Primele animale de companie le-am avut în școala generală, dar a trebuit să renunț la hamsterița Lady și la acvariul cu pești în urma unui nenorocit de 4 la matematică. Biata hamsteriță cred că a înălțat osanale zeului Huēhuecoyōtl cel Atotmilostiv când a scăpat din ghearele băietanului hiperactiv cu ușoare devieri sadice (apropos, am aflat atunci că nu e o idee bună să forțezi hamsterul în țeava de la aspiratorul rusesc; nu încercați asta acasă, indiferent de țara de origine a aspiratorarelor, fie ele și coreeene!). Ce mai, am plâns cu lacrimi cât căcărezele de rozător.

Au trecut anii și când stăteam în chirie am înfiat pisicuța Giugiuca, după care s-a făcut și cântecul; dar am lăsat-o peste vară la o prietenă la casă; o idee nu foarte gândită; pentru că pisica de apartament pur și simplu a fugit cu altul; și cred că m-o și blestemat; fiindcă am mai pățit asta de vreo câteva ori dupa aia – dar cu alt fel de pisicuțe, detali în privat. Ce mai, am plâns cum torcea mâța aia când o lăsam în pace.

Oricum, inima pârjolită m-a ținut departe de legat relații serioase de animale până când ne-am luat peștele Gefri (fiu-meu i-a dat numele, cică toți Beta se numesc așa), și cu el o să vă povestesc mâine care a fost faza – cert e faptul că într-o zi s-a înecat, fie-i Poseidonul aproape acolo, în acvariul lui Hades. Am plâns cu lacrimi cât purecii ăia uscați cu care-l hrăneam.

Acum… am făcut un fetiș cu aricii. Am primit una bucată fetiță de la domnul Attila care imediat și-a găsit un cavaler cu care a pușcat niște bebei în primăvara următoare.

Și toate bune și frumoase… până când am găsit pe stradă un arici matur foarte borșit de o mașină neatentă din trafic. Am plâns atunci cu țepi, ce mai, dar și cu mucișori.

Dar peste câteva zile am dat de acest individ cum încerca să intre în curte la vecinu’, nu vă spui care, știe dumnealui; și imediat l-am confiscat și l-am adus la noi în curte, unde deja stă de vreo lună de zile.

Și acum plâng cu lacrimi de bucurie, mai ales că azi i-am făcut primul selfie.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 3 comments

  1. alunelu Reply

    Recomand James Breakwell XplodingUnicorn pentru animale de companie grohaitoare plus patru fete cucuiete care sunt tot un fel de animale de companie, dar productie proprie.

  2. Attila Reply

    Dacă tot i-ai făcut primul selfie, la următoarea tragere în poză, uită-te un pic la el de sus. E important, având în vedere sezonul târziu, ca să arate ca un picur de apă – ascuțit la bot, rotund la fund. Dacă are partea din spate ascuțită și arată mai mult a minge de rugby, dă un telefon, că are nevoie de atenție.

    În rest, știi tu, Bobițe și apă.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *