Nu fa sex cu Finlanda, ba Stalin!

Așa-i că nici unul dintre voi nu-și amintește de războiul ruso-finlandez? N-aveți cum, erați mici.

Cei care au mâncat crenvurști cu muștar pe filele manualului de istorie probabil mai țin minte că țara prietenă și – în curând – vecină Rusia era, în anii ’40, mai turbată ca oricând. Și, în timp ce Stalin (zis Mustață-Cât-O-Mătură) îl tăbăcea la arsch pe prietenul lui Hitler (zis Mustață-Cât-Un-Păr-Pubian-Frezat-Pentru-Vineri-Seara-În-Club), ursul sovietic și-a îndreptat, din nou, atenția către Finlanda: țara cât un țânțar care i-o trăsese lui Stalin din toate pozițiile Kama Sutrei la începutul războiului.


Pare o mitralieră, dar de fapt e o sondă de colon pentru fundul lui Stalin (sursa)

Și, pentru că balșoi Sovietele nu se puteau împăca cu ideea că Finlanda era ceea ce era Moldova lui Ștefan cel Mare pentru imperiul turcaleț, s-or pornit, din nou, să-i cotropească. Tura asta nu-și doreau nici mai mult, nici mai puțin decât să-i șteargă de pe hartă. Care Finlanda?

Viitoarea țară Nokia 5110 avea, însă, alte planuri. Și, pentru că rușii deja pregăteau o herghelie de bombardiere care să le facă capitala Helsinki mujdei, ei au stat, s-au gândit finlandezește… și au construit un mini-oraș numai cu arme antiaeriene la câțiva kilometri de capitală, într-o zonă care semăna exact cu locul în care se întindea capitala finlandeză.

Și când or venit rușii călare pe avioanele lor Iliușin, finlandezii or stins toate luminile din orașul adevărat, le-or aprins pe alea din orașul fake… și or tras atâtea proiectile antiaeriene și or făcut atâtea artificii de revelion în zona aia, că rușii și-or deșertat bombele acolo, nici măcar nu s-or mai apucat să caute adevărata capitală (ori Google Maps nu se inventase încă, ori piloților ruși nu le apărea Helsinki pe Android).

Mno… la final de sesiune de amabilități pirotehnice, rușii s-or retras mestecînd în gol, a foame, și pun pariu că or și băgat o vodcă mică, de necaz.

Și apoi încă una.

Și apoi încă mai multe.

No… și știți ce mă seacă? Pun pariu că și-n orașul ăla fake, numa’ cu reflectoare și tunuri antiaeriene, finlandezii aveau mai bune drumuri, canale și parcări decât avem noi, acum, în multe orașe de cinci stele din țara noastră.

(povestea este de aici)

25 lovituri, dă-i și tu!