În afară de emisiunile lui Gâdea, nu există pe lumea asta chestie mai jegoasă ca violenţa în familie. De-aia vă tot zic, tu femei şi neveste, încetaţi să vă agresaţi bărbaţii. Nu e frumos.

Într-o perioadă în care nu îl dădeau banii afară din cămin de student ce era, naşul Greuceanu merge să bea o bere într-un birt eftin, de zidari. Unde îşi ia cea mai eftină beutură, aprinde o ţigară împrumutată şi purcede la discuţii cu tovarăşii de cherhelit.

Când le era lumea mai dragă, uşa se dă de perete şi prin fum intră o nevastă – să-i zicem, Mărie – care începe numaidecât să scruteze zările ca Robinson Crusoe, că era mare pâclă în stabiliment de la ţigări; apoi tresare şi se îndreaptă către maşinile de poker, unde un fierar betonist dădea cu degetele-n butoanele păcănelelor de parcă era operator de Morse pe un submarin. Şi-ncepe:
– Mă Ioane… mă, hai, mă, acasă, mă, că de când te caut…
– Tu! Lasă-mă-n pace, se răsteşte Ion, concentrat pe un full de chintă royală.
– Hai, mă Ioane, hai că ţi-am făcut de mâncare, e ciorba caldă… hai acasă…
– Tu! Pleacă de-aici, vin imediat, protestează Ion.
– Hai, mă Ioane, că te aşteaptă şi copiii, tot întreabă de tine…
– Muiere! Dispari de-aci!
– Mă Ioane, hai, lasă-le naibii de aparate, că-ţi mănâncă toţi banii…

Între timp, ceilalţi zâdari încep s-o îngâne: hai, mă Ioane, hai acasă, hai la copii, hai că e mâncarea caldă… La care lui Ion, un Ion cu foarte multă stimă de sine, odată îi sar mucii şi urlă la ea:
– Da pleacă-n … mă-tii (cu cratimă) acasă, dă-mi pace, tu! şi îi mai zice vreo două cuvinte folosite, de regulă, în trafic, luni dimineaţa, împotriva şoferilor de BMW cu număr de Irlanda… şi-apoi începe, măi fraţilor, să-i care la femeie pălmi şi sudalme ca la un partaj cu probleme, ca la o îmbulzeală de ajutoare europene sau ca la o coadă pentru sfintele moaşte… de tot barul o-ncremenit! Că no, nu-i tot una să vezi asemenea spectacol la 2 paşi de berea ta ieftină.

După primele secunde de cafteală, un sudor sare ca din praştie şi-l trozneşte la pământ pe Ion! “Tuzguramătii, tu dai în nevastă-ta, băi <insert organ sexual feminin cu rol esenţial în reproducere aici>, îţi rup capul, jigodie, tu nu eşti bărbat, eşti cârpă…” şi alte asemenea cuvinte duioase care denotă afecţiune, în timp ce continuă să-i dăruiască carabe lu’ Ion care uitase, pe moment, de pokeraş.

Văzînd teribila răsturnare de situaţii, nevasta Mărie respiră preţ de-o secundă; apoi se repezi cu pumnii ei mici din dotare şi începu să-l căsăpească pe bătăuşul soţului ei Ion, şi începe să-l altoiască la rândul ei: “Tu să-l laşi în pace pe Ion! Să-l laşi în pace! Vezi-ţi de treaba ta!!!”

După vreo 3 pălmi şi 4 pumni peste cap, bunul samaritean sudor se opri, năucit; apoi se ridică, se scutură şi zise şi el ceva înjurătură sibiană, să-şi răcorească sufleţelul.

Odată pericolul îndepărtat, Mărie îl culese pe Ion de pe jos, îl sprijini să nu pice şi plecă cu el, suduind de mama focului, şontâc-şontâc, acasă, unde îl aştepta mâncarea şi ciorba caldă, dar şi copiii.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 19 comments

 1. boemul Reply

  mda, păţit şi eu acum câţiva ani. am intervenit doar verbal, ăla s-a potolit – că-s mai “binecrescut” – în schimb a început să mă înjure nevastă-sa. lula, unii se merită unul pe altul.

 2. Ion a lu' Ion Reply

  Tactics: daca muierea nu sarea la agresorul lui Ion atunci si-o lua acasa corespunzator. Asa insa, muierea a devenit aliata si i-a salvat onoarea de mascul feroce, plus pielea ei… 😯

 3. Silu Cartoon Reply

  “…viata mai frumoasa in bucatarie si nu numai!!!”
  Asta era esenta! 😀 Tare filmul nairpic. Nu e prima data cand il vad, dar la fel de mult am ras!

 4. marius Reply

  Femeia are momentele ei, ori tipa de mama focului ori tace ca un mielusel

 5. ropa ralph lauren imitacion Reply

  Amigos abrigo de invierno lo compró, no sé qué marca te gusta la chaqueta, me gusta el Ralph Lauren, la ropa es muy delgado, de bajo perfil forma gusto por el desgaste de los jóvenes, la bienvenida a todos a elegir.

 6. polos ralph lauren big pony baratos Reply

  . Es el momento adecuado para hacer algunos planes para el futuro y es el momento para estar satisfechos. He leído este post y si pudiera yo desear sugerir algunos puntos fascinantes ni de asesoría. Tal vez será capaz de escribir próximos artículos que se refieren a este mensaje. Quiero leer aún más cosas sobre él

 7. monturas ralph lauren Reply

  Muy contento, recibió hoy un regalo de cumpleaños, una chaqueta de Ralph Lauren, dejó pasar del todo bien, el precio no parece caro, le recomendamos que usted puede ir a ver las tiendas.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *