Cel mai frumos oras din Romania

Io, dupa parerea mea, Aradu’ de acum 8-10 ani era cel mai frumos oras din Romania, da, da. Bine-nteles, dupa Copsa Mica, in mod SIGUR cel mai frumos, si Turda, aflată pe un onorabil loc 2. Sa ne traiască, sa crească si sa mai apara magazine de hard discount in ele, care să constate uimite cată bere la PET poate cumpăra populaţia lor de votanţi cu Becali.

Sor-mea, care de fapt e o doamna, merea odata cu mashina spre Jernamica, cu cumnatu-meu in mashina. Sh de la Sighie, ea mere tăăăăăt aşe înainte spre Arad, unde (pentru connoisseuri) o ia pe centură ca să treacă mai repede de ultima frontieră care o separa de Ungaria sau, ca sa dau un sinonim perfect, lumea civilizată.

Şi cum mereau ei aşa prin centuri arădene, mai tată, dau aştia de nişte bloace comuniste, mai, da’ infioratoare, deci tot jegu’ de pe lumea asta se afla hapt acolo, geamuri sparte, garaje in care ominii tineau porci, gunoaie invartindu-se vesele in bataia vantului ca la nunta, ziduri innegrite (asta sigur e cu doi de “n”), copii rapciugosi – ce mai, ca in Kinshasa! Sh sor-mea zice catre consort “Maaaai, tu stii ca io am o prietena din Arad in Jermania? Vaaai… stii ce am sa fac? Opreste sa fac o poza, sa ii arat si ei ce oras urat are!” (ghini, ei, ca sibianca, ii era foarte usor sa vorbeasca, slava ceriului, ca noi, ca sibieni, deja de pe atunci stiam ca vom fi cortorari capitali ioropeni).

Sh opreste cumnatu’ masina, sor-mea scoboara face o poza, doo, trei, si pleaca mai departe. Dupa doo zile developeaza filmu’, scoate pozele si o cheama pă aradeanca la ea acasă, la o cafea. Si cand barfeau ele mai cu spor, sor-mea isi aminteste de pozele proaspat scoase, si ii zice:

– Tu copilă, zice, draga mea prietenă din frumosul oraş Arad, da-mi voie sa iti arat ce blocuri mai urate ca Cyrano de Bergerac am pozat in frumosul tau oras! Si daca tu, o băştinaşă, nu te oripilezi, sa-mi zici mie Mihaela Radulescu!

Si scoate pozele, si i le tranteste pe masă la prekină. Şi prekina, ce sa facă? Le ia şi se uită la poze.

Şi dintr-o dată, măi copii, i se luminează faţa, si strigă:

– Unde ai facut pozele astea? Zi repede!! Stii de ce? Finca uite, asta e chiar blocul meu!!! Da! Asta e blocul meu! Pot pastra poza? Eu? Da? Te rog!!!

Aici aveti un footage (I love this word!) cu Copsa, asa cum era ea in 2005. Daca va ganditi ca s-a schimbat ceva de atunci, nu va mai ganditi!

[youtube 8pBxfdSPh1U]

15 lovituri, dă-i și tu!