Mai țineți minte încurcata poveste a rugăciunii de început de botez? Pe scurt: nașul Greuceanu o râs de taică-su care o bușit odată Tatăl Nostru la o înmormântare, o zis varianta din trei propoziții, și lui i s-o părut de râs (și și nouă ni s-o părut de râs).

Apoi o bușit și el Tatăl Nostru la o nuntă, și-am râs de el de numa’.

Așa că, la botezul Gropărelului, i-am dat microfonul să zică Tatăl Nostru înainte să atacăm aperitivele; și atâta de tare s-o blocat, că o rămas mut; și nici nașul nostru ungur nu a fost mai breaz; așa că am zis eu rugăciunea, să putem bea și mânca liniștiți.

Și au trecut anii și a venit momentul cu botezul Gropăricii.

Și PENTRU CĂ ȘTIAM CĂ NU AM PE CINE SĂ ROG SĂ ZICĂ TATĂL NOSTRU, am luat eu microfonul cu curaj și le-am zis botezașilor (nuntă>nuntaș, botez>botezaș):
– Dragi botezași, pentru că NU MAI VREM SĂ VEDEM CUM SE ÎNCURCĂ NAȘII CÂND ZIC RUGĂCIUNEA SFÂNTĂ, ca la primul copil, vă voi spune eu Tatăl Nostru!!!

Și după ce am zis eu cuvintele astea și am rostit rugăciunea și lumea s-o apucat de coniace, s-a apropiat DJ-ul de mine:
– Nu vă supărați, domnu’ Groparu, mai aveți cumva un copil?
– Da! zic. De ce?
– Păi… cred că eu am fost DJ și la botezul lui!
– Serios? Cum ți-ai dat seama, m-ai ținut minte după 10 ani?
– Îmi păreați mie cunoscut după figură! Dar acuma am confirmarea: nici la botezul ficiorului nașii nu au știut să zică Tatăl Nostru, și eu în 15 ani de când sunt DJ nu am mai întâlnit așa ceva.

Unici nașii mei, sunt unici!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 6 comments

  1. Ion ion romanul care nu face politica Reply

    Si zici ca ai fost la spovedit inainte?! Ca Tatal nostru se zice de 3ori inainte, chiar daca, unii preoti, pe repede inainte (unul e instare in 30 secunde). P. S. :Tatal nostru e precum liniile de cod =cum ai schimbat ceva cum ai dat de bucluc.

  2. Zev Reply

    Whoa Grop, cand sa-ti sugerez (considerand un numar de postari anterioare) sa pui multe incalzitoare in casa, ca sa te obisnuiesti cu caldura excesiva, training pt dupe ce dai coltu’, vii si pui in fata o prea-pravoslaniceasca fapta! Adevar graiesc tie, multe pacate marturisite pe blogul aista iertate ti-au fost pentru manifesta compliance cu Tatal Nost’. Sunt pe undeva trist, banuiesc ca atunci cand eu o sa fiu cufundat panan’ gat in jacuzzi jos acolo, cel mult o sa-mi trimiti un text. Care poate sa fie ‘dude, am gresit religia, nu ca nu-s virgine, da’ nu-s femei period 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *