Doamna ministresă Corina Șuteu din cabinetul Cioloș, v-a spus domnișoara aia de la Ministerul Culturii că vă pup pe colțul gurii când vă văd? Da?

Și după ce vă pup, să vă mijiți așa ochii ca-n poză și să spuneți: hmmm…! (sursă)

Eram în Italia în concediu, ne pregăteam să mergem la plajă, să ne intre nisip italienesc în […]; și eu tocmai îmi aruncam telefonul în dulap, că eu vara nu Facebook la soare, când văd că fix atunci sună număr de București. Și răspund!
– Alo, Asociația… Dinatic?
– Dianatic, zic, da, vă rog. Sunt Groparu.
– Bună ziua, vă sun de la Ministerul Culturii.
– Aoleo! N-am plătit ceva taxă? Ne dați în judecată? Ne băgați la pușcărie?
– Uitați… vă sun în numele doamnei ministru a Culturii… vă rog să-mi confirmați că adresa dvs. de mail film usturoi arond gmail punct com este validă, că se pare că nu primiți e-mailul de la mine.
– Este filmulusturoi arond gmail punct com… dar în ce problemă?
– Păi se dorește înlocuirea conducerii CNC-ului (Consiliul Național al Cinematografiei) și v-am sunat să vă rugăm să ne trimiteți CV-ul dvs, pentru că am dori să numim pe cineva din industrie la conducere.
– Poftim?
– Da, ne dorim să numim pe cineva care are legătură cu industria.
– Domnișoară… mă flatați extraordinar de mult, dar eu nu-mi pot asuma o asemenea impostură: eu sunt un prăpădit de IT-ist, m-am jucat de-a filmul, da, a ieșit binișor spre bine, dar n-aș putea spune că m-aș pricepe ce să fac într-o asemenea poziție, dacă prin absurd aș fi numit! Dar… vă mulțumesc foarte mult pentru abordare, CNC-ul chiar are nevoie de o reprihănire! Știți cât de mult? Este una din cele mai încremenite în timp instituții umane… neschimbate de pe vremea piramidelor dacice.
– …
– Și… doamna ministresă dorește să înlocuiască conducerea aia sub care nu găsești niciodată pe cineva de la CNC la telefon? Uitați, pentru asta, vreau să vă rog ceva…
– …
– …când o vedeți pe doamna ministresă, spuneți-i că Groparu de la Cluj, când o va vedea, o s-o pupe în colțul gurii pentru inițiativa asta. Îi puteți spune asta, vă rog? Vă rog eu mult.

Pun pariu că nu i-a spus! Dar după încă o săptămână mă sună iară:
– Alo, domnul Groparu? Știu că mi-ați spus că nu vă interesează să candidați, dar… totuși, între timp nu v-ați răzgândit?
– Mulțumesc, nu… da’ ce, nu aveți candidați?
– Ba da, avem câteva CV-uri… dar ne dorim multe, multe CV-uri! Ca să alegem pe cine trebuie!

PS: Și doamna ministresă mai dorește să aducă Cumințenia Pământului la Electric Castle, pentru că tineri și Brâncuși. Sper numai să-i pună cizme statuii. Doamnă ministresă Corina Șuteu, ține-vă Dumnezo năravurile astea bune!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 8 comments

 1. anatati Reply

  Mie mi se pare o dovadă extraordinară de deschidere această abordare. Cum ziceai: ”Ține-i, Doamne, năravurile astea bune!”

 2. amanet autoturisme Reply

  Faptul ca fac “Head Hunting” nu ma mira, trebuie sa primeneasca institutia, iar tu pari omul care ar putea face o diferenta. Ce-ar fi daca ai accepta? Ce-ar fi daca te duci acolo si ai face precum cei de la USB Sector 4 (dat in vileag tot ce e ilegal in institutie)? Incearca! Nu sta pe ganduri, ce ai de pierdut?

 3. mac gregor Reply

  hai mai curaj, ca nu te mananca nimeni. Daca accepti poate faci si site-ul ala mare, cu plata, pt filme romanesti.

 4. Groparu Nemernic Reply

  @ all: io vă mulțumesc, dar prefer să rămân la capătul creativ, nu administrativ al industriei. De 4 luni mă screm să fac un tabel cu împărțeala încasărilor către oameni și nu reușesc. ”Da’ pe blog ai vreme să scrii, ai?” ”Da, clar!”

 5. mac gregor Reply

  de ce insisti tu sa fii frustrant? 🙂 Nu e decat un post temporar, nu te acopera nimeni cu aur, is niste cetateni cu oarece legaturi cu domeniul. Accepta, ca asa e normal.

  Sau ce, te obliga sa renunti la job-ul actual?

 6. Ioana S Reply

  Foarte bine procedat, gropare! De ce să fie CV-ul tău o floare din perdeaua brodată? Oricum, jocurile sunt făcute, clar, au nevoie de cât mai multe CV- uri, să nu intre lumea la idei. Ș-apoi, noi avem nevoie de tine aici! Cine ne-ar mai binedispune diminețile la cafea?

 7. CSB Reply

  Is v’o 3 – 4 ministrii de nu-ti vine sa crezi… io sper ca oamenii astia sa isi faca un partid, ceva, sa avem ce vota la toamna…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *