Guvernul Cioloș lovește din nou

Doamna ministresă Corina Șuteu din cabinetul Cioloș, v-a spus domnișoara aia de la Ministerul Culturii că vă pup pe colțul gurii când vă văd? Da?


Și după ce vă pup, să vă mijiți așa ochii ca-n poză și să spuneți: hmmm…! (sursă)

Eram în Italia în concediu, ne pregăteam să mergem la plajă, să ne intre nisip italienesc în […]; și eu tocmai îmi aruncam telefonul în dulap, că eu vara nu Facebook la soare, când văd că fix atunci sună număr de București. Și răspund!
– Alo, Asociația… Dinatic?
– Dianatic, zic, da, vă rog. Sunt Groparu.
– Bună ziua, vă sun de la Ministerul Culturii.
– Aoleo! N-am plătit ceva taxă? Ne dați în judecată? Ne băgați la pușcărie?
– Uitați… vă sun în numele doamnei ministru a Culturii… vă rog să-mi confirmați că adresa dvs. de mail film usturoi arond gmail punct com este validă, că se pare că nu primiți e-mailul de la mine.
– Este filmulusturoi arond gmail punct com… dar în ce problemă?
– Păi se dorește înlocuirea conducerii CNC-ului (Consiliul Național al Cinematografiei) și v-am sunat să vă rugăm să ne trimiteți CV-ul dvs, pentru că am dori să numim pe cineva din industrie la conducere.
– Poftim?
– Da, ne dorim să numim pe cineva care are legătură cu industria.
– Domnișoară… mă flatați extraordinar de mult, dar eu nu-mi pot asuma o asemenea impostură: eu sunt un prăpădit de IT-ist, m-am jucat de-a filmul, da, a ieșit binișor spre bine, dar n-aș putea spune că m-aș pricepe ce să fac într-o asemenea poziție, dacă prin absurd aș fi numit! Dar… vă mulțumesc foarte mult pentru abordare, CNC-ul chiar are nevoie de o reprihănire! Știți cât de mult? Este una din cele mai încremenite în timp instituții umane… neschimbate de pe vremea piramidelor dacice.
– …
– Și… doamna ministresă dorește să înlocuiască conducerea aia sub care nu găsești niciodată pe cineva de la CNC la telefon? Uitați, pentru asta, vreau să vă rog ceva…
– …
– …când o vedeți pe doamna ministresă, spuneți-i că Groparu de la Cluj, când o va vedea, o s-o pupe în colțul gurii pentru inițiativa asta. Îi puteți spune asta, vă rog? Vă rog eu mult.

Pun pariu că nu i-a spus! Dar după încă o săptămână mă sună iară:
– Alo, domnul Groparu? Știu că mi-ați spus că nu vă interesează să candidați, dar… totuși, între timp nu v-ați răzgândit?
– Mulțumesc, nu… da’ ce, nu aveți candidați?
– Ba da, avem câteva CV-uri… dar ne dorim multe, multe CV-uri! Ca să alegem pe cine trebuie!

PS: Și doamna ministresă mai dorește să aducă Cumințenia Pământului la Electric Castle, pentru că tineri și Brâncuși. Sper numai să-i pună cizme statuii. Doamnă ministresă Corina Șuteu, ține-vă Dumnezo năravurile astea bune!

8 lovituri, dă-i și tu!