Mno! Prima la mână, să începem anul cu un banc original, proaspăt şi incolor: ai de mine, nu am mai scris pe blogul ăsta de-un an (oare cum se dă pabliş?).

A doua la mână, trebuie să scormonesc în şemineul apartamentului meu cu 2 camere de la etajul III din Floreşti (nici măcar nu-i al meu, ci-i a lu’ nevastă-mea) şi să-mi pun cenuşă în freză: exact – soacră-mea.

Trebuie să ştiţi că soacră-mea este cea mai dulce femeie de pe scoarţa pământului, până la gazele de şist; şi este egalată în smerenie numai de tandra mea soţie. Soacră-mea găteşte cel mai bine din toate universurile, paralele sau nu, ciorbele ei sunt nectarul heruvimilor şi tocăniţele ei se servesc numai în rai, special pentru de-alde Maica Tereza şi Nelson Mandela (ocazional şi în Oaş, când merge Groparu în vizită).

fat angel
Mahatma Gandhi după cură de boace de la soacră-mea, vedere din spate (sursă)

Este tot timpul vrednică, spală tot ce apucă, de la tricouri la telefoane şi tablete, face rânduială şi ţine de casă ca pitbulu’ de copil.

Nu se bagă în seamă gratuit, nu vorbeşte neîntrebată, mi se adresează cu dumneavoastră şi deseori joacă rolul de scut uman atunci când nievasta pune mâna pe brişcă, să mă-nveţe ea minte pe mine, să îmi scoată berile din cap.

Îmi face păpucii fără să-i cer eu asta, dacă-i dau bip coboară val vârtej să se certe cu vecinii atunci când mi se ocupă locul de parcare, nu mă cicăleşte indicaţii la volan (lucru pentru care îi mulţumesc şi pe această cale).

Citeşte numai Dilema Nouă şi se uită numai pe Trinitas.

Cel mai mare talent al ei? Nu se uită la Suleyman, ca maică-mea.

Soacra mea este adorabilă. Şi vă doresc şi vouă o soacră ca a mea (fraza asta este 120% sinceră).

Acestea fiind spuse, voi pe unde v-aţi petrecut de sărbători?

(când am fost acuma la socri, de sărbători, am aflat că cumnatu-meu din Italia a picat în patima blogului gropăresc, şi i-o dat raportul soacră-mii că este vedetă pe interneţi; aşa că tot sejurul, biata de ea, s-a ferit să mai vorbească cu mine, să nu-mi dea apă la moară, şi mi s-a adresat numai prin semne, să nu scape vreun porumbel sau vreun guguştiuc pe gură şi să scriu iară despre ea pe blog; deci, fără soacra mea dragă, se anunţă vremuri grele pe groparu.ro în 2014!)

 

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 15 comments

 1. zoltybogata Reply

  1. La Mulți Ani
  2. Tot ai pățit tu ceva de o lauzi așa pe soacrăta 😉 ,
  3. Mă bucur ce te-ai apucat de treabă. Multă sănătate

 2. Groparu Reply

  @ boemul: tu stii ce greu e sa-i explici soacrei cum stau lucrurile cu blogurile?
  @ zoltybogata: Doamne-ajuta, Zolty!
  @ nornegru: “le stiu de cand nu erau soacre!”

 3. ComiCultural Reply

  La anul, de Crăciun, vin să-ți cunosc soacra, poate are vreo soră geamănă-n metehne 💡 … Că anul ăsta m-am ars, la o pensiune din Cheia de Prahova, cu niște meniuri de tratat dușmanii de moarte!….

 4. diana Reply

  La multi ani! “Si tie si invitatilor dvs :-P” No deci: si io la socrosenie am foster de pe 30 pana ieri si uite -is bine 🙂

 5. Marian S Reply

  D-apai asa o fi la voi, in Ardeal.
  La miticie e mai altfel. 😈

  PS1: La multi ani la tot poporu`.
  PS2: ComiCultural de mai sus o fi fost la pensiunea aia la care m-au tratat cu ciorba de burta numa` scoasa din conserva de Scandia si incalzita. Doar prezenta unor minori in grupul nostru le-a salvat pensiunea de la demolare. Cred ca punem de-o revolutie cu pensiunile astea facute la “apelul bocancilor“.
  PS3: Trebuie sa vin mai des pe aici.

 6. ComiCultural Reply

  Marian, eu tocmai am descris experiența pe blogul meu, dar nu am vrut să fac antireclamă. Dacă e vorba despre pensiunea situată nu departe de mănăstirea Cheia, probabil vorbim despre aceeași locație.

 7. Groparu Nemernic Reply

  @ Calin: am incercat, da’ nu ma lasa.
  @ Marian S, ComiCultural: nu exista decat o ciorba de burta in Romania, si se serveste la Kon Tiki, in Sibiu. Dac-as avea Like-uri la comentarii, mi-as face trei conturi fake de Facebook si cu toate mi-as da Like!

 8. Marian S Reply

  @ ComiCultural: nu, a mea era alta iar faptele s-au intâmplat mai demult. Nasol momentu`, deci E mai mulţi.

  @ Groparu Nemernic: ARE YOU SURE?
  Inainte sa dispara cam definitiv ciorba de burta din conservele amintite de mine am dat de un nene chiar de la firma – facea PR intr-un supermarket bucurestean. L-am intrebat: dom`le, vad de-aia, vad de ailalta, dar ciorba de burta de ce nu mai faceti? Ca era buna!!! / Pai, raspunde omul, nu mai vine burta din… Australia. Am cazut pe jos, m-am adunat la loc, am baut o bere (n-am platit-o, era de la directorul magazinului, ca sa-mi revin) apoi am primit explicatiile: da, primim burta de vita congelata din Australia, aia e cea mai buna.
  Kon Tiki, zici? Parca si asta e cam tot prin Oceania, la o aruncatura de bumerang. Onomastica asta are si ea un schepsis… 🙄

 9. Marian S Reply

  @ Marian S
  Imi vine sa sterg al meu pipi de pe zid cu limba. Aveam impresia ca au denumit asa si insula aceea indepartata, dar se pare ca numele a ramas doar pentru pluta cu care au ajuns acolo. Plus ceva filme. Data viitoare ma consult INAINTE cu wikipedia.
  Dar asta nu inseamna ca burta din ciorba n-ar putea veni de acolo! 😯

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *