Să-ncepem anul cum se cuvine, dară

Mno! Prima la mână, să începem anul cu un banc original, proaspăt şi incolor: ai de mine, nu am mai scris pe blogul ăsta de-un an (oare cum se dă pabliş?).

A doua la mână, trebuie să scormonesc în şemineul apartamentului meu cu 2 camere de la etajul III din Floreşti (nici măcar nu-i al meu, ci-i a lu’ nevastă-mea) şi să-mi pun cenuşă în freză: exact – soacră-mea.

Trebuie să ştiţi că soacră-mea este cea mai dulce femeie de pe scoarţa pământului, până la gazele de şist; şi este egalată în smerenie numai de tandra mea soţie. Soacră-mea găteşte cel mai bine din toate universurile, paralele sau nu, ciorbele ei sunt nectarul heruvimilor şi tocăniţele ei se servesc numai în rai, special pentru de-alde Maica Tereza şi Nelson Mandela (ocazional şi în Oaş, când merge Groparu în vizită).

fat angel
Mahatma Gandhi după cură de boace de la soacră-mea, vedere din spate (sursă)

Este tot timpul vrednică, spală tot ce apucă, de la tricouri la telefoane şi tablete, face rânduială şi ţine de casă ca pitbulu’ de copil.

Nu se bagă în seamă gratuit, nu vorbeşte neîntrebată, mi se adresează cu dumneavoastră şi deseori joacă rolul de scut uman atunci când nievasta pune mâna pe brişcă, să mă-nveţe ea minte pe mine, să îmi scoată berile din cap.

Îmi face păpucii fără să-i cer eu asta, dacă-i dau bip coboară val vârtej să se certe cu vecinii atunci când mi se ocupă locul de parcare, nu mă cicăleşte indicaţii la volan (lucru pentru care îi mulţumesc şi pe această cale).

Citeşte numai Dilema Nouă şi se uită numai pe Trinitas.

Cel mai mare talent al ei? Nu se uită la Suleyman, ca maică-mea.

Soacra mea este adorabilă. Şi vă doresc şi vouă o soacră ca a mea (fraza asta este 120% sinceră).

Acestea fiind spuse, voi pe unde v-aţi petrecut de sărbători?

(când am fost acuma la socri, de sărbători, am aflat că cumnatu-meu din Italia a picat în patima blogului gropăresc, şi i-o dat raportul soacră-mii că este vedetă pe interneţi; aşa că tot sejurul, biata de ea, s-a ferit să mai vorbească cu mine, să nu-mi dea apă la moară, şi mi s-a adresat numai prin semne, să nu scape vreun porumbel sau vreun guguştiuc pe gură şi să scriu iară despre ea pe blog; deci, fără soacra mea dragă, se anunţă vremuri grele pe groparu.ro în 2014!)

 

15 lovituri, dă-i și tu!