Cine se bagă să trolleze Raiffeisen Bank?

Este al patrulea an când Raiffeisen îi ajută pe TIFF să-și tragă festival pe banii lor, al patrulea an când bancherii sunt sponsor principal. Asta pe lângă Zilele Filmului Românesc, oferite tot de bancherii galbeni.

Pe lângă asta, Raiffeisen oferă și 50 de biciclete pentru cinefili, să pedaleze între proiecții. I’Velo, așa-i zice.

Și aici mi-a dat prin minte o idee din aia de-a lui Remy Gaillard, șefu’ la trolli!

Deci aș lua o bicicletă de la Raiffeisen, din standul din Piața Unirii, ca și cum aș fi un creștin de bună credință.

Și m-aș duce cu ea la un stand Cluj Bike. Știți voi, că e plin orașul de stații de biciclete gratis de la Primărie.

De-acolo, aș lua o bicicletă Cluj Bike.

În locul ei, aș pune bicicleta de la Raiffeisen. Bicicleta de la Cluj Bike aș păstra-o mai departe, pentru scopurile mele mârșave.

Apoi aș merge la cei care se ocupă de standul de țoacle Raiffeisen și le-aș spune că cineva le-a fript-o și că trebuie să meargă la Primărie să-și facă rost de legitimație din aia de folosit Cluj Bike, dacă vor să recupereze bicicleta din standul Cluj Bike.

Legitimații din alea de folosit Cluj Bike, din câte cunosc eu, nu prea mai sunt.

Și dacă, printr-un miracol, ar mai primi o legitimație din aia (fără buletin de Cluj, fără flotant de Cluj, ce șanse ar fi?), dacă scoți o bicicletă de la Cluj Bike, musai să pui alta-n loc.

Păi și dacă bicicleta de la Cluj Bike e la mine, ce vor pune în locul ei? Tot o bicicletă galbenă de la Raiffeisen?

Și apoi ar lua-o de la-nceput? Ziceți și voi!

În timpul ăsta, eu aș sta lejer pe margine și m-aș distra ca un blogger sadic cum dau oamenii ăia telefoane în stânga și-n dreapta, cum explică unor funcționari inflexibili de la Primărie care este situația, apoi cum raportează la șefii lor bancari că funcționarii de la Primărie sunt niște inflexibili – asta în timp ce-i trec transpirații reci, că nu știu exact care este regimul bicicletelor galbene, dar cineva tot trebuie să răspundă pentru ele.

Alte idei de trollat spațiul de relaxare Raiffeisen din Piața Unirii, cu cărți de citit de la Editura Publica și alte atracții, nu știu, poate vă vin vouă. Între timp, îi țin pumnii fiicei mele Cristina Bazavan, care i-a luat un interviu tânărului regizor Cristi Puiu, care și-a lansat BluRay-ul oficial cu filmul care a fost premiat la Cannes, care se numește Sierranevada, care ce să vă mai zic!

Care să fiți sănătoși, mai sunt 3 zile de TIFF.

12 lovituri, dă-i și tu!