Reproș la dispariția unui Cîț

S-a dus și am rămas orfani de Cîț într-o zi de sâmbătă în care ”ce se mai petrece în PNL” nu mai reprezenta nici măcar locul 17-18 în topul grijilor noastre cotidiene, era acolo jos între ”poate ar trebui să-mi schimb cauciucurile de iarnă” și rețeta de ciorbă de ștevie pe care ne-o pregăteam ca să ne perpetuăm iluzia că da, băi, trăim sănătos, uite, mâncăm verde, mâncăm viu!

Și a plecat Cîțu la fel de meteoric pe cum a venit, ca o copită de cal care tulbură smârcurile care tocmai se limpeziseră un pic. Practic, menirea lui a fost:
– să vină în fruntea guvernului,
– să-l decapiteze pe liberalul veteran Orban (nu sunt fan),
– să umfle lista de decese COVID-ului prin comportament și declarații iresponsabile,
– să împrumute țara ca-n codru,
– să facă din periculoșii USR niște indezirabili,
– să aducă PSD la guvernare,
– să fie sinucis politic.

Program glorios în 7 puncte, cum ar veni, care duce fix nicăieri.

De ce mi-e ciudă pe Florinel? Ce i-aș spune eu taman acum? De ce mi-am rupt 30 de minute ca să-i scriu mesajul ăsta pe care nu-l va citi niciodată? Asta i-aș spune:

Băi Florinele,

Eu te cam înțeleg că n-ai putut face multe pentru popor, că doară nu eu te-am pus șăf la PNL: trebuia să dansezi cum fluierau baroneții liberali. Dar ce-ai avut, băi, cu usereii? De ce nu i-ai mai lăsat un an-doi să vedem ce fac, băi? Să ne dăm și noi seama dacă sunt sau nu buni la guvernare, sau doar gura e de ei?

De ce nu ai păstrat USR-ul la timonă un pic mai mult? De ce nu i-ați lăsat să vedem și noi ce spitale și autostrăzi ar fi construit și ce fonduri ar fi canalizat către panseluțele propriilor primari? Și ce fonduri ar fi adus în țară? De ce nu i-ați lăsat să vedem de ce nu reușesc să desfințeze Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție? Și cum ar fi reformat din temelii sistemul juridic, de să dureze orice proces 2 luni? De ce nu ne-am convins pe viu că efectiv nu au cum contribui chiar cu nimic la educație? Sau la înfrângerea caracatițelor din spitale? Sau la păstrarea tinerilor valoroși în țară? Sau la scos buzile din fundul curților școlilor din rural?

De ce i-ai scos de la guvernare și ai mai și folosit argumente puerile care ne-au jignit mințile atunci când te-au întrebat? Asta e România pe care o voiai?

De ce ai validat tonele de minciuni de la latrine, aruncate în capul nostru ani și ani de zile, la unison cu celelalte televiziuni de știri (prea multe pentru o țară așa de săracă)? De ce ai antenizat guvernul? De ce nu i-ai lăsat pe userei să se dea un pic în stambă cu specialiștii lor aduși de dincolo, în loc să te iei de mânuță cu Codruța-față-de-știrbă-alcoolistă-Cerva și cu Chatsparanghelista aia și să-i scuipi și tu?

Că dacă făceau ceva treabă, ar fi fost un win-win, v-ați fi împăunat și voi cu succesele lor (”cu PNL la la cârmă, alianța cu USR-UDMR duce România pe noi culmi de succes!”); iar dacă nu făceau, ghinion, ați fi rupt alianța cu un an jumate înainte de alegeri și ați fi reparat ce ar fi încercat ei să strice, că doară oricum nu i-ați fi lăsat chiar de capul lor. Corect?

Ne-am fi dat și noi seama, noi, ăștia, segmentul ”majoritar urban/între 18 și 50 de ani/cel puțin o gleznă dezvelită/cel puțin o trotinetă electrică în gospodărie/nu consumă știri de la TV” dacă e ceva de capul USR-ului sau dacă cuplul Barna-Ghinea e doar un remake trist al CDR-ului din 1996. Că n-om fi noi complet bătuți în cap și sexomarxiști până-n pânzele albe, ne-am fi dat seama dacă se mai poate face ceva bine în țara asta sau suntem irecuperabili, ca blocurile proaste și urâte construite în Cluj sub marele Boc.

Florinele, știi cum arată moștenirea ta politică, nu? Un ghiveci USL-ist prins pe fundul cratiței, cu un PNL care pică în sondaje mai rapid ca un Suhoi pălit de Stinger, cu un PSD sovietizat pe cai mari alături de un UDMR-balama orbanizat până-n ADN. A, și cu un AUR care va ști să-și joace cărțile extrem de agresiv și poate chiar va depăși PNL-ul.

Asta ți-ai dorit pentru țara ta? Da? Că noi nu, noi ma fi vrut să vedem dacă face cineva în sfârșit ceva treabă și depășim și noi Polonia aia, sau rămânem captivi pe vecie aici, cu tine, cu Ciolacu și cu Șoșo. Nu de alta, dar viața noastră trece și mi-aș dori să știu dacă mai e de stat aici sau mai degrabă ar fi bine să plătim taxe unui guvern care mai joacă un pic din glezne pentru alegătorii ăia, știi tu, ”majoritar urban/între 18 și 50 de ani/cel puțin o gleznă dezvelită…” – știi tu.

No! Pa, Florinele, ce să mai zic, sper că ești bine, hashtag #echipademisionatoare.


Adevărul e că de fapt AUR l-au urecheat pe Roman de la prezidiu, dar Digi24 e tot un fel de Russia Today, #seștie

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 4 comments

  1. Atti Reply

    Gropare, să vezi de ajungem în situația de a alege dintre Vadim și Iliescu, pardon, AUR si PSD 😀 Tare mi-e că se arată în viitor.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *