Anual, gaşca noastră de pescari se reuneşte într-o seară fierbinte de august, cu sufletele fremătînd de poftă: plecăm în Deltă.

De fiecare dată când ne întâlnim în asemenea scopuri pelagice, toţi cinci ne comportăm ca nişte mânji de clasa a patra: ne dăm capace peste ceafă, ne distribuim şpiţuri în funduri, ne ciupim de sfârcuri şi nu facem deloc economie de bobârnace. Sudalme grele zboară prin aer ca ciorile, strămoşi menţionaţi în exprimări neecumenice se foiesc neliniştiţi prin sicrie, obraji subţiri crapă la auzul unor cuvinte năpraznice. Expresii gen “mulţumesc” şi “te rog” nu mai există decât în DEX, iar atunci când limba română se dovedeşte prea săracă recurgem voioşi la idiomuri englezeşti, ruseşti, nemţeşti. Încă nu suntem siguri dacă facem asta pentru că suntem posedaţi de cel nesfânt sau pentru că aşa ne simţim noi mai masculi, din cauza unui psihic distorsionat sau consecinţă a unui sindrom Tourette care se activează în stare de libertate.

Nici apelativele nu sunt mai prejos: io-s Bouru’ (sau Vaca – depinde ce consoane ne vin mai repede pe buze), naşu Greuceanu e Grasu’ XXXL, Hinu-meu e Tăntă’ de Mediaş, iar Cristi e Vaca (sau Bouru’ – depinde ce consoane ne vin mai repede pe buze); dar dintre toţi, cel mai greu şi mai des dintre noi şi le încasează Neghiniţă.

Asta pentru că e mai scund şi mai mititel şi mai atrofiat el, aşa cum se poate vedea şi în acest videoreportaj document.

În ziua aia mi s-au blocat fălcile şi am rămas de 4 ori fără oxigen; apoi am râs tot sejurul pe tema asta, şi încă mai râdem de fiecare dată când ne întâlnim. A fost cea mai tare fază din Deltă.

PS: crapul avea vreo 4 kile şi a fost recuperat cu greu 10 minute mai târziu după ce a încâlcit nailonul de elicea yachtuleţului şi s-a şi camuflat prin stufiş.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 19 comments

 1. Groparu Reply

  @ Mihai: mă, deci tot filmul este halucinant, undita este trecuta din mână în mână până ajunge Neghiniţă cu ea pe barca din stanga filmării, Tăntă’ de Mediaş se bagă la fund să descâlcească nailonul din jurul elicei, apoi înoată încă 5 metri în stuf, de unde descâlceşte din nou guta, apoi Neghiniţă mulinează până aduce crăpălăul în mincioc, şi gata!
  Ăsta o fost un peşte pentru care s-a lucrat mult.

 2. diana Reply

  faza ca faza -haioasa , nu zic nu, da’ nici de rasu vostru nu mi-e rusine – tare contagios 😆

 3. diana Reply

  da’ lasa-l in pace ca-i pestele lui :))-ioi ce bine am ras :mrgreen: verde ma facui de la atata ras :))

 4. radu Reply

  😆 Nu spui însă ce ai făcut cu crapul. Având în vedere că a luptat cu patru mascului ghiduşi pînă i-a băgat în ceaţă, eu i-aş fi dat drumul că oricum cele 4 kile au fost apreciate ” ochiometric “

 5. Groparu Reply

  @ radu: dar noi, că am luptat cu el vreo 20 de minute grele, nu meritam să fim lăsaţi în pensie anticipată în Sulina? (stai liniştit, tot ce am prins am halit, că suntem fish-ovori)
  @ daniel: mo, m-am mai interesat prin zona, toti or zis ca ala nu o fost râs. Nu se stie ce-o fost, dar râs n-o fost.
  @ konskriptor: tot canalul era o gaură! da’ tot!

 6. boemul Reply

  vă invidiez, bre! eu mă mulţumesc cu Dunărea de pe lângă Giurgiu 🙁 dar prind nişte guvizi… ohoho! unii chiar trec de 10 cm 🙂
  noroc cu scoicile de le culeg.

 7. Cristi Reply

  Uhh bine ca nu s-a inecat asteptam sa vad daca-i trece apa de cap. 🙂 .

 8. Kriogen Reply

  Foarte tare faza, m-a bufnit rasul in birou de se uitau colegii la mine ca la vreun tampit 😛

 9. Recomandări: filmulețul de seară » Daily Cotcodac Reply

  […] • Un fan al vecinei Simona Tache s-a îndrăgostit atât de tare de un text de-al ei încât a făcut și un filmuleț drăguuț din slide-uri cu pasaje. Mi se pare totuși că s-a mers prea departe, vecină – în anii ’80 fanii demenți doar te împușcau, nu-ți puneau textele în power point. • Vă mai amintiți cum se roagă în fiecare vară nevastă-sa de Groparu: „Pui, nu vrei să te duci vreo 10 zile în Deltă, doar tu cu băieții? Am eu grijă de ăsta micu’, nu-i problemă, important e ca tu să te simți bine!” Exact cât adevăr cuprind cuvintele de mai sus, tot atâta au și poveștile cu peștele pe care l-au prins – vezi VIDEO. […]

 10. Offline Coach Reply

  Deci nu mă pot opri din râs!!!
  Incredibil!!!!! Am trezit și copilu’ din somn, și nevasta!

  …lasă-l mă că îi peștele lui!…. Haahahahahahahhaahaha

 11. Mihai Reply

  Am râs până n-am mai văzut monitorul. Doamne, tare esti norocos cand prinzi o faza din asta live!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *