Povesteam cu fiu-meu în pat, înainte de nani.

Deci lu’ Gropărelu’ cel mai mult și mai mult pe lumea asta îi place să alerge. Liber ca Relu Fenechiu. Fără să-i zică nimeni ce și cum, să se ia și să tot fugă până se face roșu nuanța Coca-Cola și gâfâie ca o locomotivă; și apoi tot să mai fugă încă o tură.

Părinți înțelepți, ne-am gândit să-i valorificăm talentul și să scăpăm de sărăcie ducându-l la atletism, că n-ai cum ști ce alergător Gropărelu’ Simon Halep zace-n el; dar pesemne că i-a picat greu la burtică vreuna din cele 843 de cornuri cu ciocolată de săptămâna aia, că a fost tot îmbufnat, miorlăit și ciufut la prima ședință; într-un cuvânt – nu i-a plăcut nici măcar deloc.

Perseverenți și cu gânduri de pensie anticipată obsesiv în minte, ne hotărâm să-l facem să vadă atletismul cu ochi mai buni; și-l iau deoparte și mă confesez:
– Tati, când eram în clasa a V-a făceam atletism; și aveam acasă și un hamster, și un acvariu plin-plin cu pești.
– Uau! zice ficiorul. Ce tare!
– Da. Și am luat un 4 la matematică… că mie nu mi-o plăcut niciodată matematica; și din cauza la 4 ăla, bunică-ta m-o pus să dau la altcineva și hamsterul, și acvariul plin-plin cu pești.


Plin-plin cu pești care făceau sex ca turbații! (poză șparlită de pe site-ul prietenilor de la Nevertebrate.ro)

– Da?
– Da. Și m-a pedepsit să renunț și la atletism. Dar eu știi ce am făcut? (mamă, dacă mă citești și afli numai acuma, află că nici măcar nu-mi pare rău!)
– Ce?
– Păi… am continuat să merg la atletism! Fără să știe bună-ta. Am mers două trimestre pline la atletism și buni nu a aflat niciodată și nici nu va afla, că nu-mi citește blogul, că la ora asta stă călare pe Antena 3 și canalul ălalalt unde-l bate Palada pe Goțiu, am uitat cum îi spune.
– Uau!
– Da. Am mers la atletism riscând  pedeapsă și mai mare pentru că atletismul este bun pentru tine, îți face corpul puternic, și-ți face mușchi, și e sănătos… (în continuare, urmează un moment publicitar cu virtuțile atletismului, propagandă pură)

Fiu-meu o ascultat tot, cuminte și cu o răbdare de psihiatru, dar îl vedeam că nu aude, că alunecase într-o lume a unui univers paralel. La un moment dat, când deja obosisem să-l combin cu atletismul, mă-ntrerupe brusc:
– Da’ cum aveai și hamster, și acvariu plin cu pești?
– Păi… uite, așa aveam eu pe vremea aia.

Stă fiu-meu și mă lovește dur în ventricol:
– Uaaaaaai, ce bogat erai…!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 7 comments

 1. Cam Reply

  Lasa ca eu le-am spus copiilor ca in copilaria mea nu exista tableta, telefon mobil, internet, la care cel mic: ce mincinos esti!!! Maaamaa, tu ce tableta aveai cand erai mica?
  P.S. Si eu am avut hamster si acvariu cu pesti, si in ziua de salariu dupa anii ’90 tata venea cu o felie groasa de parizer italian de-ala tip mortadella…eram bogat, ce mai.

 2. George Reply

  Hamster nu am avut, dar ai mei cresteau porci, ca locuiam la tara.
  #saracilor

 3. Cam Reply

  Porci, iepuri, gaini, miei, capre cresteau bunicii care stateau la tara/casa. Am avut 6 bunici, ca mama a fost infiata de rude si a pastrat legatura si cu parintii naturali. Beat that. Beat that, George 🙂

 4. remus Reply

  bai deci ma topesc! discusii aia is meseriasi de tot. sper ca dupa ce gat casa sa imi bag un acvariu de 1000 l plin cu discusi. (la 100 euro perechea, o sa ma limitez la 2 perechi).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *