri și pozele cu pruncii sunt tot acolo. Nu e frumy deloc, mă-nțelegeți.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 6 comments

 1. Mircea G. Reply

  Singura autoritate din Romania CARE-I POATE OBLIGA sa nu mai prelucreze ILEGAL date cu caracter personal, este ANSPDCP.
  La adresa web https://www.dataprotection.ro/?page=Plangeri_pagina_principala a Autoritatii, poate fi depusa o plangere ONLINE, in care cel/cei reclamati sunt detinatorii paginilor de FB care au publicat imaginile, fie ei persoane fizice fie institutii.
  Trebuie doar sa ai in prealabil un printscreen cu mesajele FB in care s-a solicitat stergerea acelor poze, pe care sa-l incarci cand completezi formularul de plangere, si gata.
  Formularul se poate completa 100% online, dureaza insa cam 20-30 de minute, ca deh, la noi, digitalizarea are si un iz din Caragiale: nu inseamna SI eficientizare, ci doar transpunerea unei hartii stupide prin continut, pe un ecran de PC, mentinand sau chiar extinzand stupizenia continutului formumarului ….
  (Nota explicativa: data fiind situatia descrisa, in tab-ul “Obiectul Plangerii” din cadrul formularului online, poti bifa “2 Încălcarea principiilor de prelucrare” dar si “3. Încălcarea condițiilor de legalitate a prelucrării”.)
  Odata depusa plangerea, in maxim 90 de zile Autoritatea e obligata sa-ti raspunda cum a solutionat-o.
  Stiu, e mult, dar asa prevede GDPR – le da timp sa faca o investigatie completa.
  Iti garantez ca poza va disparea cu mult inainte de a primi raspuns de la Autoritate. Fiindca fatuca care a fost pusa sefa de dl. Tariceanu, cand acesta calarea cai mari impreuna cu dl. Dragnea, n-o sa supere politicienii, ca doar a fost numita politic si nu prin concurs, o sa-i sune inainte de investigatie, sa-i roage sa faca in asa fel incat sa ramana investigatia fara obiect….
  Dar pana una alta, efectul conteaza: pozele dispar.
  Ca sa nu mai zic ca totusi, poate, Autoritatea va da un exemplu si va da chiar o sanctiune, nu neaparat pecuniara, dar ca sa fie invatatura si pentru altii.
  Si apropo de postari pe FB, uite aici https://www.dataprotection.ro/?page=Comunicat_Presa_30_07_2021&lang=ro cum autoritatea a sanctionat O PERSOANA FIZICA, pentru ceva similar: a publicat pe FB date cu caracter personal, fara consimtamantul persoanelor vizate.
  Asa ca, eu zic ca merita sa-ti cheltui 20-30 de minute din viata pentru depunerea formularului, nu de alta, dar drepturile sunt ca-n teoria evolutiei a lui Darwin: daca nu-s exercitate, tind sa dispara….

 2. Greuceanu Reply

  Măcar să se deie ceva ajutoare sociale dacă tot le pozează pe copiii voștri

 3. CJ01B0K Reply

  Noa, tot la categoria NU NE MAI FACEM BINE: All In a fost limba directoresei adresată inspectoarei – mulțumindu-i pentru că e titulară pe post în respectivul Liceu.
  Înțeleg că (din păcate) cu relații de-astea nesănătoase, a se citi pupături în fund – funcționează legăturile între nivelurile ierarhice administrative, da s-o faci de față cu copiii, părinții, Boc, televiziune, etc. și într-un mod atât de lipsit de logică… Să mulțumești că nu poți angaja un profesor care să ajute efectiv elevii ăia pe care îi ai în față la respectiva adunare, dar nu e panică copii! – avem acoperire la Inspectorat!

 4. Simona Reply

  Ca bine le-ai zis… La voi s-a infiintat iar fondul clasei pentru servetele, hartie igienica, sapun si creta? Ca primaria zice ca da bani… dar nu se vede.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *