Vin acasă de la muncă, găsesc uşa numai încuiată, nu şi blocată ca de obicei. Intru, pup muierea, mă dezbrac, mă schimb în hainele de casă. Mă spăl pe copite, mă uit să vad dacă ziua nu s-a lăsat cu coşuri noi pe frunte, îmi refac freza. Mă pun pe canapea în faţa TV-ului.

Muierea îmi aduce pruncu’ la mine.

Încep: îl pişc sănătos de obrăjori, apoi încă o dată. Apoi îl pişc încă o dată de urechiuşe. Pruncul se uită la mine, nedumerit: ce-are tata? Io râd la el, apoi îl mai prind o tură de obraji. Şi încă una. Îl întreb: ţe faţe băiatuuuuuu? şi poc, încă o pişcătură. Apoi îl frec pe cap, îi stric freza – lui îi place asta aşa cum îi plăcea lu’ taică-su să fie scos la careu că o spart geamurile şcolii, în clasa a cincea. Îl mai frec o tură, îl muşc de ureche. O chestie care lui îi displace în mod deosebit – muşcatul de nas – i-o aplic fără milă de trei ori consecutiv. Apoi îl mai pişc o tură de obraji! Şi încă o dată, şi încă o dată. El nu prea vrea, dar eu îi bag în gură biberonul, apoi îl mai muşc o tură cu buzele de obraji şi-l pup zgomotos!

– Mă! Ce tot chinui bebelu’? sare nievasta.
– Nu-l chinui, tu, îl ajut să ia o decizie grea în viitor, zic.
– Ce decizie grea! întreabă muierea.
– Păi să îţi spun. Peste vreo 30 de ani, noi doi vom fi ramoliţi, mai ales eu, că femeile îmbătrânesc mai încet ca masculii, că ele nu beau rachiu. Şi vom fi două beşini bătrâne în pempărşi de oameni mari, şi vom sta în apartamentul ăsta, sau în altul mai mare. Şi Gropărelul va sta în chirie, va fi vai curu’ lui, tânăr lefter, viaţă grea, economia la pământ, Clujul – oraş scump, România va fi în criză, poate va fi şi el însurat şi va avea un Gropăric de-al lui. Şi îl va bate muierea la cap că de ce stau ei în chirie şi cheltuie o groază de bani, că de ce nu ne trimite pe noi la azil, că şi aşa mai avem un pârţ şi ne ducem, şi se mută ei în locul nostru! Şi el va spune că nu-şi poate trimite părinţii la azil, şi ea va spune că asta înseamnă că el n-o iubeşte, şi îl va băga la embargo de sex şi-i va toca nervii aşa cum numai femeile pot. Şi el nu ne va trimite pe noi la azil, da’ nici sexuleţ nu va face! Şi uite aşa va sta băiatul nostru nefericit şi stătut, pradă unei depresii crunte, într-o dilemă fără scăpare.
– Nu înţeleg unde baţi, zice muierea.
– Păi îţi spun io! După atâta pişcat de obraji, dilema lui va fi rezolvată, îi zic.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 32 comments

 1. Bani pe net OK Reply

  “viaţă grea, economia la pământ, Clujul – oraş scump, România va fi în criză”
  adica… nu se schimba nimic in 30 de ani?
  gropare, ne bagi in groapa cu previziuni de-stea! 😥

 2. iatcu Reply

  😕 sirecu! Deciziile in chestiunea cu funeile is la fel de grele ca si matematica. Prea multe necunoscute.

 3. Dan Andrei Reply

  I.e. vrei sa-l “decizi” sa te dea afara din casa ? Poti sa pleci singur, ca vad ca esti bazat… :))

 4. Nea Reply

  Nu mai bine îţi cumperi acum un apartament ieftin, profitând de criză?
  Până se face Gropărelul mare, îl foloseşti ca ogeac, apoi i-l cedezi lui.
  Iar el vă vă băga la azil doar dacă are nevoie de apartamentul în care staţi acu, pentru ogeac.

 5. dorina Reply

  ca sa nu aibe astfel de dileme, te sfatuiesc sa aplici reteta si la 2 ani si la 5 ani……

 6. petruti Reply

  Sa-mi bag daca nu-i cea mai altruista chestie pe care-am auzit(citit)-o anu’asta!!

 7. Greuceanu Reply

  mah! lamureshte-ma si ope mine: tu eshti vizionar?! sau pre-vizionar?! si daca da, atunci zi-mi si mie ca mor de curiozitate… tot Boc va fi prim-ministru?!

 8. iza Reply

  mah nu te chinui pana pe la 3 ani ca nu tine minte. la noi e un pic altfel – vin a mei si zic “saracutza, cum plange!! trebe s-o iau un pic in brate!!” si io: “las-o sa planga, ca s-asa nu sh-a aduce aminte de asta cand a fi mare, ca nici io nu mai stiu” 😀 mah, daca om fi colegi de azil, macar stim de ce!

 9. Konskriptor Reply

  @Greuceanu : nu poa’ ma sa zica, ca i-a iesit cu 3 zecimale . Nu stiu cum a calculat , ce formule a aplicat, da’ la ceas de seara i-a iesit ca Boc e primare la Cluuuj. 👿

 10. Suminona Reply

  Stai linistit Gropare , peste 30 de ani o sa stai cu Groparelu pe prisma casei , linga cultura de struguri , band o bere si un jinars , si va povestiti amintirile unu celuilalt … si la un momentdat se apuca Groparelu sa te piste de obraji si sa te ciufuleasca … si ti-o plaseaza subtil de tot … acu so inversat rolurile 🙂

 11. je Reply

  io cred ca dupa ce citeste Groparelul blogul cand s-o face mare oricum iese din dilema si singur 😀

 12. Ramses3 Reply

  banc politic:
  Cuplul Basescu,incognito intr-un restaurant din capitala. In restaurant,un grup de muncitori beau,mancau,cantau…
  – Asculta, Traiane! De unde au astia bani? Au salarii draga?
  – Asa se explica!
  Totusi, presedintelui i s-a parut cam deplasata veselia lor de…muncitori.
  – Voi stiti cine sunt eu? Daca strang surubul, tot asa va bucurati?
  – Da!raspunde unul mai coltos.
  – Si daca strang surubul mai mult?
  – Noi o ducem si mai bine! raspunsera aproape in cor..
  – Da ce sunteti voi, mai?
  – Noi suntem GROPARI !

 13. excalibur90 Reply

  gropare eu iti doresc cand esti la pensie, sa vina groparelu la tine sa te ia la suturi si la ce mai vrei tu ca sa-i dai pensia sa se duca la circiuma ca n-are bani de bautura. si nu ca am eu ceva cu tine, dar asa o sa se faca dreptate. si tu atunci cu lacrimi in ochi o sa-l intrebi:de ce taticule imi faci mie una ca asta? si groparelu o sa-ti raspunda: pentru ca si tu mi-ai baut alocatia 18 ani de zile…

 14. Alin Reply

  Citesc blogul tau de ceva vreme si abia astept sa vad ce iti mai trancaneste capul la urmatorul articol. Pana acum nu am comentat si nici nu te-am felicitat vreodata… Am citit si povestile cu soacra si cu cel mic, si mai tot ce ai scris, insa articolul asta e chiar reusit. Ai un talent extraordinar la a aseza scrisul pe html ! Felicitari mai gropare !

Leave a Comment

Your email address will not be published.