Unii ar face orice pentru un tricou – gen, sa fie presedintele unui juriu de festival de film

Miercuri, 22.04.2015, la Alba Iulia a avut loc un festival de filme de scurt metraj. Pentru copii. Care copii m-au învățat un lucru: dacă vrei să faci ceva care să fie primit cu bine de public, mergi într-un oraș mic. În orașele mari, de pildă, copiii sunt mult prea saftiriți de viață și păliți de nonchaloir, și pentru ei orice activitate este prea mainstream ca să se entuzuiasmeze.

În fine, pentru că îmi plac foarte mult tricourile gratis, am acceptat să mă ridic deasupra condiției mele modeste de corporatist și să prezidez juriul internațional care a selectat, din trei categorii, câte trei câștigători. Întrucât am fost și jurat la categoria B, vă prezint aici câștigătorii noștri:

Locul 3:
La Mosca, un scurt metraj italian, pentru care nu am, din păcate, la această oră, dreptul de a-l difuza pe blog; și nici nu este de găsit pe net.

Locul 2: ”The Adventures of Yoyo”, un filmuleț care ne învață că este bine să te pregătești foarte bine pentru orice călătorie vei vrea să faci în viitor. Surpriza este că a fost animat de un puști de 6 (șase!) ani.

Marele premiu:

De aici.

Ne-a plăcut ultimul pentru că are personalitate, umor britanic și nu este deloc flamboaiant sau lătrat, este impresionant prin eleganță și reținere. Și foarte saxon. Și ultima frază m-a cucerit. Dacă ai avut de-a face cu englezi, știi și de ce! Filmul a fost realizat de doi studenți de vreo 20 de ani din Bristol.

Ce pot să vă mai zic este că să fiu președinte de juriu multinațional a fost o răspundere foarte mare, pe care am resimțit-o, cu emoții pe măsură și presiuni din toate părțile. Știu bine ce efort au depus fiecare creator în mica sa operă de artă, și niciodată nu mi-a plăcut să aleg cine merită locul I. Așa că nu mai invidiez jurații vreodată! Nu că aș fi avut până acum vreun fetiș în a-i invidia vreodată.

Mno! Dintre astea două, am ales bine, voi ce ziceți?

3 lovituri, dă-i și tu!