Acum ceva vreme, un premier se lăuda în gura mare la TV că va electrifica toate satele din România. Oamenii din satele respective au sughiţat fără să ştie de ce; pentru că nu aveau cum afla ştirea neavînd curent, radio şi nici televizor inteligent, ca vecinii lor din satele electrificate, şi am impresia că nu se aflau nici în segmentul oamenilor care cumpără ziare quality.

Satele astea rămân o gaură neagră pe orice hartă făcută cu România din cosmos, aşa cum zicea şi Prunariu atunci când zburătăcea prin spaţiu cu colegii ruşi (“Unde-i România, gospodin cosmonaut?” “Tavarisci, vezi gaura aia neagră-neagră din estul Europei? Mno, în ea se află altă gaură, şi mai neagră; atâta de neagră că e chiar albastră! Şi e atâta de albastră, că e iarăşi neagră!”)

Cunoașteți sate în România în care Crăciunul e mai întunecos? Un sat pierdut prin negura munţilor ardelenești, sau în ciulinii Bărăganului, codrii Moldovei sau oriunde altundeva? Un sat pe care îl puteți propune să primească lumină și luminițe de Crăciun? Un sat care merită mai mult? Și pe care îl puteți propune fără să furați curent? Luați d-aci:

1. Propuneţi un asemenea sat AICI, pe pagina de Facebook Coca-Cola – şi asta repede. Daţi toate coordonatele satului, spuneţi-i povestea lui şi argumentaţi cu furie de ce credeţi că e cel mai potrivit sat ca să primească lumină de Crăciun.

2. În perioada 2-15 decembrie, Coca Cola va porni o caravană prin patrie cu un robot special Transformăr-Terminator 1000-Robocop-Coca-Cola care colecteaza energie din telefoanele voastre. Când o vedeţi, mergeţi drept la ei; porniţi aplicaţia “lanternă”, încărcaţi un senzor, iar energia “donată” de voi va merge direct la ei, sub formă  de decoraţiuni de Crăciun.

Programul caravanei:
• 2 – 6 decembrie Bucureşti
• 8-9 decembrie Timişoara
• 11 – 12 decembrie Cluj
• 14-15 decembrie Iaşi

Eu o să mai anunţ aici pe blog care e situaţia, aşa că vă rog daţi-le de lucru la juriu cât mai mult, propuneţi sate care merită! Pentru că mai este ceva – când s-a terminat cu #fiecaspiritulcrăciunuluisăvăşteargădatoriile, Coca-Cola se va implica în sprijinirea pe termen lung a comunitatii locale prin demararea unui proiect de dotare a satului cu panouri solare. Aşa cum a reuşit să facă clanul mafiot Manafu la Ursici.

Later edit: postarea de mai sus a fost supusă unui later edit.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 8 comments

 1. demo Reply

  la mine la tara e curent, dar daca pica si e iarna, mai speram la electricitate doar cand o veni primavara 😀

 2. bihoprel Reply

  Ce sa faca virgula curentul sa plateasca documentul, ce painea ti-o ia din gura si este numit factura ?

  Sau mai bine pentru ei, lumanare si scantei, foc de lemne si purcei, ca de-atat vorbarie TV PALA SI VRAJEALA, au ramas fara simbrie, cu camara de tot goala.

  Daca nu este curent, nu e nici televiziune nu e nici promisiune nici mai multa saracie, simplitate, vesnicie.

  Se exclud din comentar, tv zece si-un gropar.

 3. bihoprel Reply

  (Ah, scuze ca am scris zece, sper ca frisonul va va trece o coca cola pe gat rece, pe urma vitamina C, era tv-zicu-de-ce).

 4. dush Reply

  adevarul ii ca am crezut ca le dau bani de curent, nu gloabe de pus in pom. adevarata treaba cu tichia de margaritar…

 5. Groparu Reply

  @ dush: si eu am sperat ca imi vor da bani sa-mi iau un VW mai de prin 2008, dar am aflat si eu cu stupoare ca Coca-Cola nu face din astea.

 6. bihoprel Reply

  Doamne, sa-mi pun si eu un avatar cu mana intinsa la un bar… 🙂 (ca voi cu degetul in sus ca un ok, complice spus)

  … spre coca cola cea roscata, sa-i picur dulcele cu gheata s-ascult acidul printre cuburi si sa privesc roscate adancuri…

  o, am o mica multumire, frumoasa -n zambetul roscat, ai luminat ca-ntr-o poveste zambete dulci pe la ferestre si toti acum, au vis roscat…

  Doar un copil uimit, citeste.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *