Daca ar fi fost nascut in Somalia, Birmania sau Zanzibar
Adi Hadean tot ar fi fost cel mai tare bucatar!

Felul in care preia mancarea, o prelucreaza si o-ntoarce
O descanta, o vrajeste, o adoarme si-o desface
Il face un Paganini al tigăii, un Mozart în hrană,
Pe care uneori, spre fericirea noastră, ne-o dă pomană!
Face adevarate simfonii cu ingredientele,
Magistrale opere de arta cu condimentele,
Arhitectura modern-baroc-clasica cu aranjamentele
Şi piese de Shakespeare cu toate componentele!
Reţeta noastră pe ziua de azi
E să se păstreze macerat în fericire, drept ca nişte brazi,
Bine maturat în linşte interioră şi sănătate,
Cu o glazură groasă de prosperitate,
Cu cea mai lungă viaţă din lume,
Să rămână bunoc cu spume,
Dorinţele să i se-mplinească,
Plăcintele şi aluatele bine să-i crească,
Fripturile să i se rostuiască
Şi mâncarea de la sine să se gătească!
Şi ui, acuma, ui, ce vă spun, ui –
Lui Hădean, mai nou, i se spune Ratatouille!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 10 comments

  1. Adi Hadean Reply

    deci mă domnule dragă, mi să prelinje on pticur de grăsime pă barbă de atâta emoție nefirească ce mi-ai putut provoca.

  2. El Sef Reply

    Chiar daca nu-l cunosc pe Adi bucatar vestit
    Multi ani traiasca si mult spor la gatit!
    Si daca oala-i magica asa cum s-a vorbit
    Hai sa te-ntreci cu mine, gatim peste prajit!

  3. Adriana Reply

    La multi ani lui! Am gatit si eu un anti-talent licentiat in bucatarie dupa retetele lui… mancarea a fost delicioasa! (si nu a fost parerea mea, ci a celor care au mancat!:)) Blogul acestui om este irezistibil…interzis gurmanzilor! 🙂
    La multi ani inca o data!

  4. mimiblonda Reply

    nenea hadeanu, la multi ani!! io nu mai intru pe blog la mata, ca m-a vazut mamica si a zis ca am gabarit depasit si sa nu mai intru ca e un blog de pe care iau virus.

  5. Mortyse Reply

    Multi ani traiasca!
    Sa ne gateasca,
    sa-mparataseasca
    bucate alese
    si pe alese;
    sa ne inspire,
    sa ne invete,
    de la el cetire
    sa gatim ospete!

Leave a Comment

Your email address will not be published.