În tradiţia populară, “Babele” sunt un fel de project manageriţe care pot influenţa vremea şi meteorolgia. Gurile rele spun chiar că sunt nepoţelele lu’ Romica Jurca.

Tu îţi alegi o zi între 1 şi 9 martie şi, în funcţie de cum va fi vremea în ziua aleasă, aşa îţi va merge tot anul. Ceea ce cam sucks, că nu e OK să-ţi laşi anul întreg pe mâna unor femei hormonale la menopauză, cu părul pe bigudiuri şi în a căror casă miroase a mobilă veche; plus că pun pariu că mai şi stau la parter şi spionează pe oricine intră şi iese din bloc. Dar pentru că nu se poate pune de-a curmezişul tradiţiei, şi ca să-i meargă bine lui şi familiei lui, Groparu s-a pregătit cum trebuie în alegerea acestei zile a însuşi destinului.

A început prin a urmări buletinele meteo – recunosc, numai cele cu prezentatoare mai simpatice şi mai epilate decât Busu.

Când a văzut că unele prognoze se băteau cap în cap ca două femei în aceeaşi echipă, a renunţat şi a început să călărească nişte site-uri de meteo. Care erau, din nou, departe de un consens.

Apoi s-a uitat la istoricul ultimilor 22 de ani, să vadă care este probabilitatea ca Baba pe care o alege să fie câştigătoare. S-a uitat în care zile din martie a fost soare şi în care a plouat, când a mai şi nins oleacă sau au bătut sorin ovidiu vânturile. Tot degeaba: istoricul era mai bulversant decât ciclul unei femei uituce.

În disperare de cauză, Groparu a încercat numerologia: dar şi această ştiinţă antică a ghicitului în cifre şi-a demonstrat, încă o dată, neputinţa.

Pentru că nici calendarul mayaş, nici zodiacul japonez nu dăduseră Like vreuneia din zilele de 1-9 martie, Groparu a recurs la varianta disperatului: a început să întrebe în jur cunoscuţii. Dar această ultimă alternativă l-a lăsat şi mai în ceaţă decât înainte.

Atunci Groparu a hotărât să nu se mai bazeze pe calendare mayaşe, pe Busu şi pe site-uri care mint şi, pentru că Ogică refuza cu obstinaţie să-l consilieze, şi-a ales pur şi simplu o babă care nu dă greş niciodată; o babă pe care o cunoaşte de 22 de ani şi de la care nu mai poate avea surprize prea mari.

Aflaţi, aşadar, că dacă e sa-şi aleagă o babă câştigătoare şi anul ăsta, apăi Groparu tot pe Ion Iliescu îl alege.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 28 comments

 1. Groparu Nemernic Reply

  @ Stefan: ciudat! Mie Ilici îmi inspiră orizonturi roşii, portofel în cură de slăbire şi undiţă… hmmm, undiţă numai dacă Marele Cârmaci stipulează în acest sens!
  @ yogibeer: e de la #fiecaSpiritulCrăciunului, mo.

 2. Solomonar Reply

  Ioi! De nu zâceai acuma uitam ca mane-i baba me. Tat anu` tat pe sasa. Muma o zas ca ce tat 6, ca aia-i cifra din aia dubioasa, da` ea di ce m-o facut intr-o zi de 6? Zic.
  Babe insorite tuturor!

 3. Groparu Nemernic Reply

  @ alunelu: io zic ca baba asta se bucura cand vede ca lumea-l uraste, ca isi trage seva, ca nievestele, din nefericirea altora. D-aia iti recomand sa nu-i mai zici nimic, ca apai chiar ca il votam ca pe Putin pana-n 2400.
  @ solomonar: sa-mi zici si mie cum o fost baba ta! Pe care ti-o doresc fetiscana, no.

 4. Mihai Motrescu Reply

  pentru nehotarati ca mine se alege data nasterii in caz ca nehotaratul e nascut pana pe data de 9,daca e nascut dupa 9 se aduna cele doua cifre si iese suma, pardon, baba

 5. Nea Costache Reply

  Baba mea? In 7 ca am aflat din buletin ca atunci m-a adus barza, chit ca-n alta luna! Sa vedem xum o fi vremea maine!

 6. Titus Steel Reply

  Dupa o anumita virsta, e chiar de prost gust sa-ti schimbi in fiecare an baba. Decit cel mult cu una de 20 ani. Si mai des.

 7. konskriptor Reply

  Gropare, pe 9 îi bunăciunea /ziua noastră? Aia când putem să turbionăm câtă bere putem? Da’ stai, că tu eşti în post… 😳

 8. Groparu Reply

  @ Mihai: numerolog mic!
  @ Marian: da, deodata. Sa si filmati ce iese, sa pun pe blog, facem trafic, mai platim o rata.
  @ Titus: si preferabil sa fie o băbuţă de 20 de ani oamă, nu umflabilă.
  @ konskriptor: deci NU MAI INVARTI DEŞTIU’ ÎN RANĂ!
  @ marius: Gog rulează, aia-i clar.

 9. flobits Reply

  Oare poti sa zici dupa ce a trecut ziua? Ca azi la noi e soare si imi place mai mult decat ziua de ieri. Pe care nu am ales-o, da’ orisicat 😉

  noa, stie cineva cum merg astea precis? :))

 10. Dani Reply

  Pai stai un pic ca trisezi. Nelu e nascut in 3 martie, deci nu poti sa iti alegi o baba din trecut, astazi fiind 6 martie. Pentru ca daca e sa iti alegi o baba din trecut inseamna ca anul care vine vei merge inapoi. Nu cred ca iti doresti asta racule!

 11. Groparu Reply

  Ma! E simplu: daca sunteti masculi insurati, alegeti-va 8 ziua de martie. Pentru ca orice faci in 2013, tot cum zice muierea îi!

 12. Anonymous Reply

  dn konscriptor cu respect va anunt ca pe 9 martie se consuma Doar vin.In combinatie cu berea mucenicii produc reactii efervescente ce se lasa cu vizite multe la w..
  Ilici a fost cloud dancer, zambaretul, buha, etc.Acu o baba sarbatorita cu un dineu de 10000E s-ar chema ca e royalitate dar lui i se vad coltii de sub petice.

 13. Groparu Reply

  @ femeidecasa: ciudat. Tot timpul am crezut ca femeile nu vor babe, ci mosi de peste 80 de ani, bogati si cu peste 42 de grade febră.

 14. radu Reply

  Poa’ să ningă poa’ să plouă
  Noi avem iar babă nouă
  Iliescu e în toate
  USL-ul e pe moarte

 15. omu' nemuncii Reply

  io intotdeauna de cand ma stiu am ales ultima baba.ii cea mai supla dupa ce da jos cojoacele alea.Si ca sa o zac pe cea dreapta anu’ ista o fo pentru tuoata lumea cu noroc.De asta zic…………:n-am dreptate gropare?

 16. omu' nemuncii Reply

  si daca ma iau dupa Mihai (numerologu sef mic )atunci si data de 6sase o fo buna, tat cu soare banos

 17. Corina Bodea Reply

  eu intotdeauna imi aleg o baba, dupa cum si fac mucenici “in apa” , in 9 martie- adica mici opturi de coca, fierti in apa , in care la sfarsit se adauga multa nuca, scortisoara, cuisoare, coaja de lamaie…
  “baba” a fost frumoasa, mucenicii au iesit bine si i-am mancat “pi tati”, dar mie imi merge rau…legea compensatiei functioneaza… bine

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *