– O să am nevoie de o probă de urină de la tine și de la întreaga familie.
– Și de la aia mică?
– Și! Ai consumat droguri în ultimele 14 luni?
– Nu!
– Atunci n-ai de ce să-ți fie frică. Figurezi cumva în Registrul Abuzatorilor de Animale?
– Nici măcar nu știu ce-i aia.
– Bun, o să-ți înmânez un chestionar și un test psihologic, să-l completezi tu cu întreaga familie.
– Și aia mică?
– Și aia mică! După care vom merge la notar.
– Pentru ce, păcatele mele?
– Am nevoie de o declarație pe propria răspundere, legalizată, că o să ai grijă de ea. Adu și timbru fiscal de 3 lei și dosar cu șină.
– Am înțeles.
– Cât poți alerga la viteză maximă?
– Păi… vreun kilometru, să zic? Dar ce legătură are?
– Are!!! Că ești ardelean, vă știu eu pe voi, dacă o rupe la fugă trebuie să știu dacă o poți ajunge din urmă înainte să-și facă rău. Pot arunca o privire în jur?
– Da, sigur.
– Bun, o să fac și niște poze și voi supune cererea ta atenției Comitetului.
– Dumnezeule, aveți Comitet?
– Nu e de râs! Comitetul nostru investighează cu atenție fiecare cerere, noi nu glumim!!!
– Bun, așa și trebuie. Seriozitate, respect, profesionalism.
– Eu plec acum, ne vedem peste 5 zile, termenul legal în care Comitetul aprobă sau respinge asemenea cereri.
– Perfect, te aștept.
– O să-ți înmânez și o listă de instrucțiuni – nu-i dați fructe, nu-i dați lapte, și mai ales nu-i cântați din Mirabela Dauer, că face foarte urât.

Și după vreo 5 zile o venit și ne-o adus-o și-am mângâiat-o și ne-am urzicat în țepii ăia, e bestială și toată noaptea umblă de nebună prin curte ca mine prin crâșme când eram ficior, de abia aștept s-o antrenăm să ne aducă bățul înapoi! Gropărelu’ i-a dat numele de Țepoasa, eu îi zic Spinoasa Cea Țepoasă, nievasta îi zice ”Asta Va Fi Perna Ta Dacă Mă Mai Nervezi Mult!”, și aia mică Gropărică nu știu cum îi va zice, că o râgâit când i-am arătat-o, presupun că-i va zice Rââââg sau ceva.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 24 comments

 1. Atti Reply

  Clar. Fără Mirabela Dauer, Loredana sau Fuego. Nici Hrușcă nu îi place, de obicei doarme când apare canadianul la colindat.

  A crescut cu Johnny Cash și Lemmy Kilmister, ce să-i faci și ariciul ca și gazda 😀

 2. Andu YY Reply

  Fie-mea e doctora de animale si lucreaza la o clinica unde jumate din activitate este ajutarea animalelor salbatice aduse de lume.(gratuit)
  Odata cineva a adus un piusor de arici, nu mai mare decat o nuca, si era fara tzepi, si i-au dat lapte cu pipeta si a crescut mare si apoi l-au dus in padure.
  Ai grija cu vecinii aia, ca o sa-l puna la intretinere 🙁 ca cine stie cata apa o bea animalu si cat gunoi produce. Pazea la cartoanele scrise prin iarba! 🙂
  PS uita-te si tu pe lista dulce, nu-s acolo.

  • Atti Reply

   Yepp, ăsta-i sportul favorit și la mine în fiecare zonă de mai-iunie. Apar puiuții de arici separați de mamă din diverse motive. Să vezi tu program de bebeluși, hrănit, schimbat, tratat la fiecare două-trei ore. Apoi când ajung pe la 100 de grame, încep să îi trec pe hrană normală și într-o lună sunt la un kil 😀

  • Groparu Nemernic Reply

   @ Andu: Tura asta-l am cu mine pe șeful de bloc, care nu mai poate cu melcii ăia care-i halesc salata, și a aplaudat fetița țepoasă cu două mâini 😀
   @ Attila: Bun, deci trebuie să ne așteptăm la orfelinat de arici? Încep formalitățile, acreditările…?

   • Atti

    Gropare, Doamne feri de orfelinat. Doar creșă la primăvară 😀

   • Andu YY

    gropare, tu ai glumat cu bloguri ffff dulci?

    Un olandez ofticat ca melcii i-au mancat varza de bruxelles , i-a adunat pe toti si i-a dus la o pedure la 10 km. si tot apareau mereu melci care -i consumau produsul muncii lui, si el iar ii cara la padure.
    Pana i-a venit ideea sa le punca un punct de vopsea alba pe fiecare melc , si asa a constatat ca dupa 2-3 luni melcii ai vopsiti erau inapoi , plus unii noi 🙁

   • Andu YY

    aha ha ha la “calator prin lume” ( nr 6) m-ai inclus, deh, cu melcii, calare pe melcii vopsiti :-))

   • Atti

    Greșit, te asigur. Probabil te întrebi cum? Ei bine, măgarul e putzulică față de ce știe un arici 😛

   • Andu YY

    Atti,
    am zis ca din cauza tzepilor stau fatza in fatza ca oamenii’
    magarul ce treaba are cu tzepii?

 3. Atti Reply

  @Andu, ma refeream la faptul ca dotarea proverbiala a măgarului e fix trânta pe lângă ce a fost nevoit ariciul să evolueze, pentru a ajunge la destinație în ciuda țepilor 😆

 4. neamtzschantz Reply

  deci tema principala ar fi cum fac sex aricii. pai cred ca ei se mut cu mare grija si atentie. Atti, oricit de dotati ar fi aricii tot trebuie sa evite tepii, pentru ca nimeni, nici macar ariciului, nu-i place sa fie intepat in johnson.
  in alta ordine de idei, daca vrei sa obisnuiesti ariciul la tine in gradina, ii pui seara o farfurie cu lapte in gradina. o gaseste el singur, nu-ti face griji. am citit asta undeva. la mine functioneaza. mie-mi place sa am si veverite in gradina, asa ca las pe masa de pe terasa in fiecare seara doua nuci. si asta functioneaza.

  • Atti Reply

   @neamtzschantz: aici urlu si de ar avea Groparu edit la commenturi, te-as pune sa corectezi.

   Repeta dupa mine: fara lapte la arici. Scrie de 1000 de ori pe tabla.

   Sa facem diferenta intre ce le place si ce pot digera. Sunt complet intoleranti la lactoza, se caca imprastiat de mor, la propriu. Faza asta cu laptele omoara in fiecare an o gramada. Tampenii de babe care refuza sa dispara ca informatie.

   • neamtzschantz

    am sa intreb un biolog. pina atunci unele lucruri se pot transmite civilizat si frumos.
    repeta dupa mine: un om civilizat transmite o idee in mod civilzat, un moldovean de la tara n-o face. nu scrie pe tabla ca nu te ajuta, chestia asta o ai sau nu, nu se poate insusi la virsta ta.
    am sa ma informez de la persoane competente, si tocmai pentru ca sint competente, sa vezi numa ce frumos o sa-mi comunice ideea.

   • Atti

    @neamtzschantz – vezi ce frumos iti vine sa transmiti informatia, dupa ce in fiecare an iti mor in brate cativa pe motiv de hranit cu lapte de vaca (cel de capra il tolereaza cat de cat). Ok, inteleg si punctul tau de vedere – incearca sa iti imaginezi si pe al meu.

   • neamtzschantz

    ok, am intrebat. ai dreptate in tot ce-ai zis referitor la lapte pentru arici.
    aici nu e vorba de puncte de vedere pe care le-am schimbat amindoi. e vorba de o greseala pe care am facut-o eu cind m-am luat dupa vorbele unei vecine mai batrine fara sa verific, dar este si vorba de faptul ca te-ai purtat ca un badaran infatuat.

 5. andu yy Reply

  Groparu N,
  eu am lăsat seara asta pe gmail 2 ( două ) poze mai clare cu vinete pane 🙂

  Neatzschantz,
  când am lucrat in Sahara, in inima pustiului crâncen, de ziceai ca s-a sfarșit lumea, hrăneam in fiecare seara un fenec ( vulpea deșertului) cu pâine si bucațele de pui exact la fel cum faci tu cu veverițele, si a doua zi îl vedeam pe înregistrări. Văzusem intr-o zi urme de lăbuțe pe nisip lângă un tomberon si am zis , ia să vedem cine vine la cină 🙂 si am pus ceva de mancare

  • neamtzschantz Reply

   ce naiba se poate lucra in desert? omorai beduini? sapai dupa petrol?
   cind am fost mai tinerel si mai idealist am lucrat si eu in vacante in africa, le bagam la aia internet si le duceam computere in scoli, pe costurile noatre, ii conectam adica. da in desert n-am fost.

   • andu yy

    Nu săpam eu după petrol, dar în industria asta am fost, eram cu o firmă americană si le împărtășeam ălora ”nău-hau”.
    Si cum petrolul are prostul obicei de a se găsi în cele mai cretine locuri de pe planetă, omuleții ăștia s-au dus după el oriunde. De aia zic eram la 1000 de km de orice loc locuit, si nu te așteptai să mai vezi vreo ființă vie pe acolo. Erau niște instalații care după ce primeau petrolul din pământ il trimiteau prin conducte lungi la rafinării sau porturi. Pe acolo nu o să vezi voluntari

   • neamtzschantz

    “Pe acolo nu o să vezi voluntari”
    numa condamnati la moarte. bine ca ai scapat man 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *