Ultimul banc de criza

Ca un împrumutat conştiincios care îşi face datoria până la capăt pentru ţară, preşedinte şi biruinţa legionară, azi am fost să-mi plătesc rata. La una din najpetele de bănci cu care fac sexuleţ mai des ca cu muierea, dar în acelaşi timp şi mult mai dureros. Nu-i dăm numele ei de bancă grecească. De fapt, io nu prea fac sex cu ele, mai degraba ele cu mine – dar hai să nu devenim exagerat de kinky, căci nu vă aflaţi aici pe site pentru porneturi, ci pentru a analiza ultima carte a lui Patapievici, nu-i aşa?

Ajung la casier, scot 20 de cocostârci. Îi plantez pe tejghea, scot buletinul meu jerpelit, îmi lăţesc zâmbetul pe faţă (asta ca să nu vadă banca că mă doare de la sexul pe care-l performează cu mine ca la duşurile puşcăriei) şi decretez:

– Bună ziua, rata!
– Sigur, zice nenea.

Pune lăbuţa pe buletin, butonează la calc.

– Numai 20 euro? întreabă.
– Păi da, zic. Numa.

Anul trecut, după cum mă lăudasem, am achitat anticipat nişte bănuţi la unul din credite. A, şi am beut şi alocaţia lu’ ăsta micu’ – da’ asta-i altă poveste.

– Că am rambursat deja anticipat o parte din credit, explic.
– Aha, zice foncţionerul.

Butonează.

– A, apropos, ştiţi ultima înjurătură de criză din domeniul bancar? zice el.
– Nu, zic io. Nu sunt familiar cu înjurăturile din domeniul bancar. Sunt familiar numai cu cele împotriva sistemului bancar! şi îi zâmbesc prietenos.

Nenea se uită la mine, şi-mi zice înjurătura:

– Prelua-mi-ai ratele!

39 lovituri, dă-i și tu!