Vă rog frumos să stați jos dacă citiți această postare din picioare.

V-ați așezat? Bun.

In Cluj, într-una din cele mai selecte zone (zona Belvedere), zonă plină de case de multe sute de mii de euro, crème de la crème, prietenul gropăresc Ionuț scoate nasul din cana de cafea și se uită pe geamul bucătăriei, la întâmplare. Frumoasă, dar ploioasă dimineață de joi – nu contează, în inimă e veșnic senin!

Și vede, ca intr-un film de groază, un copil de vreo 6 luni mergînd de-a bușilea pe mijlocul drumului, și o dubă care se deplasează către el.

Duba evită copilul și oprește la vreo 15 metri.

Încremenit, neștiind ce se petrece, Ionuț scoate telefonul și face o poză.
copil in mijlocul drumului, cluj

Șoferul, pesemne, se pune pe făcut mătănii, apoi dispare în ceață. Mai bogat cu o poveste de spus prietenilor la bere, despre cum era el să lovească un copil și l-a lăsat în mijlocul drumului, în voia sorții, ce bine că nu l-a lovit, Doamne-ajută.

Ionuț se adună și fuge cât poate de repede la prunc. Îl ia din mijlocul drumului și merge cu el către casa de unde – pesemne – ieșise.

După o mașină parcată, mai vede un prunc de vreo 2 ani, pesemne fratele primului, pe care-l arestează, de asemenea. Astfel că, plin de plozi ca un pom de Crăciun de cadouri, intră în casa din care – pesemne – au ieșit cei doi țigănuși.

Mama celor doi dormea dusă, iar alte două pirande erau ocupate cu adusul apei, căci nu aveau apă curentă. Tulai, copilul! au sărit amândouă, cam târziu, nici nu vreau să mă gândesc ce-a fost în inima lor.

Învățăminte? Nu știu. V-aș spune să nu vă lăsați copiii de 6 luni să umble pe străzi de-a bușilea, nesupravegheați; în schimb, vă spun să circulați cu prudență pe străzile astea care par pustii, pentru că Doamne ferește.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 10 comments

 1. Copilu Minune Reply

  Casa de sute de mii de euro fara apa curenta? Selecta zona asta, Belvedere. O s-o vizitez musai cind vin la Cluj. Ca Beverly Hillsu nu cred sa ma-nvrednicesc sa vad in viata asta.

 2. Groparu Nemernic Reply

  @ Raul, @Gigi: cosmarul vietii mele!
  @ Copilu Minune: ca-n orice zona de ștabi, există probabil o familie cu teren în zonă care nu-și dă seama că suntem în 2015 și încă visează, de 8 ani, să vândă cu 800 EUR/mp. Între timp, au plecat în Spania, că nu au bani să se întrețină, iar alții au invadat proprietatea între timp.
  Speculez, firește.

 3. Ciprian Reply

  O fi cazut din duba, multi au fost inghesuiti candva.

 4. Flocirela Reply

  Aceeasi faza s-o intamplat aici intr-un orasel din Scotia. Un copil de 3-4 ani se plimba aiurea prin centru. Spre deosebire de Romania, bunicii care trebuiau sa aiba grija si nu o avut de respectivu copil o fost reclamati la politie si arestati.

 5. Bula Reply

  @ Floricela
  Poate, locul respectiv era prea departe de politie si n-au apucat inca sa-l patruleze.
  Sau, poate, nici n-au in evidente acele vile noi parasite si re-locuite de altii . . .
  Doara e “zona de elita” din “orasul comoara”, capitala culturala a tineretului !

 6. dede cati Reply

  De aici si vorba proverbului : Copii si betivii au Dumnezeul lor ,dar masa copiiilor are dumnezeul masii de proasta

 7. boierul Reply

  Povestea e emblema perfecta a societatii in care traim :oameni, reguli,locuri,obiceiuri … ce mai… specificul ajuns national si mix-ul etnic perfect.
  Europeni aveti o iluzie optica , …. ROmania e tara ROmanilor nu a ROmilor …(n-ar mai dormi linistit in mormant cei pe care-i mancara in fund si inventara emaniciparea tiganilor prin etimologie )

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *