Inainte de toate, dati-mi voie sa ma prezint…

Era inca o perioada tensionata pentru rasa umana. Paradoxal, ca mai toate atributele acestei rase, aceasta perioada a fost marcata de cel mai “rece” conflict ce risca totodata sa se transforme in cel mai “cald” conflict din istoria scurta a umanitatii. Dar totusi vestea buna era ca totul incepea sa se transforme intr-o inghetata “kosher”, numai buna de papat de “Shavuot”. In timp ce in Afganistan luptatorii libertatii testau noile cadouri de “Uncle Sam” pe elicopterele sovietice de atac “Mi-24” iar in Beirut doi tineri arabi redescopereau farmecul romantismului propagandei prin fapta proprie pe baracile Fortei Multinationale iar podoaba capilara a lui Ion Iliescu era in formatiune completa ordonata dupa un stil occidental rebel, prevestind parca futilitatea eforturilor supraumane de platire a datoriei externe a Republicii Socialiste Romania, depuse de populatia infometata care statea la cozi ordonata pe generatii si in functie de ora…In timp ce mii de oameni mureau in razboaiele din Orientul Mijlociu, insulele Falkland, Africa de Sud si multe alte regiuni ale Globului, Bill Gates muta sediul Microsoft din motel in motel si Michael Jackson era inca negru, la maternitatea “Stanca” din Cluj Napoca se nastea un prunc nici slab nici gras, nici greu nici usor, nici tacut nici prea urlaret.

In vremurile acelea grele, pruncii se proiectau in 3 ocazii: 1. Dupa consumarea de bauturi alcoolice; 2. Din greseala; 3. (si cel mai grav caz, cazul meu…) Din “iubire si pace”. Pe acorduri de “Get ready, cuz’ here I come – Rare Earth” difuzate in una dintre reluarile emisiunii “Metronom” a lui Cornel Chiriac, mixate cu bruiaj militar Sovietic, ascultate (si cel mai probabil inregisrate in acelasi timp) la un radio-casetofon care facea deja parte integranta din calorifer, un hipiot si o hipioata ofereau Lumii un alt spirit sfasiat din materia Universului si surghiunit in spatiul Carpato-Danubiano-Pontic cu un bocanc in fund, aplicat savant de catre Marele Arhitect.

Totusi, din fericire, potrivit teoriei compensatiei, R.S.R nu permitea hipioteala dincolo de anumite limite ale meandrelor concretului, astfel fiind scutit de o existenta sub semnul unor nume ca: Floricel, Orian, Opal, Sunny sau Azur (care pot fi egalate doar de nume ca: Aaron, Ionatan, Elias, Antiproletara, Bulidica-Besha sau Abroid), toate acestea facand in cel mai bun caz apel la un simt socialist al umorului, asupra caruia homo sovieticus avea o interpretare mult prea unilateral-dezvoltata. Fantomele zamislitoare ale trecutului meu floral m-au bantuit si dupa o vreme buna de la nasterea mea. In focul (de chibrit) al Revolutiei Romane, mostenirea mea genetica hipioata mi-a pus niste grave probleme de relationare cu mediul inconjurator in situatia in care aveam de ales intre imboldul instinctiv de a fugi la primul rondou de flori din care sa le rup pe toate si sa le infig in gura tevilor de mitraliera kalasnikov 7.62mm ale militarilor si cele grele de 14.5mm de pe taburi si imboldul rational de a sta culcat pe burta in mijlocul camerei, cu un disc de Hrusca pe pick-up si boxele date la maximum.

Cu toate acestea, Pamantul a continuat sa se invarta, R.S.R a devenit Romania, combinatele si fabricile au disparut, URSS a devenit Federatia Rusa si Base a devenit presedinte. Ca sa nu o mai lungesc, eu sunt V_for_Whatever si sunt incantat de cunostiinta dvs.

P.S Nu-i batalie mai sangeroasa, nici mai inclestata decat aceea pe care o poarta tineretea cu sine. – Mateo Aleman.

P.P.S I hate hippies (6) <-fatza de drac (din yahoo).

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 18 comments

 1. Gerhald Reply

  Cei mai fericiti copii sunt aia nascuti din iubire si pace, nu? Ca la aia nascuti din greseala, parintii sigur au mai facut unul dupa o tura de spirtoase =))

 2. alex grivei Reply

  In general, pamantul continua sa se invarte, bill gates continua sa faca bani, tarile mari continua sa fie mari, iar cele mici sa fie mici…iar noi, continuam sa credem sau nu.

 3. moshu Reply

  Bre, imi place cum le zici dar poti sa mai verifici odata, sigur nu esti din greseala? =))

 4. Nea Reply

  La Clui nu se opreau căldura în apartamente şi gazele la case? Asta ar putea fi o altă explicaţie a naşterii tale, care totuşi nu o exclude pe aia cu dragostea, ci doar o precede.

 5. Nea Costache Reply

  Frumoasa povestea asta a nasterii unui prunc, ancorat in vicisitudinea vremurilor! Ei, uite, eu citesc, recitesc si…neam ca ma dumiresc (uite ca fac si versuri): nu cumva o fi ziua Groparelui si ne-o spune asa-n… dodii?
  Pai daca-i asa, La multi ani prietene, sa fii sanatos!
  Daca m-am inselat, chestia cu “sa fii sanatos” ramane valabila orice-ar fi!
  O zi faina!

 6. Horatiu Reply

  Ma, mie-mi mirose a altceva: amintirile astea ca de cand eram io tanar, muzica, junincile, fuga de la scola si de bataile lu’ babacu’…cred ca te apropii de criza varstei (vrastei) a doua… 😥

 7. Nea Reply

  Păi m-aţi ameţit de cap. Ba e Groparu, ba e ghestu lu Groparu. Oricum, Groparu trebuia să se nască la Clui, a fost doar o eroare statistică dacă a ieşit în altă parte. cred că acolo a şi fost conceput.

 8. V_for_Whatever Reply

  Cu toate ca multi dintre noi, indiferent de varsta, am putea fi colegi de galetuta la Stanca (pentru nasterile naturale se foloseste asa ceva si e foarte posibil sa fie aceeasi), povestea e a guest-ului…si probabil a multor altora dintre noi in acelasi timp 😀

  P.S multumesc pentru incurajari ;;)

 9. Rasta Man Reply

  Informatie stufoasa de dimineata, dar am reusit sa o citesc, mi-ar fi placut sa fie mai aerata totusi, stii ca in spotu cu ursu legat de stalp.

 10. Ramses3 Reply

  Varsta: – evenimentele descrise se intind de prin 1970 pana-n 1989 si dupa.
  Concretizand anumite fapte ca tinerii libanezi din 1975, dar si inghetata Kisher din ’67 care iremediabil ne duce in eroare ca de altfel si cantecul Get ready, cuz’ here I come din 1970, cantec care dupa cum stim a ramas nemuritor, nu ca hit-urile de astazi, si apoi intram in ceata cand se pomenste de FIM 92 Stinger care au intrat in razboiul afgan dupa ’81……

  …ps tre sa plec

 11. poporul revolutionar Reply

  Şi până la urmă cum ţi-or pus nume mă? Vasîle? Lasă băh, că-i nume de sfânt, nu mai fi năcăjit.

 12. mitza Reply

  Daca numai prezentarea a fost atat de sofisticata si plina de detalii, va dati seama ce ne asteapta la un viitor post??

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *