Dresorul de lei

Pentru că nu aveam nici unul chef să spălăm vasele într-o seară, m-am apucat cu nievasta să facem un bilanţ contabil al ultimelor luni: încasări minus cheltuieli egal interjecţii.Concluzia: dezastru, păpăm la bani mai ceva ca lăcustele. Şi planuri de economisire în Excel degeaba îmi fac, că eu mă uit la Excel ca la cronicile regatului Haliciu scrise în slavona veche.

Presupun că la cheltuitorii compulsivi ca mine s-au gândit creatorii site-ului Dresorul de lei, un portal haios, dar serios de educaţie financiară care te ajută să-ţi dai mai bine seama despre bănuţii tăi şi te învaţă să-i pui să lucreze pentru tine. Aşa, frumos:

– îţi evaluează situaţia financiară (fără scâncete gen “iubiiii, da’ de ce îţi trebuie ţie mulinetă? nu mai bine-mi iau eu cizme?”)
– îţi setează obiective de economisire (şi te convinge cu ciocolăţică să le respecţi)
– îţi prezintă obiective clare de pus bani deoparte (deci clare!)
– te ajută la planificarea bugetului (că planificarea familială o face nievasta)
– îţi calculează bugetul familiei de zici că-i contabil autorizat, şi apoi umbli cu leii de parcă eşti tăticul lor:

Primele două lecţii sunt deja sus, şi m-am distrat cu ele, şi celelalte care vin sunt şi mai haioase; ce să vă mai zic, că la început te uiţi la un desen animat cu lei, elefanţi, pantere şi iepuri, că până şi io am înţeles despre ce e vorba!

Aşadar – www.dresoruldelei.ro, numai atâta vă zic, intraţi şi distraţi-vă şi reveniţi să daţi cu feedback-ul;)

20 lovituri, dă-i și tu!