Deci cum era Groparu sa se scape la el in pantaloni de vedet ce e el (noroc ca era buda aproape)

Deeeeeeci, odiseea bancara 2007 continua.

Mie, de ceva vreme, imi tot dispar lunar cate 42 lei din contul meu, greu incercat, de alfel. Si dispar catre realone.com, unde odata mi-am facut abonament acum vreo 40 de ani sa le iau playeru’ ala de care auzisem ca poate inregistra live streaming radiouri de pe net. Da’ – din cate mai tiu io minte – nu le-am dat nr de card; de asta poci fi aproape 99% sigur. Da’ de vreo 8 luni (!!!) imi tot vireaza banca mea dragutza suma de mai sus catre buzunarele lor de engleji imperialisti, si io aflu – cu stupuare! – numa amu, adica alaltaieri. Deci inmultit cu cateva luni, dă o suma frumusica, mai ales daca o primesti.
Aseaaaa. Si cand aflu de jmenereala, pun repede manutza pe telefon, sun la banca mea (al carei nume nu il voi divulga aici, finca la faza asta s-or descurcat profi copiii – atâta numa va zic ca am contu la o banca polonezo-fino-ugrică-malaeziancă – sau nu) si le zic: bueeeeeey, opriti dreq tranzactiile astea de care io n-am habar!!!! Nu se poate, zice ei, meretz la sediul din Cluj sh acolo facetz cerere, că asa, prin telefon, am putea sta de vorba si cu bunica dvs. senila care sa opereze tranzactii in numele dvs.!

Ma duc la sediu din Cluj, discut cu cea mai bunesa dintre consigliere (astea is de regula si cele mai pe dinafara), ma duce la un coleg super amabil, ii las cererea, ramane sa ma sune de la Bucureşti, ca noi, fiind in provincie, tre sa isi deie capitala giru’, si or sa ma sune iei.

Capitala ma suna fix amu in urma cu trei minute:

– Dl. Groparu, zice, ma iertati ca va deranjez (io ma jucam counterstrike), stiti, tre’ sa incercati sa va dezabonati de la saitu ala, care e sait de escroci, ca daca nu va dezabonati, io n-am ce face, ca banca, decat sa le aprob cererile de plata!
– Fuck this shit, zic io, chiar e nevoie sa il iau ostatic pe Varujan Vosganian ca sa refuzati platile?
– Ma intelegeti, zice el, noi fiind banca egipţiano-bangladeşo-srilankiană nu putem sa operam asa negări de plată dupa cum li se scoala la gropari!

Si se lanseaza nenea meu intr-o lista de sfaturi ca ce sa fac cand mai cumpar de pe Internet, ca sa cetesc, atunci cand bifez “I agree to all the shit you’re giving me”, toata poliloghia aia de disclaimer si acceptance of terms and conditions sh bla bla, alea pe care nu le ceteste nimeni, ca is scrise cu litere de 4 microni jumate.

– De ce sa le cetesc? intreb io.
– Finca astea pot ascunde capcăni, zice el.
– Aaaa, zic io, exact ca la contractele de la bancă, zic io. Că semnezi una, si apai apare o clauză contractuală care te violează ca-n puşcărie.
– Haha, face el. Oricum, in locul dvs. mi-aş anula abonamentul la saitu ala (la saitu ala unde am “abonament” imi arata la billing history “no transactions have been performed never ever, Amen!!!”) si apai as veni cu dovada ca sa putem anula si noi eventualele cereri de plata de la ei.
– Bon, zic io, fincă n-am de gând să sun in Anglia si aia sa ma transfere la call centeru’ ala al lor din Bangalore sa ii zic la un indian ce si cum, am sa imi anulez cardu’ de la banca si fac cerere pentru altu, si uite asa felez un intreg imperiu britanic!
– Cea mai buna optiune, zice nenea.
– Eu tot timpul fac cele mai bune optiuni, mai putin alea legate de viata mea, oftesc io.
– Bun, mai zice nenea, pot sa va pun o intrebare personala?

Haiti! zic. Am pus-o. Te miri pantru ce gajica ne-am batut odata noi doi, si aia o plecat pentru al treilea! (ca io numa gajici d-astea am avut – sau nu).

– Ati avut probleme acum ceva vreme cu un bancomat de la Banca Transilvania?
– Da, zic io, am uitat sa scot neste bani din bancomat si i-o scos altcine… Stai otzara! Da de unde stiti dvs. de problemele mele cu Banca Transilvania??? Ca aia e alta banca!!!
– Pai, zice el, v-am citit blogu’, vi-l citesc de vreo luna si ceva, si asa am aflat.

Deci iata, deci, ce starlet am ajuns! Si nici macar n-o fost nevoie sa cant Numanumaiei sau sa-mi dezvelesc buricu meu care, de alfel, este buricul buricului pamantului!

19 lovituri, dă-i și tu!