Prima dată, popa ne-a lăsat un alter ego doppelgänger la strană. Într-un final a fost bine, dar avem una bucată biserică la 4 minute de casa noastră și am fi putut evita un drum cu mașina din Gruia până-n Zorilor, economiseam vreme, timp și ore.

Pe urmă, în întârziere, am petrecut 20 de minute cu YouTube în față învățând să fac un nod de cravată pentru cravata aia cu Mickey Mouse lată, bărbătească, și eu nu știam decât nod Wellington, care merge numai cu cravate înguste de adolescenți. Într-un final am luat altă cravată gata legată, dar care era prea serioasă, zici că eram Trump la conferință de presă cu Iohannis.

Apoi am ajuns la beserică cu fetița ruptă de oboseală, că la ora aia doarme un ceas, și absolut toată slujba o urlat de oboseală ca din gură de șarpe gigant de pe continentul Eurasiatic. Jumate de slujbă o răcnit că de ce n-o băgăm în apă, apoi că de ce am scos-o din apă.

Pe urmă, pentru că fetița mea e o grăsană și jumătate, nu i-a încăput un pantofior din costumașul de botez. Apoi nici paltonașul nu i-a încăput. Disclaimer: pentru că are o constituție cilindrică, eu o alint cu ”cozonaca”. Tot botezul o stat încălțată pe jumate, făcând vocalize de o scorojit vopseaua de pe locașul sfânt.

ȘI O URLAT!!!!!


Posibil ca răgetele să fi șubrezit structura de rezistență a sfântului locaș

Pe urmă am ajuns la local, să bem și să ne veselim. Și am realizat că nu pregătisem cum să stea lumea la masă, și a fost un pic de haos, că poate ar fi trebuit să ne punem nașii și finii și familia la masa noastră, în schimb au stat toți risipiți.

Și am luat microfonul să zic Tatăl Nostru; și am strecurat și o frază creație proprie: ”și zi-ne nouă 6 numere câștigătoare din 49”, ȘI ABSOLUT NIMENI NU A APRECIAT CREATIVITATEA MEA DEBORDANTĂ, mama s-a și supărat, mi-a zis mai apoi ceva nu mai știu ce de Satana.

Pe urmă, la localul unde am făcut botezul, invitatul care trebuia să facă stand-up s-a încurcat pe la jumate și a pornit rutina de la capăt. Am vrut să strig bis! la final, dar m-au oprit ceilalți.

Pe urmă un invitat senior a băut un pahar prea mult, a trebuit să-l ducem sus în camera lui și să-l punem la nani.

Pe urmă, alt invitat senior a avut probleme cu tensiunea, l-am dus și pe el în camera lui.

Când a venit tortul, a venit fără artificii, că am fi declanșat avertizoarele de fum, deci efect scenic zero; și am mai descoperit și că preacinstiții cofetari uitaseră să pună virgulă în cazul Vocativ, lucru ce dă foarte bine unui absolvent de Litere cum e tăticul Gropăricii. Csf, una-i gramatica, alta-i marțipanul.

Și pe la vreo 10 seara, or zis DJ-ii: nu vă supărați, au fost plângeri de la hotel că e muzica prea tare! Ce ne facem? Păi ce să ne facem, zic, și așa cheful s-a cam spart, lumea e la vin și la discuții, puteți mere acăsică!

Și deja plecaseră peste jumătate din botezași, și unora mi-am amintit să le dau macaroons special pregătite în acest scop, și altora nu; și posibil ca unii musafiri să fi văzut că unii au primit, alții nu.

Pe urmă, unul din botezași a beut prea mult și a vorbit niște porcării de față cu nevestele prietenilor, și încă mă gândesc dacă să-i zic vreo două acum, la trezie, sau să prind un moment propice.

Pe urmă am urcat sus rapid la părinții gropărești (care se odihneau un pic) să văd cum sunt și m-au oprit la un pahar de vin. Am stat cam 40 de minute (posibil o oră, o oră și).

Când am coborât jos, nu mai era nimeni, pentru că botezașii rămași nu înțeleseseră că mă duc puțin până sus.

Telefonul meu lăsat pe masă și haina de la costum erau duse și ele.

Am ajuns acasă la ora 1 noaptea fără telefon și fără haină. Asta după ce băusem toată ziua un pahar de coniac… și cred că vreo două de vin, deci nici măcar n-am putut da vina pe alcool.

Le-am recuperat a doua zi.

Deci numai aventuri, dar măcar am dansat pe hitul verii, Despacito!

Și mâine vă zic cea mai tare fază de la botez, că râd și acum când mă gândesc! Spoiler alert, e cu Tatăl Nostru și rugăciuni.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 9 comments

 1. Andu YY Reply

  frate da cata lume ai avut ? 2000 de persoane?
  la cum zici ca erau unii sus, unii beau unii dansau la unii le era rau la altii a crescut tensiunea …
  A- ha ha ha misto party de botez , ca o nunta ce mai
  Bravo, sa fiti sanatosi
  hai sa vedem maine si punctul culminant
  bafta

 2. Zev Reply

  Bro tot haosul descris imi pare asa un deja-vu, si sunt asa de multe elemente comune, ca n-am cum sa nu ma gandesc, poate e o combinatie de blestem cu binecuvantare pentru romani, nu iese nicicum cum e standardul EU, dar e bloody fine si genereaza povesti pentru cateva decenii. In ultima instanta, cine ar vrea un botez ca un, eu stiu, weekly risk management meeting?

  • luminita Reply

   Nu citiși că au fost 30 de adulți? Mai degrabă și-au scos banii de pamperși pe vreo câteva luni, dacă nu or fi rămas și cu datorii la restaurant și hotel, că, în cazul ăsta, Provident scrie pe ei.

 3. Ion ion romanul care nu face politica Reply

  Alta data invatatura de minte =nu ai popa la masa sari peste rugaciuni ca omul o venit sa se simta bine nu sa faca manastire. Cat despre vorbit cu betivii agresivi, las-o balta. E cea mai scurta cale spre certuri in familie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *