Blogging-ul este un mod de a-ți povesti viața. Și un concurs cu hosting

OK, mărturisire de dinozaur: în martie am făcut 15 ani de groparu.ro, cu webhosting, inregistrare domeniu, învățat să mă joc în cpanel, învățat securitate site, tot tacâmul. 15 ani! Practic, acum blogul îmi este la adolescență, mai are puțin și aduce fete acasă.

În ăștia 15 ani, am primit de o sumedenie de ori întrebarea ”cum de ți-a venit ideea să-ți faci blog?” Și jur că n-am știut mereu cum să răspund, pentru că nu a existat un răspuns 100% adevărat, pentru că oamenii se schimbă, și odată cu ei și motivele pentru care-și fac blog:
– pentru că doar prin scris fac să tacă vocile alea care-mi șoptesc să-i claxonez în trafic pe șoferii de AB, DB și SV;
– din adicție, pentru că-s mai dependent de scris decât de fedrocaină;
– ca să-mi împiedic prietenii să se lanseze în politică – poate mai țineți minte ce ciolhane tragem noi la Țiganiadă, păi nici unul din ei nu mai are curaj să intre în vreun partid după ce i-am fotografiat cu rachiu-n mână în jurul unui porc la rotisor!
Și apoi au și făcut baie-n râu cu berea-n mână!
– pentru sâmburele ăla mic de orgoliu de a capta atenția altora și de a le spune tu, de fapt, care e treaba;
– pentru a dialoga cu cei care mă citesc (deși la capitolul ăsta mai am de învățat);
– pentru că medicul mi-a spus să cunosc cât mai mulți oameni;
– pentru că e fain să ai propria ta platformă pe care să te descarci;
– pentru a-i ajuta pe alții… da, știu, poate e tot orgoliu, dar atunci când faci o faptă bună, te cam gâdilă inimioara suflețelului într-un mod memorabil, și cu ajutorul vostru chiar am făcut niște lucruri memorabile (fapt pentru care vă mulțumesc încă o tură!).
Din ce în ce mai pregnant în ultima perioadă, răspunsul la întrebare a fost foarte clar:
– pentru a-mi povesti viața.

Pentru că uităm! Incredibil cât de mult și de multe uităm, viața e din ce în ce mai complicată și solicitantă, joburile se schimbă, oamenii vin și pleacă din viața ta, uneori chiar definitiv, copiii cresc, vecinii se mută, relațiile se răcesc, prietenii se înstrăinează… și rămâi cu amintirile, care nu toate te chinuiesc, dimpotrivă.

Dacă reușești să ți le păstrezi intacte în memorie, bravo ție; eu dau rateuri la capitolul ăsta. Și atunci le imortalizez pe blog, atâta cât pot; și de abia aștept să-i văd pe pruncii mei, încă pitici, cum vor citi ei (peste ani și ani) articolele mele, și vor sta cu mâna la falcă și-și vor zice eu așa ceva nu-mi vine să cred, deci… tata! Tata meu! Să facă așa ceva, nuuuu, n-are cum, păi tatăl meu e un sfânt! Are și nimb deasupra capului său! Ținea postul! Nu bea aproape deloc! Mânca doar sănătos! Și acuma ia uite aici câte articole deșucheate are, ce i-au mai plăcut vinul și prietenii, fripturile și grătarele! Așa ceva…

Și-și vor da seama că viața e complexă și are multe aspecte și poate blogul meu îi va ajuta să nu-i judece prea aspru pe alții, pentru că toți suntem oameni și bloggeri, la final de zi.

Așa că… v-am mai zis, faceți-vă blog sau site personal, că e bun. Ajută la caftit uitarea, o lasă KO.

Și ascultați de Groparu, că e pățit, că la un moment dat a pierdut vreo 60 de postări din istoric: dacă tot intrați în mediul de creator de conținut, apăi faceți bine și căutați-vă un hosting cumsecade, cu securitate cumsecade și Customer support 24/7.

Între 05 aprilie și 28 aprilie, Hostgate, firma de găzduire web, are un concurs numit Hosting Experience, cu premii de 5000 lei

•           Premiul I / Voucher eMag / 2500 RON
•           Premiul II / Voucher eMag / 1500 RON
•           Premiul III / Voucher eMag / 1000 RON

dacă scrieți un articol pe blogul vostru activ (cu cel puțin un articol/lună, cu o vechime de minimum 12 luni) despre experiența voastră cu serviciul de hosting. Pentru că sigur aveți așa ceva! Articolul e musai să aibă min. 1000 de caractere și să conțină 2 link-uri do follow către https://hostgate.ro, cu ancorele “găzduire” și  ”găzduire web”. Apoi, vă puteți înscrie în concurs exclusiv printr-un e-mail către concurs la hostgate punct ro, cu numele+prenumele, numărul de telefon și linkul către articolul vostru.

Tot la Hostgate pe blog se anunță frecvent și oferte interesante – de exemplu, luna trecută se ofereau 33% reducere pentru plata în avans a serviciilor de găzduire.

Extragerea câștigătorilor se face prin random.org, iar întregul proces va fi publicat pe blogul zoso.ro, prin intermediul unui video, pe data de 30.04.2022. Toate articolele eligibile vor intra la extragere.

Deci… haidați la bloggerit! Că până și câinii și cățeii o fac.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 3 comments

  1. Gigi Țepuș Reply

    Adevărul este că îmi place tare mult să citesc ce am scris cu ceva vreme în urmă. Mai bat și câmpii, desigur, dar, mno, nimeni nu i perfect! 🙂

  2. Atti Reply

    Pe mine mă amuză cât de mult s-a modificat stilul – de la limbaj de mIRC la Groparul actual 😀

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *