Deci ce-am gafat la nunta de japonez

Finca is gropar nemernic, orice s-ar zice, nu am reusit sa descarc nici o poza de la nunta cu ficiorul din tzara soarelui rasare, desi preumblandu-ma pe langa parcul de langa restaurant in timp ce gajica-mea imi (in)jura iubire vejnica, am dat de un soricel mort, mic, sexy si neingropat, la care i-am si facut poza; arăta ceva mai bine ca mine, o sa apara imediat, poate chiar azi pe blog.

Mnoa, io m-am kinuit sa ma gandesc cum sa le stric la oameni nunta multiculturala Manashtur-Osaka; si pe langa ca mi-am loat un ciorap de un fel si unu de alt fel, da’ nu s-o prins nimeni, cea mai buna ideie pe care o am avut-o o fost sa ii zic lu giapaniz guy “there is a tradition in Romania, that before the first dance, the groom must bite hard on the bride’s ass, until she screams! it is said to be good omen for the future children!!!!!” Da’ chinezu’ – sau japonezu’, in fine – zice “I… don’t… understand… Engrish!”
Pisda mane-sa de treaba, m-am suparat io; plus ca in afara de el, nimeni – da nimeni! nici macar o jumate de giapaniz – nu mai era cu ochii mijiti, ca venise singur, dupa cum mi-a spus chiar el:

Groparu: Konichiwa, Shin san, anatano cici to haha wo dondesuka?
Shin: Oooh, they wel too ord to com hir.
Groparu: So desuka!

(Traducere liberala dupa japoneza facuta de mine in facultate – asa-i ca is un tip ordinar? sau extraordinar? -: salut, ba kim ir sen, unde-i mami shi tati tau din Coreea? la care zice confucius in engleza: is prea batrani sa mai vie pana acilea. Ca fac o paranteza, nenea are vreo 40 de ani, sh arata de 22; io am mult mai putin, si arat ca taticul lui Irinel Columbeanu. Si i-am raspuns cu o chestie care inseamna nu mai stiu ce, da’ cica asa se inkeie o discutie pre limba lor)

Mnoa; am ajuns acolo in cursa de Gilau, cursa d-aia, cum zice neamtzu, das Original, adeca autobuz mai batran ca mine un pic, deci putea fi cu succes bunicul lui Irinel; sh am stat in spatele unei tanti cu coc si cu sclipici in par. Si ajunsi acolo, tot din experientzele mele multiculturale, dar nesexuale, mi-am amintit ca cand eram in Danemarca, am mers cu Iki Wakabayashi la consulatu’ Japoniei, ca era ziua Japoniei si dadeau biscuiti gratis, sa vedem un film; si cand am vazut ca imparatul da si bere gratis de ziua tarii lui care-o borbandat Pearl Harbor, ne-am napustit la sticloantze, am desfacut doapele cu dintii, si am dat cioc:

– Noroc, zice Groparu, insetat ca-ntotdeauna, si dornic ca-ntotdeauna sa termine odata cu ciocnitu’, sa poa’ sa beie;
– Nazdarovie, zice rusu, nu mai putin ahtiat sa bage aer in sticla.
– Cin cin, zice italieanu’, plescaindu-si saliva de anticipatie, de ne-o si improscat un pic.
– Nooooo!!! Zice Iki, care era cam japonez, si am si crezut ca se apoplexeaza. You mustn’t say that!!!!!

Ghiciti ce am intrebat?

– Why???
– Because… sta un pic Iki… Cin means a veeery baaad thing in… giapaniz!

Ghiciti ce am intrebat?

– What???
– Err… it means… what men have.. and women don’t!

Ghiciti ce am intrebat, ca un porc sovin, sexist si xenofob care stie ca rolu’ femeii e la oale, cratitzi, bucatarii si supt barbat?

– What,… BRAINS???

Haha, veti rade voi de complezantza, ideea e ca am aflat si io ca se zice Campai atunci cand dai noroc cu giapaniz, nu Cin Cin, ca cin cin inseamna putza putza. Asa ca am instruit toti nuntashii sa NU CARE CUMVA SA ZICA CIN CIN (putza putza) cand dau noroc cu mirele, CA E FOARTE MARE BAI!!! Sa zica dreq Campai, si gata discutia!
Dar sa vedeti numa ce s-a intamplat. Prevedeti? Da, asta s-a intamplat.

Vine mirele, mireasa, se asaza la masa, noi ridicam toti paharele cu sampanie, masa noastra era chiar in fatza mirilor, moment solemn, muzici, soacre mici plângânde, si cand zice mirii “Noroc!” catre nuntasi, cine rage ca un rinocer, fericit de restu’ de japoneza pe care il mai stia din facultate??? Groparuuuuu!!! Si ce rage Groparu’, cand rage??? Nuuu, deci Groparu nu o mai stiut ce sa raspunda la Noroc!, cin cin (putza putza) sau campai, si o lansat un Cin Cin (Putza Putza) cu toata fortza lui vocalica, palatala si dentala, bilabiala si ploziva, de mirele s-o albastrit la fatza!!!

Si degeaba am zis dupa aia de o mie de ori Campai Campai Campai Campai Campai Campai!!!!!, ca mirele tot incruntat s-o uitat la mine toata seara!!! Desi mireasa o râs de s-o pisat pe ea, la fel si toata masa la care stateam si care erau fostii mei discipoli de japoneza pe care tocmai ii pierdusem, si degeaba o incercat sa ii explice mireasa lu’ puiu de samurai ca io-s tantalau, si ca m-am gandit Campai, da o iesit Cin Cin (putza putza) din motive complet inexplicabile (cum dreq poti explica OZN-urile?), ca giapaniz guy (care cică făcuse şi ceva karate – asta fără vreajă) cred că se gândea cum să mă facă surimi, ca aşa poftă să ripostez prin fugă nu am avut niciodată pân-atunce!

PS: Si pe bune ca venise mirele fara nimeni de-al lui, ca m-am uitat la el in valiza, si nu era nici un chinez!!!

14 lovituri, dă-i și tu!