În urma Ordonanţei 50, mă duc la Alpha Bank (denumită, în continuare, the Bitch) să-mi depun cererea de refutare a actului adiţional prin care urma să o primesc la bucuţe tradiţionalele dobânzi calculate misterios, comisioanele redenumite, formulările gen “banca îşi rezevă dreptul…” – shut up, Bitch. Contestaţia mea – trei pagini de limbaj ucigător de politicos, ar fi adormit-o la loc până şi pe Fiona proaspăt trezită de pupicul lui Shrek. Fincă io cam asta mai ştiu face pe lumea asta, să scriu; de-aia am 10.000 de unici pe zi, plus-minus câteva zerouri.

Şi – eram ocupat să fac pe clientul nemulţumit; tanti era ocupată să facă pe descurajatoarea ghişeiţă “Vai, ştiţi, nu se poate! Dar nu aşa se interpretează ordonanţa! Vai, dar contravine regulamentului intern al băncii!” – în cele din urmă mă trimite la secretariat să depun contestaţia, să primesc şi număr de înregistrare.

Mă duc la secretariat; înainte, în vremurile bune, la secretariat era plin de oameni cu credite, angajaţi, forfotă, viermuială; amu cred că nici acarienii din praf nu mai adăstau pe-acolo, că e criză.

Şi stau eu acolo şi mă gândesc cât timp secretara tot ştampila şi trecea cereri gropăreşti prin registru: bă, mi-am zis; io toată viaţa mea am fost păduche. Deci tot timpul am fost la cheremul lor, şi au luat de pe mine 5 piei! Şi 5 prepuţuri, totodată! Bă, dar nu e posibil aşa ceva!

Mă uit în jur – în afară de ceva tablouri cu artă modern-abstractă-post-modernă neinteresantă din punct de vedere strict al simţului meu estetic, destul de precar, de altfel (de-aia scriu pe un blog cu header cu sticle de bere, nu cu fresce de Rafael) nu mai era decât secretara, să zic aşa, de valoare.  Dar îmi iau inima-n dinţi, şi o-ntreb:

– Nu vă supăraţi… nu îmi daţi şi mie un calendar din ăsta, cu Alpha Bank?

Aveau toţi alfabencii nişte calendare foarte haioase pe birouri.

– Ba da, zice secretara, ba da.

Şi se scormoneşte pe undeva şi-mi scoate un calendar.

– Poftiţi, zice ea, poftiţi!
– Mulţumesc, domnişoară, zic.

Înghit în sec.

– Cred că e prima dată când cineva pleacă dintr-o bancă cu ceva primit moca! zic. Şi să ştiţi că mă simt special.
– …
– Nu aveţi comision de acordare pentru calendare, aşa-i?
– Lol, zice tanti.
– No… mulţumesc frumos, săr’na!

Şi ies, maiestuos ca o eminenţă.

Mâine o să vă povestesc o chestie din calendar, pe care dacă n-o citeam nu aş mai fi cerut calendarul. Fincă merită, zic io.

Deci merită.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 28 comments

 1. Nucavreau Reply

  Nu ca vreau ca sa ma laud sau cumva sa te inspaimant, oarecum, dar. Stii tu comisionul ala de risc?
  Ala, ala. Noa l-am primit inapoi pe ultimii doi ani. Gratis. Fuck you VBR!

 2. ardeleanu' Reply

  Faza cu unicii pe zi numărați în grupuri cu câte patru zerouri și formularea „mâine” îmi sună a telenovelă 😀 Fără ofensare rog frumos! 🙂

 3. Ionut Reply

  pentru calendaru ala ti-au facut un cont in lei sau/si in euro fara sa stii. nimic nu-i moca! 😀

 4. Gabriela Reply

  Trebuia sa-ti dea cam o mie de calendare. Stai linistit ca nu ar fi fost din partea casei, ci tot din banii tai.

 5. mihai Reply

  [acuma.. scuze de chat-ul pe care vreau sa-l initiez, dar]
  @Nucavreau: da`mi detalii, te rog yo tare shi frumos shi din inima :D:D

 6. konskriptor Reply

  Bah Gropare, io cand am facut credit la banca am primit o chestie de plastic cu ecran si o tastatura numerica. Io n-am cerut-o, da ei mi-au dat-o. Nici nu stiu cum ii zice, nici nu vreau sa aflu. Da’ nici ca le-o mai dau inapoi. Se cheama ca am primit ceva gratis de la banca sau nu? Ma gandeam sa o pun de breloc la chei pe “chestie”, da’ nu e bine ca scrie numele bancii, ceea ce se numeste ca fac reclama gratis si nu vreau. Deci suntem datori sau nu mai suntem datori?

 7. neuronulcreponat Reply

  şi eu am primit. ţâc,ţâc,ţâc. o puşculiţă în formă de porcuşor de la procredit. numai că bunica mea atâta l-a bătut la cap pe operatorul ăla drăguţ că până la urmă i-a făcut şi un card din cauza porcuşorului:)

 8. Cata Reply

  Eu am furat o smecherie din aceea cu crocodil de prins biletele cu “Nu uita” si “Nu ma uita” 😀 . Initial l-am cerut, ca tot omul civilizat, dar nu o vrut sa-mi dea, ca a zis ca nu e obiect promotional. Asa ca l-am luat singur, ca sa nu fie promotie sau advertising ceva … 😉

 9. Maddame Reply

  Deci fază: eram la sfârşitul săptămânii pielea şi anume în parohie, fără leţcaie în cont, jinduiam după un decont de la cooperativă, ca să mă duc acasă la muma cu trenul pentru a mânca în weekend.

  Când colo, miraculos, îmi apar în cont nişte bani (cam câtun bilet de tren Bukale-Braşov, să se ducă Maddame să mănânce zacuscă).

  Cică zicea banca acolo: premiu de fidelitate pentru utilizare POS.

  !

  Inutil de spus că în wikend am mâncat zacuscă. Şi că nu mai înţeleg lumea.

 10. Ucu Reply

  Si io am primit gratis de la ING niste mailuri dragute in care imi povesteau cum mi-o mai crescut rata…:D

 11. ILUZIA Reply

  eu odata, cand plateam rata m-am intalnit la ghisu cu un fost coleg . Ne-am vazut ne-am pupat, am povestit si apoi am constatat ca mi-a dat herpes. Gratis. La banca. Se pune??? 😕

 12. iulia Reply

  Gropare, muta-te dom’le la BRD! Is cei mai simpatici! Serios si foarte pe bune! Sa-ti esplic:
  1. Cardul au zis ca-l fac in maxim 7 zile si mi-l si trimit acas, dupe 10 ma duc, ii intreb de sanatate, sumpriza, au uitat bietii de cardul meu, sa mai revin eu peste alte x, ca se rezolva. A, plec din tara? Nu-i bai, las imputernicit pe altu, enjpe acte, plus taxe, evident.
  2. Nu am introbagat niciun ban in cont vo’ 3 luni. Primesc din prima, elegant si pe fatza, scrisoare la domicil, cum ca ma someaza sa viu asap sa le dau banii de intretinere cont + card, ca de nu, mintenas imi freaca un proces, asa, de la banca la client .
  3. Renunt la card, contu il mai las ca mai estem nevoie inca on pic. Intreb la oha “se ia taxa pt intretinere cont?” / “Daaaa, evident, jde eurocenti” / “Bun, da’ pt banii aia depusi in cont, nu se ofera nicio dobanda, nimicuta?” / “Aaaa, nuuuu, nu.”
  Bun, sarumana, multumesc.
  Deci meri pe mana lor musai, recomand calduros!

 13. Bianca Reply

  Salutare!
  Fa mi o vizita http://www.pinka.info/ si daca iti place , mi-as dori sa facem schimb de linkuri.
  Astept mesaj pe adresa ****sebastiana@yahoo.com
  Titlu Viata e frumoasa!
  Multumesc,
  Cu respect,
  Bianca,

 14. Andrei Dumbravă Reply

  noh… eu n-am credit, dar cont la 2 banci… brd si bt…

  si brd-ul isi aduc tot timpul aminte de mine.. primesc cam 10-20 de mesaje spam pe zi de la ei… si nici optiune de scoatere din newsletter n-au! Mama lor de hoti…

 15. iulia Reply

  @ Andrei vezi sa nu te trezesti ca datorezi la banca fix cam cat un rinichi, taxe cumulate pt intretinere cont. Ca na, si contu ala, merge la sala, la manichiura, coafor, etc
  O colega a patit-o, doar ca ea avea bani pusi “bine” si dupa vreo doi ani, sumpriza, era datoare vanduta!

 16. bibi Reply

  eu ma tot rog de juma de an de o frigida sa-mi dea un porcusor pusculita de la procredit 😡 cred ca intai o sa trebuiasca sa dau eu ceva

 17. blo Reply

  Noah, vezi daca n-ai plecat spre zari mai verzi? Aici la noi pe tarla de cate ori ne ducem cu ploada la banca sa-si depuna fisele de un cent in cont, de fiecare data primeste cate ceva. Jucarii, carti, portofele..Ba chiar la deschiderea contului i-au dat si un purcelus roz si i-au bagat din start 5 euro in cont.
  Dupa mai bine de un an de zile de strans centii de prin casa si dupa nenumarate drumuri la banca cu porcul plin, a strans fabuloasa suma de 27 de euro :)) Si cam tot de atatia bani a primit jucarii.

 18. calinlupo Reply

  no …. nu ne-ai mai povestit ce ai cetit pe calendar. Te-ai emotionat? Te-ai rusinat?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *