Sau, cu alte cuvinte, iPhone 6 – asfaltul clujean 7. Sau, cu alte cuvinte, feriți-vă de carcasele Cygnett! Sau, cu alte cuvinte, căscați bine ochii înainte de a vă lua o carcasă de telefon.

Fostul meu defunct iPhone 4S, dat la buy-back după2 ani jumate, arăta aproape impecabil, pentru că la cât sunt de zgârcit îmi place să întrețin lucrurile: cine este bo$$-ul bo$$ilor? Exact, nu eu.

Un telefon scump de blogger fițos merită o carcasă mai de Doamne-ajută, așa că m-am oprit la o husă de aluminiu de vreo 20 de euro (!). Nu mi-o plăcut decupajul ăla că să se vadă logo-ul Apple, ca la ultimul cocălar, dar n-am avut mai multe alternative decât Adam la cununie. Las’ să fie, mi-am zis, să nu-mi sparg bunătate de telefon care-o costat cât un concediu în Grecia! Și așa e mai scump telefonul decât mașina pe care-o conduc; și m-am oprit la o carcasă Cygnett UrbanShield, cred că singura disponibilă la momentul ăla în România pentru aifon, Doamne, ocrotește-l pe Steve Jobs. Husă de 20 de euro, dar care nu apără colțul telefonului. Pentru că – nu-i așa? – nu e ca și cum orice telefon cade pe colț! Eu am observat acest lucru când am pus husa, dar mi-am zis că ce știu eu despre asta? Oi fi eu expert la toate, că doară de-aia sunt blogger, dar n-am cum fi mai expert chiar decât producătorul!

Vraja a durat până joia trecută, când mi-a alunecat elegant telefonul dintre copite în timp ce-l scoteam din buzunar. Am întrerupt căderea cu piciorul meu vânjos, dar asta nu a făcut decât să provoace un plonjeu direct în colțul neprotejat. Așa cum se vede din imaginea asta, luată de pe site-ul producătorului (săgețile îmi aparțin):
cygnett case sucks

Acum, s-a rupt lanțul de iubire. Iar tu, companie perfidă și multimiliardară, ai face bine să produci telefoane mai rezistente la șocuri! Și-acum hai cu heităreala

Încerc să fac mâine o poză cu telefonul cu ecranul crăpat, că azi n-am reușit face o poză cu telefonul la același telefon.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 19 comments

 1. boierul Reply

  “Erorile sunt mai ingenioase decat noi” – se verifica din nou : deci iata cat de genial a fost Murphy !!!

 2. Bula Reply

  Telefoanele, deseori sunt mai “destepte” de cat prevede proiectantul, producatorul, luserul !
  Telefonul meu batranesc (pe care nu-l mai vrea nimeni, nici sa-l fure, nici gratis) a cazut pe beton de la 4 metrii, i-a sarit capacul, bateria etc. Le-am adunat si pus laolalta sub zambetul ironic a trecatorilor.
  Si minune ! Incepe sa sune instant ! Soacra, vrajitoarea !

  P.s.
  Nu s-a crapat nici un piculet carcasa . . .

 3. Belle dImagination Reply

  Şi al tău Bulă???
  Şi al meu, tot unul din ăla cu butoane şi care ţine o săptămână în condiţii de trăncănit intens, pică pe podea, pe caldarâm şi nu are nici pe dracu.

 4. Groparu Nemernic Reply

  @ Boierul: hahaaaa, asta n-o știam!
  @ Alexandra: bine de stiut, dupa ce scot la pensie de boala carcasa asta.
  @ Bula, Belle: complet de acord, da’ telefoanele alea erau chiar prea indestructibile! Chiar prea indestructibile.

 5. alunelu Reply

  @Alexandra: UAG voiam sa recomand si eu. Se gasesc si in magazine online de la noi.

 6. ioexist Reply

  si dai o caciula de bani pe un telefon la care a lucrat o armata de omuleti sa il faca stralucitor si noi ii punem caciulitele astea urate 🙂

 7. boierul Reply

  Gropare mi-a fulgerat prin minte ..asa …o idee de brand romanesc replica la “Crucea de Piatra” sau “Moulin Rouge” sau “La calul Balan”, eu as propune un nume de stabiliment ” La puta urata” ca si asa avem supraproductie in domeniu si guvernantii se screm la legislatia in domeniu,,, asta off topic… ma scuzati…

 8. Groparu Reply

  @ boierul: da! Și toate nevestele să strige ”nenorocitule! Înn cinstea ta au pus numele ăsta la bordel???”

 9. Marian S Reply

  Ce, discutati despre bordel?
  Chiar asa, ar fi interesant de calculat cate intrari la bordel ai avea daca n-ai risipi banii pe aifoane???

 10. boierul Reply

  Grea problema ai pus domn’ Marian , chestia e de domeniul programarii dinamice cu diferente finite daca luam in considerare cele doua categorii de consumatori de asemenea servicii : Unii cu bani multi si bineinteles cu aifoane bengoase care merg la stabiliment ca la gradina botanica cu olfactia iar altii cu bani putini si aifoane anemice dar care merg la stabiliment ca pentru demolari … si de aici e dificultatea matroanei de a stabili pretul corect . Parerea mea !!!

 11. injineru Reply

  =)) na bun, nu puteai sa scrii si tu articolul asta acum doua saptamani cand mi-am luat husa. Azi mi-a picat telefonul pe jos exact unde se termina husa. S-a spart 😐 Si-s la al 4-lea fara apple care +…

 12. Marian S Reply

  Dom`le boier, io zic asa:
  1. Primul pas e sa nu arunci banii pe ce NU trebuie;
  2. Dup`aia vezi ce faci cu banii, important e sa treci de punctul 1.
  Eu am trecut, am telefon de 15 euro. :mrgreen:

 13. remus Reply

  nu pot sa ma RABD!
  ti-am zis io? ti-am zis sa iti iei nokia cu WP ? bai deci 920-ul meu este un fel de 3310 resuscitat.. baietelul meu are o pasiune pentru el – sa se uite la filmultete pe el, fiica-mea are aceeasi pasiune doar ca la 2 ani de zile nu poate sa tina bine telefonul in mana si jap pe jos. Apoi al meu mic zmeu, il ia si il arunca si el, ca i se pare amuzant sa o imite pe surioare lui mica. (o, deja is imun) no pe scurt, frate, e rezistent.
  Stiu ca la reclame aia bateau cuie cu el. Cuie nu am batut cu el da sticle de bere am deschis. si chiar fac poze cu el la gramada pe aici prin Costa Rica (….)

  da chiar, de ce nu pot sa postez poze aici?

 14. remus Reply

  si nu ma porni sa critic prdusele apple.
  am asa
  ifon
  ipad
  ipad mini.

  Ipadurile sunt oke, dar nu isi merita banii.
  ifonu ? singurul lucru bun la el e ca facebookul chitzaie cand dai cu degetul in sus si in jos. in rest ESEC lamentabil! domne feri sa il scap pe jos ca vezi tu ce ma incarca corporatia!

  Scuze daca te simti …afrontat, nu e asta in intentia mea, da asta e parerea mea si doar a mea. numa ca o fac publica.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *