De ce nu se va face în curând autostrada Sibiu-Pitești

Nu, nu pentru că sibienilor le este frică de o invazie de olteni (apropos, știți cum îi botează pe olteni, nu? ”În numele Tatălui și-al Fiului, ia drumul Sibiului!”) (taică-meu, care e oltean, niciodată nu se distrează la bancul ăsta).

Deci: nu se vrea autostradă de la Sibiu la Pitești pe Valea Oltului pentru că pe Valea Oltului se află rezerva strategică de grâu a României, într-o gaură în munte ferecată cu o mie de lacăte. În caz de război de uzură cu rusu’, sau de Zombie Apocalypse, de acolo halim pită cu mămăligă și cu macaroane. În schimb, dacă s-ar face autostradă, orice blindat parașutat la Tălmaciu sau la Vâlcea poate ajunge acolo în maxim 40 de minute. Dacă ai vrea să ataci zona cu elicopterul, e mai greuț, sunt curenți de aer, e munte… mno, iar dacă cumva încerci să trimiți o oșteni pedeștri pe drumul actual către depozite, cu trei poduri aruncate în aer îi ții la distanță până vezi tot red tube-ul. De două ori. Chestie un pic mai costisitoare dacă o faci cu un pod de autostradă. Plus că trebuie să și construiești un alt depozit strategic în mațele muntelui, și asta iar costă și durează.

De ce nu se insistă pe o variantă mai rapidă de transportat Daciile cu trenul, de exemplu? De ce nu ne zice francezul de la Mioveni să facem în așa fel încât să putem transporta Dusterele în 5 ore până la graniță în mărfare? Mare mister. Poate or fi pe-o mână cu rușii, naiba știe. Insert conspiracy theory here.

Așa că nu-l mai bateți la cap pe domnul Ponta cu autostrada asta pe care inclusiv eu mi-o doresc foarte mult. Nici un guvern de după ’89 nu a făcut din drumul ăsta o prioritate tocmai pentru că s-o gândit bine Ceașcă acum o mie de ani în strategia lui de apărare a țării. Și nici Ponta nu poate ieși în public să vă zică de ce nu se poate, pentru că nu poate declara că astfel ne dăm singuri foc la valiză.

Nu zic că nu se va face niciodată. Dar se va face când se va construi o nouă Casă a Poporului sub munte, în care să se ascundă mălaiul pentru acest neam de mămăligari.

IMG_7664
Plus că ăștia sunt munții mei, și încă nu am dat aprobarea.

24 lovituri, dă-i și tu!