Într-o bună zi, primesc pe mail următorul mesaj:

DEAR SIR,

URGENT AND CONFIDENTIAL BUSINESS PROPOSAL

I AM MARIAM ABACHA, WIDOW OF THE LATE NIGERIAN HEAD OF STATE, GEN. SANI ABACHA. AFTER THE MYSTERIOUS DEATH OF MY HUSBAND, I WAS INFORMED BY OUR LAWYER, BELLO GAMBARI THAT, MY HUSBAND HAD CALLED HIM AND CONDUCTED HIM ROUND HIS APARTMENT AND SHOWED HIM FOUR METAL BOXES CONTAINING MONEY ALL IN FOREIGN EXCHANGE.
I HAVE SUCCEEDED IN CARRYING THE FOUR METAL BOXES OUT OF THE COUNTRY. I PRAY YOU WOULD HELP US IN GETTING THIS MONEY TRANSFERRED OVER TO YOUR COUNTRY. EACH OF THESE METAL BOXES CONTAINS US$5,000,000.00 (FIVE MILLION UNITED STATES DOLLARS ONLY) AND TOGETHER THESE FOUR BOXES CONTAIN US20,000,000.00(TWENTY MILLION UNITED STATES DOLLARS ONLY).
THEREFORE, I NEED AN URGENT HELP FROM YOU AS A MAN OF GOD TO HELP GET THIS MONEY TO YOUR COUNTRY. HALF OF THIS MONEY WOULD BE SHARED WITH YOU.
PLEASE SEND ME YOUR BANK ACCOUNT DETAILS SO THAT WE CAN TRANSFER YOU ALL THIS MONEY.

THANKS AND BEST REGARD

MRS. MARIAM ABACHA


No! Ce era să fac? Era vorba de o văduvă a unui preşedinte nigerian, pentru numele lui Dumnezeu. Când am văzut că o pus virgulă între conjuncţie şi subordonata directă, am vrut să-i refuz oferta şi să-i recomand un gramatician mai cumsecade; dar inima mea generoasă s-a împotrivit cu junghiuri, aşa că am cedat nervos şi i-am transmis detaliile contului meu bancar, pe care ea nu a întârziat să-l folosească şi să-mi transfere cei 20 milioane de dolari americani, din care, aşa cum mi-a promis, am putut păstra 10. Milioane. De dolari. Americani.

I-am spus nievestei, şi ea tare s-o bucurat; deci tare-tare, şi sincer. Şi am fost fericiţi şi-n seara aia, şi-n dimineaţa următoare; şi l-am lăsat pe Gropărel la creşă şi i-am promis că-i cumpărăm o maşină pe bune, nu de jucărie, şi apoi ne-am dus la serviciu, plini de vise şi speranţe.

Apoi, când am terminat serviciul, am purces către casă, dar mai înainte de asta m-am oprit la benzinărie să bag nişte gaz în tărăboanţă, că a mea nu merge pe curent. Îi fac plinul, mă duc la casierie, surpriză! Card refuzat. O rog pe domnişoara să mai încerce o tură – la fel, eroare. Pus într-o situaţie imposibilă, pun mâna pe telefon şi o sun pe nievasta:
– Servus, zic, ce faci, unde eşti?
– Uite, fac nişte cumpărături, că nu mai avem de mâncare. Tu?
– Uite, sunt la benzinărie, şi îmi refuză cardul, cică fonduri insuficiente; şi io mă gândeam că nu are cum, doar avem 10 milioane de dolari în cont, banii văduvei!
– A, zice, banii ăia? Nu-i mai avem, zice ea.
– Cum nu-i mai avem???? mă isterizez eu, neputincios.
– Păi mi-am luat pantofi de ei.
– De toţi????
– Da. De toţi.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 19 comments

 1. XL5 Reply

  Noroc că i-ai spus nievestei după ce și-a luat biata vaduvă partea, ca parcă vad că te căuta Kunta Kinte pe la ușă 🙂 Pe de altă parte, mă zgârii pe ochi, că apelase întâi la mine, dar am fo’ prins cu ceva treabă și n-am apucat să-i dau numărul de cont 🙁

 2. omu' muncii Reply

  nevasta ca nevasta, dar mie mio trimes meil chiar generalu si lam refuzat.no amu mi ciuda!!!!!!!!!

 3. iulia Reply

  Daca nievasta era bucuresteanca, dialogul ar fi fost cam asa:

  “- Cum nu-i mai avem???? mă isterizez eu, neputincios.
  – Păi mi-am luat pantofi de ei.
  – De cat?
  – Decat pantofi!”

 4. John Reply

  eu am primit pe mail : Buna ziua .Cum esti? Familia mea si am calatorit la Madrid, Spain, am fost jefuit de hoti, toti banii, telefoane si pretioase au fost furate, a fost o experienta teribila, dar lucru bun este ca ei nu au facut rau nimanui sau off cu pasapoartele noastre.
  Am raportat incidentul la politie si ambasada, dar raspunsul lor a fost prea lent, am fost cere sa se întoarca în doua saptamâni timp pentru ca anchetele sa fie efectuate în mod corespunzator, dar adevarul este ca nu putem astepta pâna atunci, asa cum am Odata ce zborul retur este rezervat si lasând în câteva ore de acum, am nevoie de ajutor, cu un împrumut pentru a solutiona facturile noastre si du-te acasa. Tot ce avem nevoie este (€ 1.550 EURO), promit sa va ramburseze în totalitate de îndata ce voi ajunge acasa. Va rugam sa scrie din nou acum, sa ma lase sa stiu ce puteti face.Cu respect,Mircea Stancu
  asa ca am raspuns : esti Ok ? am un telefon Nokia 6210 pe care il pot trimite pana primesti bani . Nu am Euro , por sa ajut cu 200 de dolari , 400 de franci , un nasture , o punga de Chiupa Chups , o bucata de branza topita , doua sticle de Feteasa Regala si o tastatura mai veche

  ti le trimit prin varu’ Costel , vine vineri in Madrid .

  te asteapta langa shaormerie , are un trening galben pe el

  rezista ! fii tare !

 5. Groparu Reply

  @ John: feteasca regala yuuummyyyyyy!
  In Tenerife, am dat peste un restaurant al carui meniu fusese tradus in limba romana cu google translate.
  Iti poti imagina cat am hăhăit ca nesimţiţii, în timp ce chelnerul făcea feţe-feţe.

 6. Andreia Reply

  Au nigerienii astia bani pentru jumate de Romanie, iar noi pur si simplu nu vrem sa-i primim! Sa moara producatorii de pantofi de ciuda, nu alta 😀

 7. dongabone Reply

  @ John: frate, mi-ai facut ziua mai frumoasa, zau! Am ras ca un cocosat cand vede o girafa 😛

  @ Groparu: ma mir la faza cu meniurile, sa stii. Chiar sa nu fi gasit fraierica ala de patron un roman in toate insulele? Ca suntem destui si pe acolo 🙂 🙂 😯

 8. Farcas Gelu Danut Reply

  Si asta cu scrisoarea nigeriana nu e nimic!…Eu am descoperit cateva bloguri care se ocupa cu securitatea informatica (am zis bine?). Sunt vreo 3, dar eu il prefer pe http://www.faravirusi.com, unde prezinta si alte grozavii asemanatoare. Nu-ti vine sa-ti crezi ochilor ce le trece unora prin cap. Alte bloguri similare mai ar fi devirusare.com si computerica.ro, dar eu (personal) prefer faravirusi .com.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *