Care nemti? Aia hotzi?

Deci.

Deci se stie ca nemtii au un talent aparte de a porni razboaie pe care le pierd, si in procesu’ asta unele tari o cam muiesc. De exemplu, Romania o ramas vaduvita de un tezaur intreg de moldovence si bucovinence lasate muscalilor, ca sa nu mai punem la socoteala podgoriile alea (uai, sete mi-e!) cu struguri cu boabe maaaari, faine si imbatatoare-fara-de-mahmureala-prea-mare.

Deci se stie si ca sunt o natie nu tocmai toleranta – mai ales daca esti cafegiu la coloare, nu le stii limba sau esti francez, lucru de care iti poti da seama in orice benzinarie, sau pe autostrada, cand te opreste politia fest daca ai numar de Romunica. De exemplu, o prekina zicea ca o vazut fix in Hamburg (aia e hapt in nord, departe de arealul shutzilor romani) un anunt la magazin, pe care scria, IN LIMBA ROMANA, VA RUGAM FRUMOS NU FURATI (io i-as fi zis patronului – da’ sa perpelim ovreiashi avem voie, mein herr?)

Se mai stie – daca nu stiati, va zic io – si ca sunt o natie puturoasa (da! sor-mea se plange non-stop de asta, ca cum ii apare un cearcan la o nemtoaica isi ia concediu medical 2 saptamani) si hyper zgarcita. Nu au cultura cadoului. Si mai degraba si-ar scoate un ochi decat sa iti cumpere o bere – chiar daca cand or fo in Romunica i-ai inecat in licoare de maltz.

Spre norocul lor, au o tzara faina, de care nu pot sa zic decat ca e bine ca e locuita. Finca o sa ne putem muta acolo la masa pusa, cand o sa inceapa romanii al treilea rezbel.

Amu, finca tot auzim si citim si vedem peste tot ca romanii or batut, violat, furat, omorat si perversionat sexual tot felu de semintii, dati-mi voie sa va atrag atentia asupra unei mici gainarii nemtesti. Nemtesti-nemtesti 100%, nu ca masinile alea de la zice Opel care is facute de turci 100% (daca nu ma credetz, meretz la uzinele din Russelsheim, si daca vedeti vreun blond pe-acolo pe linia de asamblare, eu va donez un testicul, pe ala mai bleg, ala stangu’ parca e, da’ verific, sa fiu sigur).

Deci: nu e vorba de faptul ca lu cumnatu-meu ii dispar anual vreo 20-30 de stupi. Sau macar cordelina cu care ii leaga. Sau ca i se fura din gradina tat felu’. E vorba ca amu ii o saptamana, un neamt 100% blond si Herrensfolk o intrat la sor-mea in casa si o furat pusculitele copiilor, ca nu mai avea bani de beutura. Noroc ca l-or prins eins zwei polizei. Norocu’ lui – ca de-l prindea sor-mea, ii taia mana si i-o baga in cur, sa-si fure excrementu’! Apriga femeie, sor-mea, credeti-ma, si cam musulmanca la faza asta…

In rest, as minti daca as zice ca nemtii pe care ii cunosc iz najpa. Dimpotriva.

3 lovituri, dă-i și tu!