O familie călătorea liniștită în autoturism prin centrul Clujului – orașul care dă meditații de bun simț Vienei.

La un moment dat, o mașină depășește razant și îi rade, tot razant, pe aripă; așa că ambii participanți la trafic trag pe dreapta și încep amabilitățile de rigoare, în care niște mămici și niște vaci Angus sughiță fără să știe de ce.

Pentru că, totuși, erau ardeleni, și-au văzut mai departe de drum: ar fi durat prea mult să se apuce să-și dea pumni, venea vara peste ei.

Agresorul nu s-a lăsat și, băiat deștept, s-a dus imediat la Poliție și a raportat accidentul – care era fără victime umane (mămicile și vacile Angus sughițătoare nu se pun).

În schimb, zgâriatul este chemat de urgență la Poliție (noroc că nu era avion prăbușit în Apuseni, că nu-l mai găseau veci!), unde află că pedeapsa pentru abominabila crimă de a nu fi raportat accidentul este:
– avertisment (urecheală scurtă, nu bateți șoferii, și ei au sentimente!)
– amendă
– suspendarea permisului pe 30 de zile.

Doamna de la Constatări de la Poliție, mi se zice, era o tinerică încruntată care scuipa napalm amestecat cu fosfor alb; și doamna din mașina cu accidentul nu se rabdă și încearcă să-i facă viața mai frumoasă:
– Domnișoară… uite ce frumoasă ești! De ce nu zâmbești și tu un pic? Hai, că așa frumoasă ești când zâmbești…!

Jbeng, în momentul ăla doamna polițist cu răsuflare de dragon și-a pierdut herghelia, i s-au umflat vinișoarele la tâmplă și a pedepsit imediat crima (de a nu fi raportat accidentul și de a nu fi încheiat amiabilă în maxim 48 de ore) cu amendă și suspendarea permisului pe 30 de zile! Păi ce, unde vă credeați, în Europa?

Acu, probabil, vă întrebați ce s-a întâmplat cu cel care a declarat accidentul, deși el îl provocase: păi, el a scăpat cu avertisment.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 6 comments

 1. stef Reply

  Si eu am patit-o recent insa am completat acel act de intelegere amiabila si ziua urmatoare am fost la asiguratorul celui care m-a lovit pt pregatirea dosarului de daune si reparatia masinii. A durat intr-adevar 2 saptamani (Euroins, ce mai), insa am primit masina reparata. Daca mergeam la politie ce rezolvam mai mult de atat?

 2. CSB Reply

  El e Stef. Stef a completat actul de intelegere amiabila. Stef s-a protejat de abuzuri. Stef e inteligent. Fii ca Stef.

  Daca facea amiabila atunci pe loc, cu dovada ca ala e vinovat desenata pe ea, nu avea nici o problema. Daca nu ne intelegem, chemam politia. Da NU PLECI. De ce sa pleci, ti s-au terminat injuraturile ? Zi-le mai molcom sa iti ajunga mai mult timp, da nu pleca. Daca pleaca “alalant” chemi tu politia si zici ca ala o parasit locul accidentului.

 3. Nemultumitu' Reply

  Hmmm… Cineva se afla intr-o grava eroare… Codul rutier prevede 24 de ore pentru raportarea unui accident, nu 48 de ore.

 4. Andreea Reply

  sunt fel de fel de oameni, asa ca cel mai bine este sa te astepti la cel mai nasol lucru si sa te pregatesti pentru el…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *