Dacă există pe lumea asta un blestem mai mare ca “să te mănânce-n cur şi să ai mâinile prea scurte!”, atunci acela este “să dea Dumneză să rămâi fără hârtie igienică!”. Bine-nţeles, cu agravări de genul “când te chinuie cufureala, la ceas de seară, pe drumurile patriei” – dar nu mă întrebaţi cum se pune asemenea blestem greu folosind o păpuşă voodoo.

Se dă următoarea situaţie: o maşină cu doi indivizi călătorea în viteză de la Cluj la Maramu’ în scopuri personale. După ce au traversat autostrada Nokia (care autostradă? care Nokia?), cei doi au ajuns în Dej, unde au oprit să cumpere o sticlă de cola de la un magazin de pe marginea drumului care, mai mult ca sigur, oprea frigiderele noaptea, să economisească curent. Această procedură, menită să reducă dependenţa României de energia rusească, are efecte dezastroase pentru băuturile răcoritoare la nivel molecular mai ales vara, când temperaturile ating 50 de grade la umbră noaptea; şi, după numai 20 de kilometri, şoferul se simţea ca şi cum ar avea un întreg depozit de gaze de şist în burtică, gaze care, curioase să vadă ce se mai întâmplă pe-afară, se pregăteau să erupă spectaculos ca-n Yosemite.

Cei care aţi mers către Baia Mare ştiţi că benzinăriile, facilităţile de toaletă modernă şi întreg secolul XXI lipsesc aproape cu desăvârşire de pe drum; cu excepţia tufişurilor şi tradiţionalilor boscheţilor, alternativa preferată a fiecărui român verde*. Şi, din lipsă de altenative, cei doi au tras maşina pe dreapta lângă un semafor (drumul era încă în lucru), au pus avariile şi au început să facă inventarul de hârtie pentru scopuri igienice.

Dezastru.

Un bon de benzină, îngust cât o scobitoare, şi rovinieta din parbriz.

Dezastru!

Ce naiba să facă? Că şoferul deja transpira.

Pentru că în asemenea momente luciditatea te cam lasă, şoferul nu a mai avut de ales şi a ţăşnit către pădure, alegînd varianta frunzei strămoşeşti de stejar. Şi a zăbovit o vreme, ascuns în frunziş, pentru treaba aia importantă care-l face până şi pe regele Mihai să se oprească din drum.

Apoi a revenit, uşurat, în maşină.
– N-o să crezi ce noroc am avut, zice şoferul către copilot.
– Ce noroc?
– Vezi că aici, pe drumul ăsta, se lucrează la greu.
– E.
– No. Şi drumarii, ca şi regele Mihai, tot trebuie să-şi facă şi ei nevoile pe undeva.
– Corect.
– No! Am nimerit chiar la scorbura unde-şi păstrează ei hârtia igienică.

No! Cât de norocos poţi să fii să păţeşti aşa ceva???
____________________________________________________
* în caz că nu ştiaţi, deţinem recordul mondial pentru cei mai mulţi şoferi care preferă să facă şuşu în boscheţi, nu la benzinărie. Pe bune amu, există careva în ţara asta care să nu fi făcut măcar o dată un pişu galben în sălbăticie?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 25 comments

 1. Arhi Reply

  eu am oprit odata, pe drumul dintre turda si cluj, sa fac un pipi pe margine de sant, seara tarziu. si am luat amenda 140 lei de la politia locala, care stationa cu luminile inchise 20 metri mai incolo. au fost finuti, au asteptat sa termin. never again, always in benzinarie

 2. Toma Necredinciosu Reply

  Deci toate acestea, canci benzinarii, ciuciu tualete, ioc lanuri de porumb cu panuse si frunze pe marginea drumului, se intimpla in Ardealul pe care domnu Sabin Gher Mann vrea sa-l secesioneze de inapoiata Tara Rumaneasca?

  Ioi, fute-m-as! Biata Tara Rumaneasca. Cum ramine ea fara faclia de civilizatie si progres multilateral nedezvoltat.

 3. Groparu Nemernic Reply

  @ Toma: man, crede-ma ca zona aia refuza sa se dezvolte tocmai ca sa nu se simta Dobrogea prost. Ca asa or ales ei, or zis ca nu vor sa se compare cu zona Graz din Austria.

 4. Toma Necredinciosu Reply

  … Munti frumosi ca Apusenii
  Uomini buni ca ardelenii…

  Cre’ ca am oarece gena de ardelean, Gropare. Ma prind mai langsam.

 5. Dia Reply

  Bine ca nu a trecut Cristian Cioaca pe acolo ca iar era subiect de dezbatere la 0(zero)TV :”A gasit Cioaca hartie sau nu? trimiteti sms la 8989 tarif un avion /sms” 😆

 6. Nae Reply

  @Arhi: ai scapat ieftin. Militienii austrieci m-au lasat sa-mi rezolv problema si mi-au dat 40 oiro de-aia amenda. Cu multumiri. Si injuraturi la adresa mea din cauza faptului ca (cica) nu inteleg germana.

 7. Andrei Reply

  Totusi parca altfel iti faci nevoile afara: cinta pasarile, bate vintul frunza-n dunga, te gidila iarba in locurile moi ale corpului si simti cum intri in… comuniune cu natura 🙂

 8. Andreia Reply

  Hai, mă, că de la Baia Mare la Cluj faci 2 ore. Cam la jumătatea timpului ajungi în Dej unde sunt vreo 2-3 benzinării + baruri/restaurante/bodegi.
  Nici nu-i nevoie de alte toalete pe drumul ăsta decât dacă eşti mare c … cios 😀

 9. tracker Reply

  dar sa o faci in spate la benzinarie ca facusera femeile coada si la wc-ul barbatilor, tot in the wild se pune ?

 10. nairpic Reply

  voi ardelenii sunteti incredibili! unde pleci frate pe Chomolungma in adidasi?!? un moldovean? are in masina asa: un bax de curpapir, o perie de sarma, patura, 2-3 peturi goale, de 1 si 2 litri, lanterna prinsa la promotie la petrom (doua su’ de mii), pungi de plastic si-o lanseta scurta, unii chiar gratar, carbuni si lemne.

 11. Teod Reply

  Ha… Există careva în ţara asta care să fi făcut pişu galben în benzinarie?

 12. Irina Reply

  am cugetat mult la problema asta: what if….
  o solutie ar fi, in ultima instanta, utilizarea sosetelor (sau unor parti din ele) 😀

 13. Razvan Reply

  Ia sa o intrebi tu pe surioara de la Germanica despre comportamentul nemtilor, in special a celor sub 25 si a celor peste 55, in situatii nici pe departe la fel de stresanta ca asta din poveste…barbati, femei…la 50 de mde benzinarie, golesc autocarul si apoi vezicile in glia stramoseasca. Toti odata si aliniati perfect, normal!:)

 14. Groparu Nemernic Reply

  @ Irina: corect, daca ai ca sosete pungi de Kaufland.
  @ Razvan: deci D-AIA pute in parcarile de pe autobahn la nemti! Pun pariu ca tot din cauza asta e si plin de prezervative pe jos.

 15. dyers_eve Reply

  Adica sa-nteleg ca ai de fac drumurile is mai cilivizati decat ai de merg pe ele ?
  Oricum, ar trebui ca trusa aia auto obligatorie sa contina musai hartie igienica. Doua suluri: unul pentru uz personal si unul pentru prim ajutor 🙂

 16. mixy Reply

  am văzut autocare pline de pensionari scoşi în excursie de diverse partide. Se opreşte frumos la marginea pădurii, apoi ghidul face logistica: “femeile în partea dreaptă , bărbaţii în partea stângă. Vă rugăm nu vă intersectaţi “.
  Pe partea “feminină”a pădurii urla natura !!!
  (babele au şerveţele)

 17. bogdan Reply

  Eu am patit-o ultima data pe drum spre Targu Mures in timp ce ma muncea teribil o necesitate fiziologica mica. Am oprit civilizat pe dreapta, dupa care m-am usurat de problema in padure. La intoarcere, fix cu doi pasi inainte sa urc in masina, am calcat in ceva deosebit de moaaaale si matasos. Si maro. Hartie s-a gasit ceva dar nu a fost suficienta. Mai trebuie sa va precizez ca eram imbracat in costum si ca am condus pana la prima benzinarie cu geamul deschis la aproximativ 5 grade?

 18. Ghizmo Reply

  comentarii multe de tot – înghesuială ca muştele pe câcat pentru tratat de kkt.

  subiectul e de rahat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *