Un copil de 6 luni, singur, in patru labe in mijlocul strazii. La Cluj

Vă rog frumos să stați jos dacă citiți această postare din picioare.

V-ați așezat? Bun.

In Cluj, într-una din cele mai selecte zone (zona Belvedere), zonă plină de case de multe sute de mii de euro, crème de la crème, prietenul gropăresc Ionuț scoate nasul din cana de cafea și se uită pe geamul bucătăriei, la întâmplare. Frumoasă, dar ploioasă dimineață de joi – nu contează, în inimă e veșnic senin!

Și vede, ca intr-un film de groază, un copil de vreo 6 luni mergînd de-a bușilea pe mijlocul drumului, și o dubă care se deplasează către el.

Duba evită copilul și oprește la vreo 15 metri.

Încremenit, neștiind ce se petrece, Ionuț scoate telefonul și face o poză.
copil in mijlocul drumului, cluj

Șoferul, pesemne, se pune pe făcut mătănii, apoi dispare în ceață. Mai bogat cu o poveste de spus prietenilor la bere, despre cum era el să lovească un copil și l-a lăsat în mijlocul drumului, în voia sorții, ce bine că nu l-a lovit, Doamne-ajută.

Ionuț se adună și fuge cât poate de repede la prunc. Îl ia din mijlocul drumului și merge cu el către casa de unde – pesemne – ieșise.

După o mașină parcată, mai vede un prunc de vreo 2 ani, pesemne fratele primului, pe care-l arestează, de asemenea. Astfel că, plin de plozi ca un pom de Crăciun de cadouri, intră în casa din care – pesemne – au ieșit cei doi țigănuși.

Mama celor doi dormea dusă, iar alte două pirande erau ocupate cu adusul apei, căci nu aveau apă curentă. Tulai, copilul! au sărit amândouă, cam târziu, nici nu vreau să mă gândesc ce-a fost în inima lor.

Învățăminte? Nu știu. V-aș spune să nu vă lăsați copiii de 6 luni să umble pe străzi de-a bușilea, nesupravegheați; în schimb, vă spun să circulați cu prudență pe străzile astea care par pustii, pentru că Doamne ferește.

10 lovituri, dă-i și tu!