Ne-am tras masina de spalat vase

Fincă suntem neam de aristocraţi cu sânge albastru, aşa de albastru că mă şi mir cum de nu apare familia Groparu la TV în rubricile mondene, ne-am tras maşină de spălat vase.

Io nu prea am ştiut la început cum se procedează cu maşina de spălat vasele; dar am sunat un prieten şi m-am interesat şi pe Internet, şi am aflat.

Am avut noroc că am dat foarte puţini bani pe ea, adică nu ne-o costat mai nimic. Şi cea mai faină treabă e că nici nu am abvut probleme cu instalarea. La alte maşini de spălat trebuie să cumperi racorduri, să chemi meşterul să ţi-o instaleze şi să-i rabzi fundu ăla care i se vede când se apleacă; că doară n-oi instala-o io, care am terminat Litere, Doamne Dumnezeule, ferească Dumnezău de aşa meşter.

Partea faină e că maşina noastră de spălat vase nu necesită nici întreţinere, că e din aia inteligentă, deşi e de generaţie veche. La alte maşini de spălat trebuie să le iei sare din aia specială, plus detergent, plus praf din ăla anti-calcar, deşi niciodată nu voi şti de ce trebuie şi anti-calcar, că doară apa noastră de munte de la Cluj nu are calcar, deci reclama aia cu peste 90% din apa din România care are calcar îi pentru fazani, zic io. No: şi sumedenia asta de chestii pe care trebuie să le bagi în maşina de spălat vase costă bani, că nu e chiar aşa de ieftin să te dai aristocrat cu sânge albastru care trebuie să apară la TV.

Să nu vă gândiţi că nu am încercat să o racordez la ţevi, ca să fie totul în regulă; dar a opus  o rezistenţă vie şi înflăcărată, admirabilă pentru o maşină de spălat. Şi cele mai mari probleme le-am avut când am încercat să i administrez calgonu’, detergentu’ şi sarea aia specială şi scumpă de maşină de spălat vase. Aproape că reuşisem; dar a intervenit nevastă-mea decisiv şi o zis că dacă nu mă opresc cheamă Poliţia. Că cine dracu’ o mai auzit de soacră care să mănânce calgon şi sare de maşină de spălat; şi detergent de vase; şi că numai prostii mă învaţă prietenii, şi numai prostii citesc pe Internet, şi ce dracu, măi Gropare!

34 lovituri, dă-i și tu!