Deci Pedrone, prieten gropăresc fizician român moroşan sadea, şcolit la Cluj, cu burse prin spaţiul Schengen, s-a tot dus în America cu Loteria Vizelor. Aşa-s românii: mereu preocupaţi de o soartă mai bună.

Acolo, fiind băiet deştept, dar şi moroşan, s-a angajat la un institut de fizică. Unde câştigă abia cât să-şi plătească cheeseburgerul. Dar aşa-s românii, fac orice pentru carieră.

Pentru că îi trebuie şi maioneză pe lângă cheeseburger, Pedro s-o angajat şi ca şofer de taxi în timpul liber, şi umblă mereu pe străzile din Chicago cu clienţii. Aşa-s românii, muncesc zi lumină de se rup.

Şi odată, pe când conducea taxiul, a preluat la comandă o gajică asiatică. Ceva chinezoaică faină de tot, care venise în Chicago la ceva concert – că era şi violonistă rău. Şi, din vorbă în vorbă, a aflat că domnişoara se afla pentru prima dată în America. Galant – c-aşa-s românii – Pedro s-o oferit să-i arate oraşul, imediat ce-şi termină tura de taximetrit; lucru pe care domnişoara l-a şi confirmat ulterior, după concertul de a doua zi.

Aşa că fizicianul nostru a împrumutat de la firmă taxiul său şi i-a arătat tot Chicago-ul, ziua şi noaptea, explicîndu-i totul cu referinţe dese şi subtile la România; aşa-s românii, oriunde se află nu uită de unde au plecat. Şi cei doi au petrecut o noapte frumoasă, în care au legat o frumoasă, dar romantică prietenie între două continente, Maramureş şi Hong Kong. Pentru România o făcut-o, că-l ştiu pe om.

În ziua următoare, tânăra violonistă trebuia să se întoarcă înapoi, în pagoda ei din China; şi fireşte că a apelat la serviciile aceluiaşi Pedro cu care împărtăşise momente de dragoste eternă cu numai o seară înainte. Aşa că Pedro, în uniformă, la volanul taxiului său galben, a sosit la timp, a îmbarcat-o pe domnişoară şi a condus-o, ca pe o prinţesă în caleaşcă, până la aeroport, la terminalul “Plecări”. Unde a parcat regulamentar, a descărcat bagajele, i-a găsit un cărucior şi s-a pregătit să-şi ia rămas bun, în faţa unui bodyguard de aeroport care veghea peste aeroport ca o santinelă.

Şi, când să-şi ia rămas bun, după ce făcuse tot, taximetreşte posibil, pentru ea, violonista chinezoaică odată numa’ ce cedează nervos, izbucneşte în lacrimi şi mi ţi se aruncă în braţele lui, de unde-ncepe să mi ţi-l pupe de l-o luat-o nevoia pe Pedro! Ca-ntr-un film franţuzesc l-o pupat, cu o poftă de ursoaică flămândă.

Într-un târziu, când s-a prins că de chiar pierdea avionul, s-a recules şi a plecat, toată plânsă, cu promisiuni fierbinţi că vor păstra legătura, şi că va veni înapoi şi totul va fi bine.

Pedro s-a uitat îndelung după mândruţa lui chinezoaică cum se duce la check-in, apoi s-a întors să se ducă la maşină; şi a dat nas în nas cu bodyguardul de aeroport, care văzuse întreaga scenă, nu-i scăpase nimic.
– Lucrez aici de 22 de ani, o zis americanu’. De 22 de ani, repetă el, ca să se convingă că se pricepe de zice.

Avea o faţă ca John Travolta. Ştiţi ce faţă face John Travolta?

John Travolta o vrut să se înscrie într-o mişcare ecologistă, să salveze planeta. Mişcarea i-o studiat CV-ul şi i-o zis:
– Bă John, nu te putem primi în mişcarea noastră.
– De ce? s-o mirat John.
– Păi ai trei avioane particulare în plus!
– Păi numai trei îs de toate, o zis John.
– Exact, i-o zis mişcarea.
Atunci, Travolta o făcut o faţă mai specială.

– Şi-n 22 de ani nu am văzut niciodată un taximetrist să primească aşa ciubuc de la vreun client!

Aşa-s românii: masculi mai pasionali ca noi, cu mâna pe inimă vă spun, io n-am mai prea găsit. Este, doamnelor? (nievastă, fă bine şi abţine-te, pls)

De Ziua Naţională a României (pentru care, aşa cum vom vedea, v-am pregătit o mega postare), Rom doreşte să schimbe, din nou, percepţia ţării noastre pe Internet. Anul trecut, la iniţiativa ROM Autentic şi mulţumită efortului depus de peste 600.000 de români care au căutat pe Google cu sintagma “romanii sunt destepti”, România devenea prima tara din lume care îşi schimba imaginea pe Internet. Atunci, românii deveneau din “păduchioşi” “destepţi”.

Anul acesta, suntem invitaţi, din nou, să ne apărăm imaginea pe Internet. Cum putem face asta?

1. Intră pe www.romaniisuntdestepti.ro şi spune-ne care sunt locurile şi oamenii care te fac să fii mândru că eşti român.
2. Scrie sau postează pe Facebook o poză cu un loc sau un om care te fac să fii mândru ca eşti român, şi foloseste expresia “Romanians are smart”.
3. Daca ai blog, foloseşte întotdeauna eticheta (tag-ul) “Romanians are smart” atunci când scrii o poveste românească.
4. Foloseşte întotdeauna eticheta “Romanians are smart” atunci cand postezi un clip pe YouTube.
5. Foloseşte hashtag-ul #romaniansaresmart atunci când scrii pe Twitter despre România.
6. Foloseşte hashtag-ul #romaniansaresmart atunci când postezi pe Instagram poze din România.

Să vă mai zic? Prietena mea Angela Merkel mi-a promis că ne bagă în Schengen dacă ne iese şi anul ăsta mişcarea.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 12 comments

 1. boemul Reply

  eheeeiii…. ambasadori ca Pedrone îi trebe României 🙂

  dar dacă Merkel zice că ne bagă undeva, io nu cred că-i şenghen 😈

 2. spanac Reply

  io am scris un post ca asa a zis manafu, sa-i deie ceva bani la un copil, si ma pomenesc ca-s bagat acoloșa pe romaniiedejtepti punct ro.
  misto treaba…

 3. Cristi Reply

  Io pana la final am crezut ca o sa fii invitat la o nunta romano-chineza sau fiziciano-violonista. :mrgreen:

 4. Bobby Reply

  LOL, Pedro pe unde merge lasa felete cu inima ranita :))
  remeber the old times in Cj bro :)), stie el despre ce vb
  Da, Is Bobby fost tau coleg :D:)

 5. Silu Cartoon Reply

  “Romanians are smart”… daca ne-ar rezolva imaginea “reperata” pe net problemele… Si cu tot efortul, de “romanii sunt hoti”, inca n-am scapat! 😉

 6. Regatzeanu' republican Reply

  mno… acu’ sa vaz io cum se lasa pupati românii verzi ca brazii de 500 de milioane de chinezoaice, ca sa ne faca imagine in China (nu zic Asia, ca-s inca pe atatea !). In alta ordine de idei: madam’ Merkel nu merge cu vreun taxi condus de un român ? ca poate pe langa pupatura, ne alegem si cu o bucatzica de Schengen de-ala…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *