– Tu nievastă, poate e timpul să mai rotunjim și noi prețul la laptele ăla, că e pandemie și nu i-o fi ușor nici femeii ăleia.

Avem o tănțică dintr-un sat de lângă Cluj care ne aduce săptămânal lapte. Femeie curată, parolistă, lapte bun direct de la ugere, lasă o pătură de smântână de ne batem pe ea, naiba să-l ia de colesterol, intoleranțe la lactoză și alte prăpădenii.
– Tura viitoare io îi las 10 lei, zic. Știu că e cam mult, că dupa aia poate ne mărește tariful, dar e timpul să dăm și noi înapoi la comunitate, că doară așa scrie pe Internet!

Și a venit doamna dimineața și i-am oferit 10 lei pe 2 kile de lapte, și ea că musai să ne dea rest, și a urmat o bătălie surdă între noi care nu știam să o facem să priceapă că e momentul să fim solidari și să ne ajutăm reciproc, că vremurile sunt grele și poate i-a prinde bine și ei un bănuț în plus, că uite cum se uită la noi criza economică de după colț și cum rânjește pofticioasă la economiile noastre!

Și mi-au trebuit aproape 5 minute să o conving și a fost greu, dar în cele din urmă echipa Groparu a raportat o victorie desăvârșită, doamna a cedat și s-a dus la mașină către următorii clienți, mai bogată cu doi lei.

Și… s-a urcat în BMW ei X1 strălucitor din 2014 parcat chiar lângă Golf-ul meu din 2006 și sigur a mers fericită la ea în sat și a povestit că orășenii țin cu ei și vom trece cu bine și peste provocarea asta și peste criza mondială masonică.

PS: Știu, Internet drag, e treaba ei cum își cheltuie banii, banii ei sunt făcuți din muncă cinstită, cine-s eu să judec, chiar nu am altă treabă?, foarte bine, bravo ei, poate dacă ai munci la vaci să vezi ce greu e ți-ai cumpăra și tu X1 din 2014 și n-ai mai comenta atâta, caută-ți și tu un loc de muncă adevărat că scrisul pe blog nu e loc de muncă, nu toți producătorii locali au bani de X1, unii se chinuie în pandemia asta – le știu pe toate astea ffff bine, drag Internet.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 6 comments

  1. MihaiA Reply

    Tractorul ei din orgada costa mai mult decat tigaia aia de bmw….
    Deci tehnic, a venit sa iti aduca laptele cu masina veche si ieftina

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *