Azi e ziua lui Hadean. Adi Hadean
Daca ar fi fost nascut in Somalia, Birmania sau Zanzibar
Adi Hadean tot ar fi fost cel mai tare bucatar!
Felul in care preia mancarea, o prelucreaza si o-ntoarce
O descanta, o vrajeste, o adoarme si-o desface
Il face un Paganini al tigăii, un Mozart în hrană,
Pe care uneori, spre fericirea noastră, ne-o dă pomană!
Face adevarate simfonii cu ingredientele,
Magistrale opere de arta cu condimentele,
Arhitectura modern-baroc-clasica cu aranjamentele
Şi piese de Shakespeare cu toate componentele!
Reţeta noastră pe ziua de azi
E să se păstreze macerat în fericire, drept ca nişte brazi,
Bine maturat în linşte interioră şi sănătate,
Cu o glazură groasă de prosperitate,
Cu cea mai lungă viaţă din lume,
Să rămână bunoc cu spume,
Dorinţele să i se-mplinească,
Plăcintele şi aluatele bine să-i crească,
Fripturile să i se rostuiască
Şi mâncarea de la sine să se gătească!
Şi ui, acuma, ui, ce vă spun, ui –
Lui Hădean, mai nou, i se spune Ratatouille!
deci mă domnule dragă, mi să prelinje on pticur de grăsime pă barbă de atâta emoție nefirească ce mi-ai putut provoca.
Chiar daca nu-l cunosc pe Adi bucatar vestit
Multi ani traiasca si mult spor la gatit!
Si daca oala-i magica asa cum s-a vorbit
Hai sa te-ntreci cu mine, gatim peste prajit!
spor la cratita si ani indelungati!
La multi ani lui! Am gatit si eu un anti-talent licentiat in bucatarie dupa retetele lui… mancarea a fost delicioasa! (si nu a fost parerea mea, ci a celor care au mancat!:)) Blogul acestui om este irezistibil…interzis gurmanzilor! 🙂
La multi ani inca o data!
nenea hadeanu, la multi ani!! io nu mai intru pe blog la mata, ca m-a vazut mamica si a zis ca am gabarit depasit si sa nu mai intru ca e un blog de pe care iau virus.
Multi ani traiasca!
Sa ne gateasca,
sa-mparataseasca
bucate alese
si pe alese;
sa ne inspire,
sa ne invete,
de la el cetire
sa gatim ospete!
vă mulţămesc tutulor.
groparu e nascut poet 😀
aa, la multi ani domnu Hasdean
iti transmite un bucurestean 🙂
la naiba, parca-s manga – DOMNU HADEAN