Simplu: ne face de râs.

Duminică, da? Parcul Mare, da? Tati, vreau-ciocolată-prăjitură-suc-pâinepentruraţe-pufuleţi-tort-bicicletă şi să cumpărăm taxi-basculantă-maşinădegunoi-maşinădepoliţie-ambulanţă-avion-şi-‘licoter! Şi ‘licoter, tati! Cumpărăm şi ‘licoter, ficior, numai să fii cuminte.

Pentru că în săptămâna care tocmai se încheiase Gropărelu’ nu ne trăsese decât o smetie peste ochi când încercasem să-i administrăm nişte picături în nas, consiliul de familie gropăresc hotărăşte în unanimitate că pruncul merită o pungă de popcorn. 3 lei punga mare (cam scump; dar ce nu face un tată pentru fiul său?) şi o coadă de zici că erau ruşi la coadă la Crimei.

În fine.

Ne punem la rând.

Mama copilului – distinsa nievastă gropărească – îşi povestea viaţa unei prietene pe care tocmai o întâlnise; deci eram numai eu cu Gropărelu’.

La un moment dat, lângă noi se pune la coadă un nene de vreo 60 de ani.

Nenea ăsta avea ditamai burtanul. Deci era ca un cimpoi, ca şi cum purta un elefănţel într-un marsupiu. Nici să fi băut un lac cu peşti n-ar fi avut un asemenea balon. Fusese nevoit, totuşi, să-şi sugă burtica niţel, ca să nu cauzeze o eclipsă şi să strice oamenilor duminica. Om cu burta mare, în Parcul Mare.

Şi se pune, aşa cum vă ziceam, exact lângă noi.

Gropărelu’ îl observă şi, cum e el obsedat de burţi, dintr-o dată erupe voios, arătînd cu degetul:
– TAAAATIIIII, IUI’ CE BURTĂĂĂ MAAAREEE-MAAAAREEEEEE!!!!!! IUITE, TATI!!!

Într-o secundă, Groparu s-o înroşit ca furnalul de la Câmpia Turzii, ăla de laminează sârmă roşie ca îmbujorarea lui de atunci. Încercînd din greu să nu izbucnească într-un râs cataclismic, Groparu încearcă să peticească pe loc carenţele de educaţie pe care grădiniţa nu le-o peticit, că-n locul ministrului educaţiei îmi dădeam de mult demisia:
– Gropăreeeeel! Da’ cum zici aşa ceva? Da’ nu-i frumos, mă tati! Uite… nici nu-i chiar aşa de mare, uite! Nu e nici măcar cât un depou de tramvaie…

Şi alte asemenea chestii cu care am încercat să salvez situaţia.

Domnul, cu o imensă delicateţe – pe care presupun că o ţinea în burtă – s-a făcut că nu aude nimic; dar s-a luat şi a plecat şi s-a tot dus de la coadă.

Fără să zică absolut nimic. Şi fără popcorn.

Update: în Polus Center, în seara asta, da? Trecem pe lângă un nan, da? Adică un pitic, da? Gropărelu’, în gura mare:
– Mami, de ce e nenea ăsta aşa mic?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 20 comments

 1. boemul Reply

  slăbuţ… fi-mea pe la 4 ani, văzând că trec pe lângă standurile cu bere fără să cumpăr, s-a apucat să strige în gura mare în cofland: BEEREEE! IA BEREEE!!!

 2. Cad Reply

  Asta nu-i nimic. “Groparelul” meu punea produsele pe banda la Selgros, iar tanti de la casa (putin, dar foarte putin grasuta), il intreaba: cum te cheama? Raspunsul m-a lasat masca: nu esti tu putin cam grasuta?…Ta-naa…

 3. Mihaela Reply

  Mindra mea pe la 4 ani a izbutit o “nefacuta” in statia de autobuz cand l-a observat pe domnul “mic de statura”: a fugit spre el fericita strigandu-mi “mami, mami, uite un pitiiiic !” :mrgreen:

 4. Dan Andrei Reply

  In autobuz, ora 23:20 aproximativ era o familie copil de vreo 2 ani, mama, tata. Intrebare din partea copilului: Mami, de ce a zis tati ca ai burta rece ? Rasete homerice.

 5. Groparu Nemernic Reply

  @ Dan Andrei: al meu o comis-o din nou. Vezi update.
  @ mechel: s-o. Ştiam. Dar las’ că ne invadează ruşii şi vom produce din nou sârmă.

 6. Copilu Minune Reply

  Ioi, ce dulcic e Groparelu! Ce copil frumos! 😛
  Chiar unic, ca e clar ca tu mai vrei, dar unde nu-i intelegere si armonie nu e nici spor(i).
  Hai! Bafto profesionalno!

 7. Vladi Reply

  😈 😈 Asta-i nimic! Avea vreo 5 ani “printesa noastra” cand, intr-o calatorie la mare, nevasta-mea a facut greva ca ea “nu mai poate, ca nu se mai poate, ca orice vrea copilul tot ea-tot ea-tot ea e de serviciu… ” Bun.
  Si stam la masa intr-un restaurant mai multi prieteni si vine randul meu sa merg cu odrasla din dotare la… WC. Unde?! Normal, la barbati, ca doar nu era sa intru cu ea la femei.
  Ei, si ne intoarcem la masa…. !!!! Si unde nu aud, probabil mai tare decat s-a auzit de fapt, urmatoarea replica a fetitei mele catre maica-sa : ” Mami, mami, sa stii ca am vazut la baie un nene care are … chiar mai paroasa si mai mare decat a lui tati! ”
  I rest my case … 🙁

 8. Groparu Nemernic Reply

  @ Copilu Minune: La mine-n familie e armonie perfecta, nievasta ordona, eu execut. Si spor este, ca zice ea sa fie! Intrebari?
  @ Vladi: OH MY GOD. Oh my God.
  Am ramas fara cuvinte; nici chiar silabe nu mai am.

 9. Lizuk Reply

  A mea, o dulceata de aproape trei ani, asteptand la casa la Carrefour, atrage atentia unei doamne care se apropie sa o dragaleasca. “Ce cuminte esti, dar ce frumoasa, vaaai ce bine de mami sa aiba asa un ajutor!” si se apropie si mai tare de ea, ca nici eu nu intelegeam ce vrea. Noroc ca a salvat dodolina situatia: “mami, doamna asta pute!”. N-a trebuit sa-i mai spun eu nimic doamnei ca sa plece :-)) Nici n-as fi stiut ce sa mai zic…

 10. Lizuk Reply

  Uuuuhuuuuhuuu! se poate, deci, mai rau decat am patit-o eu 😆 cre’ca de asta facem noi copii, sa aiba cine sa ne faca de ras din cand in cand, mai ales atunci cand nu reusim singuri

 11. fdd Reply

  copilul catre mama in microbuz in gura mare: “mami, ia uite ce par are femeia aia la subrat!!!” tot microbuzul s-a intors sa se uite la femeie cu par la subrat 😆

 12. deea Reply

  Fiu-meu, odata cand veneam cu trenul de la ai mei, a simtit nevoia sa-l informeze pe un domn din compartiment: “Sa stii ca eu am mancat coaiele lu’ porcu’ pe care l-a castrat bunicu’. am mancat coaiele la un porc care mai traieste inca”, dupa care a bagt si un ras din ala malefic. 🙂

 13. Andrei Reply

  Eh…Cu juniorul meu (avea atunci nitel sub 3 ani) la plimbarica pe floştărul municipal. In fa’a noastră două tăntilici. Al meu o ia la fugă dupa un fluture şi, tocmai când ajunge înaintea celor două, dă strigătul de luptă: “Uite tati…futeleeee!!!” De moacele piţipoancelor nu mai zic nimic.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *