Cel mai rapid salt din Evul Mediu în zilele noastre

Acum ceva vreme, un premier se lăuda în gura mare la TV că va electrifica toate satele din România. Oamenii din satele respective au sughiţat fără să ştie de ce; pentru că nu aveau cum afla ştirea neavînd curent, radio şi nici televizor inteligent, ca vecinii lor din satele electrificate, şi am impresia că nu se aflau nici în segmentul oamenilor care cumpără ziare quality.

Satele astea rămân o gaură neagră pe orice hartă făcută cu România din cosmos, aşa cum zicea şi Prunariu atunci când zburătăcea prin spaţiu cu colegii ruşi (“Unde-i România, gospodin cosmonaut?” “Tavarisci, vezi gaura aia neagră-neagră din estul Europei? Mno, în ea se află altă gaură, şi mai neagră; atâta de neagră că e chiar albastră! Şi e atâta de albastră, că e iarăşi neagră!”)

Cunoașteți sate în România în care Crăciunul e mai întunecos? Un sat pierdut prin negura munţilor ardelenești, sau în ciulinii Bărăganului, codrii Moldovei sau oriunde altundeva? Un sat pe care îl puteți propune să primească lumină și luminițe de Crăciun? Un sat care merită mai mult? Și pe care îl puteți propune fără să furați curent? Luați d-aci:

1. Propuneţi un asemenea sat AICI, pe pagina de Facebook Coca-Cola – şi asta repede. Daţi toate coordonatele satului, spuneţi-i povestea lui şi argumentaţi cu furie de ce credeţi că e cel mai potrivit sat ca să primească lumină de Crăciun.

2. În perioada 2-15 decembrie, Coca Cola va porni o caravană prin patrie cu un robot special Transformăr-Terminator 1000-Robocop-Coca-Cola care colecteaza energie din telefoanele voastre. Când o vedeţi, mergeţi drept la ei; porniţi aplicaţia “lanternă”, încărcaţi un senzor, iar energia “donată” de voi va merge direct la ei, sub formă  de decoraţiuni de Crăciun.

Programul caravanei:
• 2 – 6 decembrie Bucureşti
• 8-9 decembrie Timişoara
• 11 – 12 decembrie Cluj
• 14-15 decembrie Iaşi

Eu o să mai anunţ aici pe blog care e situaţia, aşa că vă rog daţi-le de lucru la juriu cât mai mult, propuneţi sate care merită! Pentru că mai este ceva – când s-a terminat cu #fiecaspiritulcrăciunuluisăvăşteargădatoriile, Coca-Cola se va implica în sprijinirea pe termen lung a comunitatii locale prin demararea unui proiect de dotare a satului cu panouri solare. Aşa cum a reuşit să facă clanul mafiot Manafu la Ursici.

Later edit: postarea de mai sus a fost supusă unui later edit.

8 lovituri, dă-i și tu!