Ce babă v-aţi luat anul ăsta?

În tradiţia populară, “Babele” sunt un fel de project manageriţe care pot influenţa vremea şi meteorolgia. Gurile rele spun chiar că sunt nepoţelele lu’ Romica Jurca.

Tu îţi alegi o zi între 1 şi 9 martie şi, în funcţie de cum va fi vremea în ziua aleasă, aşa îţi va merge tot anul. Ceea ce cam sucks, că nu e OK să-ţi laşi anul întreg pe mâna unor femei hormonale la menopauză, cu părul pe bigudiuri şi în a căror casă miroase a mobilă veche; plus că pun pariu că mai şi stau la parter şi spionează pe oricine intră şi iese din bloc. Dar pentru că nu se poate pune de-a curmezişul tradiţiei, şi ca să-i meargă bine lui şi familiei lui, Groparu s-a pregătit cum trebuie în alegerea acestei zile a însuşi destinului.

A început prin a urmări buletinele meteo – recunosc, numai cele cu prezentatoare mai simpatice şi mai epilate decât Busu.

Când a văzut că unele prognoze se băteau cap în cap ca două femei în aceeaşi echipă, a renunţat şi a început să călărească nişte site-uri de meteo. Care erau, din nou, departe de un consens.

Apoi s-a uitat la istoricul ultimilor 22 de ani, să vadă care este probabilitatea ca Baba pe care o alege să fie câştigătoare. S-a uitat în care zile din martie a fost soare şi în care a plouat, când a mai şi nins oleacă sau au bătut sorin ovidiu vânturile. Tot degeaba: istoricul era mai bulversant decât ciclul unei femei uituce.

În disperare de cauză, Groparu a încercat numerologia: dar şi această ştiinţă antică a ghicitului în cifre şi-a demonstrat, încă o dată, neputinţa.

Pentru că nici calendarul mayaş, nici zodiacul japonez nu dăduseră Like vreuneia din zilele de 1-9 martie, Groparu a recurs la varianta disperatului: a început să întrebe în jur cunoscuţii. Dar această ultimă alternativă l-a lăsat şi mai în ceaţă decât înainte.

Atunci Groparu a hotărât să nu se mai bazeze pe calendare mayaşe, pe Busu şi pe site-uri care mint şi, pentru că Ogică refuza cu obstinaţie să-l consilieze, şi-a ales pur şi simplu o babă care nu dă greş niciodată; o babă pe care o cunoaşte de 22 de ani şi de la care nu mai poate avea surprize prea mari.

Aflaţi, aşadar, că dacă e sa-şi aleagă o babă câştigătoare şi anul ăsta, apăi Groparu tot pe Ion Iliescu îl alege.

28 lovituri, dă-i și tu!