Fincă suntem neam de aristocraţi cu sânge albastru, aşa de albastru că mă şi mir cum de nu apare familia Groparu la TV în rubricile mondene, ne-am tras maşină de spălat vase.

Io nu prea am ştiut la început cum se procedează cu maşina de spălat vasele; dar am sunat un prieten şi m-am interesat şi pe Internet, şi am aflat.

Am avut noroc că am dat foarte puţini bani pe ea, adică nu ne-o costat mai nimic. Şi cea mai faină treabă e că nici nu am abvut probleme cu instalarea. La alte maşini de spălat trebuie să cumperi racorduri, să chemi meşterul să ţi-o instaleze şi să-i rabzi fundu ăla care i se vede când se apleacă; că doară n-oi instala-o io, care am terminat Litere, Doamne Dumnezeule, ferească Dumnezău de aşa meşter.

Partea faină e că maşina noastră de spălat vase nu necesită nici întreţinere, că e din aia inteligentă, deşi e de generaţie veche. La alte maşini de spălat trebuie să le iei sare din aia specială, plus detergent, plus praf din ăla anti-calcar, deşi niciodată nu voi şti de ce trebuie şi anti-calcar, că doară apa noastră de munte de la Cluj nu are calcar, deci reclama aia cu peste 90% din apa din România care are calcar îi pentru fazani, zic io. No: şi sumedenia asta de chestii pe care trebuie să le bagi în maşina de spălat vase costă bani, că nu e chiar aşa de ieftin să te dai aristocrat cu sânge albastru care trebuie să apară la TV.

Să nu vă gândiţi că nu am încercat să o racordez la ţevi, ca să fie totul în regulă; dar a opus  o rezistenţă vie şi înflăcărată, admirabilă pentru o maşină de spălat. Şi cele mai mari probleme le-am avut când am încercat să i administrez calgonu’, detergentu’ şi sarea aia specială şi scumpă de maşină de spălat vase. Aproape că reuşisem; dar a intervenit nevastă-mea decisiv şi o zis că dacă nu mă opresc cheamă Poliţia. Că cine dracu’ o mai auzit de soacră care să mănânce calgon şi sare de maşină de spălat; şi detergent de vase; şi că numai prostii mă învaţă prietenii, şi numai prostii citesc pe Internet, şi ce dracu, măi Gropare!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 34 comments

 1. Nils Reply

  chiar suna a reclama in primele 3/4 din articol :)))). eu nu-mi doresc masina de spala vase din asta.. mai bine le spal eu pe toate!

 2. Mircea Reply

  Ai grija la paharele alea de vin. Ca tãt ti le zgarie sau mai rau…sparge. Soramea are masina de spalat si cand sa o testeze prima oara…o incercat cu niste pahare dealea de cristal de vin. O scos paharele pe bucatele din masina de spalat. Si logic…o dat vina pe cumnatumeo…ca el o instalat-o. :-))
  Eo cel putin…prefer sa le spal asa cu mana ca tot omu normal. Nu ca n-ai fi tu om normal…adica noa…nu esti. Da intelegi tu ideea :-))

 3. Dexter Reply

  @Mircea: Sora ta a uitat sa dezactiveze centrifugarea! La articolele de genul “cristal”e obligatoriu! 😛

 4. I.H.C Reply

  Hehe 🙂 🙂 🙂
  acuma ninge ca-n basme in celebrul Floresti, iti mai trebuie si saniuta!

 5. Injuratoru` Reply

  Mo gropare, io crez ca d-aia te-ai insurat tu, ca nu mai aveai ce sa scrii pe blog si uite-asa te salveaza ba groparelu` al mic si cacacios, ba soacra ai mare (na ghine, mica) si bagacioasa.
  Pe cand povestiri “in concediu cu soacra”, “soacra la munte si la mare”, etc ?

  Hai noroace!!!

 6. Radu-Mihai Reply

  @julie: Nu prea cred ca-i cazu’ sa mance in oras ca cica are o “aragază” buna si experimentata. 😉 Cel putin asa-i a mea. 😀

 7. fotoghin Reply

  Gropare ai grija ca ti-i incarcat caru` ! :p las-o mai moale cu glumele pe seama soacrei pana nu o patzasti 😀

 8. cosmin Reply

  pariez ca azi-maine o vedem pe soacra-ta pe burtiera la OTV “ATENTIE! In scurt timp in studio va fi cea mai cunoscuta soacra din blogosfera, unica masina de spalat vasele ce joaca la SUPERBINGO METROPOLIS!!”
  sondaj: credeti ca Groparul va muri de moarte buna sau nu? DA: 184 NU: 194962″ La telefon: proprietarul de Ford Siesta care a fost bagat in spital pe viata de Groparul.
  deci o sa apari tu la TV, dar nu la rubrica cu sange albastru ci la aia cu sange pe peretzi 😀

 9. ion ion-romanul care nu face politica Reply

  Am o mama puturoasa
  Nu-i place munca de casa
  Sade intr-una tolanita
  Ca o vita nesimtita

 10. ba_laura Reply

  bre gropare,
  maaari pacate tre’ sa fi facut biata cea femeie-ntr-o alta viata de-o sagetat-o pana-ntr-atat de-amarnic doamne-doamne cu un mire precum tu. 😐
  io-ncep sa tiu cu dansa.

 11. julie Reply

  @Radu-Mihai nu ma refeream ca n-are ce manca, ci ca s-ar putea sa ii condimenteze soacra-sa mancarea cu cianura

 12. adi Reply

  Citeam .. si citeam .. si citeam .. si stiam ca abia ce te-ai insurat, da’ am zis ca doar stii de frica sotiei, nu ca Ion in bancul cu bolovanu care cade peste Maria si el se plange ca iar tre’ sa schimbe masina de spalat din cauza calcarului

  .. da’ mai stiam ca ai si o soacra prin preajma buna la toate, asa ca am savurat invingator finalul 😛

 13. scorpio Reply

  =)) =)) pe cuvant de nu chiar te crezusem si ma pregateam sa iti spun ca ai facut o investitie buna…cand citii sfarsitul si ma dumirii..
  mai,pana la urma si asta este o investitie buna..cred! 😀

 14. ann Reply

  ai grija numa sa nu se apuce sotia sa-ti citeasca blogu, ca nu mai vezi desert vreo 2 ani

 15. Pavel Reply

  Consumă multă apă caldă mașina de spălat și-o să cam plătești la întreținere. Seteaz-o doar pe apă rece.

 16. ILUZIA Reply

  ai bucatarie loc pentru o masina de spalat vase+ un mester care se invarte pe langa ea + tu care te uiti nervos la el?????? Pfooooa cata viloiu’! 😕

 17. Sorina Ivascu Reply

  Si eu, care credeam ca am mai intalnit pe cineva ca mine, care uraste sa spele vasele… Sincer, cand am cumparat mobila de bucatarie, prima grija a fost sa ma uit sa aibe incorporata masina de spalat vase. Si acolo asa scria: “masina de spalat vase”. Si nu “soacra”… 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *