– Copile! Ai grijă cu papițoiul ăla muțunache!
– Lasă copilu-n pace! zbiară soacra.

Mușcat de strechea serii, că atunci când ar trebui să meargă la culcare descoperă energii nebănuite (pe care altminteri nu le identifică dacă-l rogi să-și pună ciorapii la haine murdare), copilul Groparului îi arunca, turbat, soacrei papițoiul muțunache; soacra îl prindea, i-l arunca înapoi; iar Gropărelu’ dădea ba șut, ba cu capul, ba cu cotul… cum se nimerea, mic Maradona de U Cluj CFR ce este el.

Iar papițoiul muțunache zbura prin toată sufrageria living room, ba către lustră, ba către ghivece, ba către geam…

…am glumit, nu avem ghivece, că dupa aia sunt tentat să cresc altceva în ele, dar, orișicât, era periculos pentru cristalele noastre de Mediaș și olăria Wedgwood.

– Copile! Ai grijă cu papițoiul ăla muțunache, să nu spargi ceva! zic iarăși.
– Lasă copilu-n pace! zbiară soacra iarăși, în extaz.

Ca orice bunicuță care se respectă, soacră-mea e-n stare să facă moarte de blogger dacă cineva o-ntrerupe când se joacă cu nepotu-său.

Care nepot… o prins curaj după ultima confruntare, și, ca să ne arate ce superb e el și ce foarfeci face în fața porții, i-o tras un șut la muțunache papițoi ca Alibec la Europene; iar papițoiul a zburat drept în masă cu putere, unde Groparu își lăsase clondirul cu necesarul de pălincă pentru seara respectivă.


Asta până-mi repar robinetul de rachiu, c-am trimis vorbă după instalator

Care clondir nu are dop în toată firea, ci numai un căpăcel stilizat, ca la sticla aia de whiskey din care tot bea JR Ewing în Dallas. Foarte bună invenția, de altfel, că n-are rost să tot deșurubezi la sticlă dacă vrei să bagi o dușcă rapidă, să nu te vadă nievasta! (când simte mirosul, de regulă, e prea târziu).

Dar, lovit de muțunachele de pluș, sticla s-a vărsat pe masă.

Partea bună e că nu mai era foarte mult în sticlă; că la mine-n casă sticlele nu rămân pline foarte mult timp.

Partea nasoală e că tot s-a irosit niște licoare.

Și, pentru că Aghiuță nu dormea la ora aia, ia ghiciți voi peste ce s-a vărsat!!!

Exact: FIX peste pita sfințită anafură adusă de soacră-mea cu chinuri nespuse de la ultimul pelerinaj pe la sfintele mănăstiri! Și care anafură așa s-a înmuiat de la pălincă, că nu mai putea fi luată cu furculița sau ceva, trebuia consumată direct ca tequila, un shot după altul, și să iei așa ceva dimineața, pe stomacul gol, chiar ai nevoie de credință adevărată, nu prostii.

Biata soacră-mea, zici că-și pierduse pisicul, așa de sfâșietor o strigat:
– Copile! Ai grijă cu papițoiul ăla muțunache…!

Îmi trag aer adânc, adânc de tot în piept și-i zic:
– Mamă soacră! Lasă copilul în pace…

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 3 comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *