Povestiri de sub papuc

Update: dacă-mi adăugați în comentarii încă o definiție haioasă la acest glosar, puteți câștiga una din cele trei cărți puse la bătaie de editura Datagroup, special pentru voi, cado de Velăntain’s dei!

Update: Concursul s-a încheiat, juriul deliberează!

Update: După 90 de zile de deliberat, bloggerul ardelean a ajuns la concluzia că cele mai cele comentarii sunt ale lui:
Iluzia (comentariul cu numărul 20)
Calatoru intergalactic (comentariul cu numărul 31)
So (comentariul cu numărul 24)

Vă mulţumesc tuturor pentru comentarii, rămâneţi pe aproape pentru următoarele concursuri care vor veni!

Gemeni – o zodie extraordinară ce dă lumii femei frumoase, înţelegătoare şi deştepte, la distanţă de ani lumină faţă de scorpiile produse de celelalte unsprezece zodii. Nevastă-mea e Gemeni şi ştie să citească

Punctul G – mit inventat de-al naibii, numai ca să aibă bărbaţii ce orbecăi pe întuneric. Şi dacă ar exista tot ar fi tot imposibil de găsit, să încerce ele să găsească un fir de nisip într-o găleată. Legate la ochi. Cu apă în găleată. Cu pulsul la două sute şi o erecţie cât coada de lopată.

Hârâitoare – jucărie de lemn legată la un capăt de o sfoară şi rotită cu zel pentru a produce sunete asemănătoare unui zumzăit diabolic sau urlet de animal. Când ai nevastă nu mai ai nevoie nici de hârâitoare, nici de sfoară.

Limba – cel mai muncit organ al femeii, dacă e sa înţelegem dimensiunile efortului pe care limba unei femei îl susţine, putem încerca să mutăm Marea Neagră la Vaslui. Cu linguriţa. Într-un singur picior. Cu spatele.

Oglindă– dispozitiv de belit ochii în el, care reflectă gingăşia şi frumuseţea ei şi dacă nu o reflectă e vai şi amar de fundu‘ tău, că îi scoţi păr alb în cap cu stilul tău de măgar şi o îmbătrâneşti într-un an cât alţii-n zece. Porcule!

Obere – cuvânt folosit de bărbaţi în cele mai delicate situaţii şi căruia îi atribuie proprietatea magică de a masca total realitatea, deşi încă nu s-a întâlnit nici nevastă, nici poliţist care să te creadă când cobori ca râma din automobil bâiguind “obere, ş-atât, şefu’/şefa”.

Poşetuţă – ditamai tolba de cinci kilograme pe care ea o poartă cu o lejeritate herculeană, de care nu ai crede-o în stare când îţi spune pisicoasă:

– Tati, nu mă ajuţi cu pâinea asta? că îmi rupe mâinile!

În respectivul sac fără fund se găsesc o sumedenie de dispozitive de neînţeles pentru noi, dar deosebit de utile pentru ele, medicamente pentru toate bolile pământului, oglindă de belit ochii în ea când deschizi din întâmplare sacul, gloss de buze, agendă goală, zece perechi de chei, inclusiv de la casa bunicii care s-a dărâmat în ′79, fiecare cu două brelocuri, multe pixe în caz că odată şi odată are chef de scris în agenda goală, portofele, telefoane, cremă de mâini de zi şi de noapte, cremă de picioare de zi şi de noapte, cremă de corp de zi şi de noapte, o pereche de chiloţi de schimb, două sutiene pentru urgenţe, mini-trusă completă de machiaj, parfum, apă de toaletă şi deodorant, şerveţele umede şi uscate, colecţia de pişpirici primiţi de la colegele de serviciu, o pisică mică şi un clopoţel argintiu ca să aibă pisica mică cu ce se juca.

Răzvrătire – atunci când bărbatul spune clar şi răspicat că face exact ce-i zice nevasta, nu pentru că aşa spune ea, ci pentru că aşa vrea el;

Sirenă – nici măcar natura nu poate face o femeie să tacă, chiar dacă o face jumate peşte;

Bot – botul nu este o parte anatomică, ci o stare a existenţei feminine. Începe cu o uşoară încruntare de sprâncene, continuă cu o lucire lacrimogenă a ochilor şi se finalizează cu un plonjon adânc al buzelor spre bărbie, moment în care ştii că începe iadul. Porcule!

Bucătărie – loc unde femeia modernă îşi bea liniştită cafeaua.

Cinci minute – interval de timp între una şi trei ore folosit la aranjarea părului, pensarea sprâncenelor, datul cu rimel, creionarea buzelor rujate, aranjatul în oglindăşi expresie folosită cu predilecţie de ea când tu te grăbeşti la o întâlnire cu oră fixă, pe care ai fost destul de tăntălău să o divulgi.

Conservă – cutie metalică de mici dimensiuni ce conţine cina bărbatului însurat cu o femeie modernă.
______________________________________________

Fragmente din cartea “Povestiri de sub papuc”, scrisă de Vlad B. Popa, care poate fi comandată de aici: print sau ebook – mai ales dacă te-ai trezit şi tu, ca Groparu’ satului, că nu i-ai cumpărat cadou de Sf. Valentin (“pisi, dar e o carte senzaţională, ştiu că voiai inimioare de ursuleţi panda de pluş, dar eu îţi ofer în dar o unealtă ca să-ţi faci rost de mai multă minte!” – n-aveţi nici unul curajul să-i spuneţi aşa ceva, mă, laşilor!).
povestiri-de-sub-papuc-cop

PS: Social Mediaticilor, dacă nu am luat nici un ban ca să promovez cartea asta care pare absolut demenţială, se cheamă că e publicitate ascunsă?

PPS: Când termin cu urgenţele, vreau să fac o recenzie cărţii Simonei Tache şi a lui Mihai Radu, o altă rara avis de literatură conjugală care este, cum ar spune Mihai Gâdea, salutară, fără să ştie că chiar aşa este! Care este.

41 lovituri, dă-i și tu!