Din secretele Groparului: cum sa nu divortezi in primii 5 ani de zile

Azi este o zi specială, cu nevoi speciale: fix, da’ fix amu 5 ani de zile penetram, la braț cu nievasta din dotare, într-o sală de nunți din municipiul Cluj-Napoca, în calitate de actriți principali. Io, în costum negry de îngropăciune, eram gâtuit de un papillon din ăla de zici că mă ștrangula Joimărița în somn, plus un brâu de ginerică ca să-mi ascund burta de bere; iar ea era toată-n alb, mică-mică, și părea așa de inofensivă, de ziceai că era un fluturaș, nu un flutur ucigaș (știți cum transformi o gâsculiță într-un pitbull, nu? O iei de nevastă!). Iar muzica de intrare a mirilor era, firește, asta, #pebune:

Dupa aia am plecat în Tenerife, dupa aia am făcut un copil și nici nu mai știu ce a urmat, că toată viața mea e descrisă aci, o postare pe zi în scop terapeutic, așa cum mi-a ordonat psihiatrul meu.

În fine, nu despre asta e vorba; ci despre cel mai bun sfat de păstrare a unei relații de căsătorie liber consfințite dintre om și femeie, spus de chiar gura nievestei, pe baza experienței sale. Așadar:

Discutam cu un prieten despre căsnicia lui strivită (amu cred că cam știți cu toții cât de greu se ține o relație, și cât de mult mai nedrept de ușor dai cu ea în fasole). Și câr, și mâr, și ciacâr, că nievastă-sa nu făcea aia, sau ailantă, că era nebună și isterică și nu-i convenea nimic… și, la un moment dat, nievasta, de colo:
– Da bă’… mașină de spălat vasele ați avut acasă?
– Ha? zice ăsta.
– Da! Mașină de spălat vase, știi tu: bagi vasele murdare înăuntru în 5 minute, pui pastila, apeși un buton… și, în loc să speli ca nebuna la vase 2 ore, stai pe Facebook, relaxată, și le iei înapoi curate, le pui în dulap, și pa! 33% din muncile casnice le-ai rezolvat.
– …
– Costă 12 milioane, le găsești oriunde, și înseamnă nievastă cu 33% mai puțin nefericită.
– …
– Trebuia să ai mașină de spălat vasele. Musai. E obligatoriu. Mno: data viitoare să nu uiți asta!

Vă rog și pe voi să observați cum o zis: nu nievastă cu 33% mai fericită, ci cu 33% mai puțin nefericită.

Mno; io mai multe nu știu, că-s un om simplu, din Ardeal; dar cine are urechi de auzit, să citească.

Următorul sfat de căsnicie vi-l dau la aniversarea de 10 ani, asta dacă nu-mi bagă nievasta otravă-n cafea, că-n ultima vreme tot cu asta mă amenință de când mi-am făcut asigurarea de viață.

15 lovituri, dă-i și tu!